Search
Close this search box.

Καλλιέργειες

Εργαλεία Κήπου
Φρόντισε τον κήπο σου με τα σωστά εργαλεία που θα κάνουν τις κηπουρικές σου εργασίες πιο ευχάριστες και πιο αποδοτικές.
Βιολογική Καλλιέργεια (Βιοκαλλιέργεια)
Ο ρόλος της βιοκαλλιέργειας στην διατροφή μας και στην διατήρηση μιας καλής ποιότητας στη ζωή μας.
Βιολογικά Αγροκτήματα
Τί είναι τα Βιολογικά Αγροκτήματα, τί παράγουν και πόσο μικρά ή μεγάλα μπορεί να είναι;
Βιοασφαλής Καλλιέργεια
Βιοασφαλή είναι τα τρόφιμα εκείνα για την ανάπτυξη των οποίων χρησιμοποιούνται ΜΟΝΟ βιολογικά σκευάσματα (λιπάσματα, τροφές, μέθοδοι καταπολέμησης ασθενειών) και είναι, κατά συνέπεια, απόλυτα ασφαλή για τη δημόσια υγεία.
Βιομηχανοποιημένη Καλλιέργεια
H βιομηχανοποιημένη καλλιέργεια είναι πλέον ο συνηθέστερος τρόπος παραγωγής λαχανικών και φρούτων σε μεγάλη κλίμακα. Έχει διαμορφώσει τον τρόπο ζωής μας, με τις αντίστοιχες επιπτώσεις.
Ακουαπονική Στο Σπίτι
Κατά πόσο είναι εφικτή η δημιουργεία μικρού συστήματος ακουαπονικής (ενυδρειοπονίας) στο σπίτι; Πόσος χώρος χρειάζεται και τί απαιτεί συνολικά ένα τέτοιο σύστημα;
Γιατί Η Ακουαπονική Δεν Είναι Βιολογική Καλλιέργεια
Μέθοδοι καλλιέργειας που δε χρησιμοποιούν κανένα χημικό λίπασμα παρά μόνο βιολογική κοπριά και κανένα εντομοκτόνο, εξακολουθούν και παραμένουν έξω από τη σφαίρα των βιολογικών προϊόντων.
Ο Βιολογικός Μου Λαχανόκηπος
Ένας παραγωγικός λαχανόκηπος, όσο μικρός και αν είναι, μπορεί να στηρίξει μέρος της διατροφής μιας οικογένειας με νόστιμα και αγνά τρόφιμα (λαχανικά, αρωματικά και φρούτα).
Δημιουργία Εδάφους
Η λιθόσφαιρα αποτελεί το εξωτερικό περίβλημα του πλανήτη με τον μανδύα (ημίρρευστο στρώμα μεγάλου πάχους) και τον φλοιό (εξωτερικό περίβλημα λιθόσφαιρας).
Οικολογική Καλλιέργεια
Τί ορίζουμε ως οικολογική καλλιέργεια, ποιά η σχέση της με την παραδοσιακή και την βιολογική καλλιέργεια και πότε μία καλλιέργεια δεν είναι οικολογική;
Μαϊντανός, Μάθε Πώς Θα Τον Φυτέψεις
Ο μαϊντανός είναι βότανο ανθεκτικό, που μπορεί να καλλιεργηθεί στο έδαφος, σε εξωτερικές γλάστρες ή ακόμα και σε γλαστράκια δίπλα σε παράθυρο με άπλετο φως.
Καλλιεργώ Στο Σπίτι
Ποιός είπε ότι απαιτείται τεράστιος χώρος για μια καλλιέργεια; Μπορούμε σχεδόν όλο το χρόνο να έχουμε κάποια λαχανικά, λίγα αρωματικά, ακόμα και κάποια φρούτα. Πού; Σε ζαρντινιέρες, σε γλάστρες, οπουδήποτε.
Ελληνική Φύση, Πλούσια Και Μοναδική
Εξερεύνησε την Ελληνική φύση και ανακάλυψε τα καλά κρυμμένα μυστικά της, την μεγάλη ποικιλία των τοπίων και τα δώρα που χαρίζει στους κατοίκους εδώ και χιλιάδες χρόνια.
Φρούτα Συμβατικής Καλλιέργειας
Το ταξίδι ενός φρούτου συμβατικής καλλιέργειας μέχρι να φτάσει στα χέρια μας. Ποιές παρεμβάσεις έχει υποστεί για να παραχθεί γρήγορα και να αντέξει το μεγάλο και πολυήμερο ταξίδι από τον τόπο παραγωγής του μέχρι …
Καλλιέργεια Και Χρήση Καυτερής Πιπεριάς
Η καυτερή πιπεριά, εύκολη στην καλλιέργεια και ιδιαίτερα αποδοτική, μπορεί να φυτευτεί σε γλάστρες και ζαρντινιέρες ακόμα και από αρχάριους καλλιεργητές.
Σπορά Και Φύτεμα Βιολογικής Ντομάτας
Η ντομάτα είναι ένα από τα πλέον εύκολα λαχανικά προς καλλιέργεια. Η σπορά βιολογικής ντομάτας ξεκινά περί τα τέλη του χειμώνα και πάντα ανάλογα με την περιοχή στην οποία βρισκόμαστε.
Συγκαλλιέργεια
Συγκαλλιέργεια ονομαζουμε την ταυτόχρονη καλλιέργεια περισσότερων από ένα είδος στον ίδιο χώρο.
Παραδοσιακή Καλλιέργεια
Η παραδοσιακή καλλιέργεια είναι η “κλασσική” καλλιέργεια στο χώμα που χρησιμοποιεί μόνο βιολογικές μεθόδους καταπολέμησης των ασθενειών και των ζιζανίων των φυτών.
Παραδοσιακή Καλλιέργεια Σε Χώμα
Η καλλιέργεια σε χώμα είναι ο πλέον διαδεδομένος τρόπος καλλιέργειας κηπευτικών και οπωροφόρων δέντρων. Εδώ και χιλιάδες χρόνια, ο άνθρωπος καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια να δαμάσει τη γη και να την κάνει εύφορη.
Η Βιολογική Γεωργία Στην Ελλάδα
Η βιολογική γεωργία στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια αυξάνεται, με μικρά βήματα. Για να κατανοήσουμε τα προβλήματα της γεωργίας στην Ελλάδα, πρέπει να έχουμε κατά νου διάφορα γεγονότα σχετικά με τη γεωργία στην Ελλάδα γενικότερα.
Καλλιέργεια Σε Θερμοκήπιο
Η καλλιέργεια σε θερμοκήπιο είναι γνώριμη μέθοδος καλλιέργειας από τα αρχαία χρόνια, τουλάχιστον από την εποχή της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας.
Βιολογική Καλλιέργεια Αρωματικών
Η Βιολογική καλλιέργεια αρωματικών καθώς και η μεταποίησή τους είναι ένας πολλά υποσχόμενος και ιδιαίτερα κερδοφόρος τομέας.
Αμειψισπορά
Η αμειψισπορά (εναλλασσόμενη αγρανάπαυση) ως πρακτική εφαρμόζεται εδώ και αιώνες.
Αγρανάπαυση, Η Διακοπή Καλλιέργειας Για Συγκεκριμένη Χρονική Περίοδο
Αγρανάπαυση είναι ο όρος που χρησιμοποιείται για να δηλώσει το χρονικό διάστημα, κατά το οποίο διακόπτεται προσωρινά η καλλιέργεια ενός τμήματος γης (ενός χωραφιού, ενός αγρού).
Η Ιστορία Της Γεωργίας
Η καλλιέργεια του εδάφους για παραγωγή τροφής χρονολογείται εδώ και πολλές χιλιάδες χρόνια. Από την προϊστορική περίοδο ο άνθρωπος προσπάθησε με πρωτόγονα μέσα να φυτέψει μέσα στα δάση και να καθορίσει έτσι την παραγωγή στην περιοχή που βρισκόταν.