Search
Close this search box.

Ποιοί είμαστε

Στην διαδικτυακή πύλη (portal) viologika.gr θα βρείτε ανανεωμένες πληροφορίες σχετικά με βιολογικά προϊόντα, νέες μορφές καλλιέργειας καθώς και καταστήματα και λαϊκές αγορές βιολογικών προϊόντων. Θα βρείτε επίσης καταχωρημένους πολλούς βιοκαλλιεργητές με πληροφορίες για το είδος και την ποσότητα της παραγωγής τους, χάρτη τοποθεσίας των αγροκτημάτων τους και πλήρη στοιχεία επικοινωνίας.

Τί άλλο θα βρείτε στο viologika.gr

Θα βρείτε άφθονες πληροφορίες για φυτά, τα χαρακτηριστικά τους, τον τρόπο καλλιέργειάς τους, τους εχθρούς τους αλλά και πώς θα τους πολεμήσετε με 100% βιολογικές μεθόδους.

Θα μάθετε πως μπορείτε να εκμεταλλευτείτε ακόμα και 1 τετραγωνικό μέτρο σε ζαρντινιέρες στο μπαλκόνι σας για να έχετε αρκετά νόστιμα και βιολογικά λαχανικά και αρωματικά, χειμώνα και καλοκαίρι.

Οι πληροφορίες αυτές προστίθενται καθημερινά, με πλούσιο φωτογραφικό υλικό για την κάθε θεματική ενότητα. Αν θεωρείτε ότι μπορείτε να συμβάλει στο όλο έργο, με μεγάλη μας χάρισε να σας δεχθούμε την ομάδα του viologika.gr και μαζί να αναπτύξει με αυτόν τον ευαίσθητο τομέα καλλιέργειας ακόμα περισσότερο.

Οι Συνταγές βιολογικών

Ο τομέας “Συνταγές μαγειρικής με βιολογικά προϊόντα” κάνει ακριβώς αυτό που υπόσχεται: παρέχει απλές, νόστιμες και υγιεινές συνταγές με πλήρεις οδηγίες εκτέλεσης και πλούσια φωτογράφιση των πιάτων. Θα σκεφτεί κανείς: “πόσο σημαντική θα είναι η διαφορά στη γεύση και την υφή του φαγητού μου αν μαγειρέψω έχοντας σαν βάση την ίδια συνταγή αλλά στη μία περίπτωση χρησιμοποιήσω συμβατικές πρώτες ύλες ενώ στην άλλη βιολογικές;”.

Η διαφορά στο αποτέλεσμα μπορεί να είναι εντυπωσιακή. Η γεμάτη γεύση των βιολογικών υλικών που θα χρησιμοποιήσουμε θα απογειώσει κυριολεκτικά τη γεύση του φαγητού μας. Σε ένα πιάτο με σάλτσα ντομάτας για παράδειγμα, αν χρησιμοποιήσουμε βιολογική ντομάτα δε θα χρειαστεί να προσθέσουμε ζάχαρη στη σάλτσα, όπως συνήθως υποχρεωνόμαστε να κάνουμε. Επιπλέον, η ποσότητα της ντομάτας που θα χρησιμοποιήσουμε για να έχουμε μια έντονη γεύση ντομάτας στο φαγητό μας θα είναι σαφώς μικρότερη.

Τί θα βρείτε στο νέο μας Blog

Στο νέο blog για βιολογικά προϊόντα του viologika.gr μπορείτε να διαβάσετε άρθρα της συντακτικής ομάδας που αναφέρονται σε ιδέες και επιστημονικά άρθρα που θα κάνουν τη ζωή μας ευκολότερη και πιο χαρούμενη. Μπορείτε, επίσης να γίνετε ενεργό μέλος αυτής της ομάδας, δίνοντας τα δικά σας άρθρα στο κοινό των βιολογικών προϊόντων.

Σκοπός και στόχοι του Viologika.gr

Εμείς, η ομάδα του viologika.gr, έχουμε σαν σκοπό μας να δημιουργήσουμε έναν πλήρη οδηγό καλλιέργειας βιολογικών τροφίμων για την Ελλάδα. Συλλέγουμε λεπτομερή στοιχεία για την βιολογική καλλιέργεια λαχανικών και φρούτων, τη βιολογική εκτροφή ζώων, την παραγωγή βιολογικών γαλακτοκομικών, δημητριακών, καλλυντικών και άλλων προϊόντων. Προσθέτουμε πληροφορίες για τις ασθένειες κάθε φυτού και ζώου καθώς και στοιχεία για τη βιολογική καταπολέμησή τους.

Στόχος μας είναι η μετάδοση των πληροφοριών εκείνων που μπορούν να βελτιώνουν την καθημερινότητά μας σε κάθε επίπεδο.

Μελετάμε και προσθέτουμε στον ηλεκτρονικό αυτό οδηγό μεθόδους και “τεχνάσματα” εκτροφής και καλλιέργειας που χρησιμοποιούνταν για χρόνια από τους κτηνοτρόφους και αγρότες της χώρας μας, πριν οι νέες “εύκολες” μέθοδοι σβήσουν οριστικά τις πληροφορίες αυτές από τη μνήμη μας.

Θέλουμε η γνώση αυτή να είναι προσιτή σε όλους, επαγγελματίες καλλιεργητές και κτηνοτρόφους, ερασιτέχνες αλλά και απλούς πολίτες.

Αποσκοπούμε στο να πείσουμε τον κάτοικο της επαρχίας αλλά κυρίως τον κάθε κάτοικο πόλης να έρχεται πιο συχνά σε επαφή με τη φύση. Να καλλιεργεί ακόμα και τον ελάχιστο διαθέσιμο χώρο για την παραγωγή έστω και μικρής ποσότητας από κάποιο λαχανικό που αποτελεί μέρος της καθημερινής διατροφής του. Η κάθε γλάστρα, η κάθε ζαρντινιέρα σε μπαλκόνι, βεράντα ή ταράτσα μπορεί να αποτελέσει πολύτιμο καλλιεργήσιμο χώρο για μια οικογένεια.

Θέλουμε τους κατοίκους της πόλης (και ιδιαίτερα τα παιδιά) να μάθουν να αγγίζουν το χώμα, να αρχίσουν να φυτεύουν τους πρώτους τους σπόρους (και να τους βλέπουν να μεγαλώνουν), να επωμιστούν με χαρά τη φροντίδα κάποιων φυτών, να μάθουν τη συμμετοχή των εντόμων στη καλλιέργεια και να αφιερώνουν χρόνο σε κάτι που θα ωφελήσει στην υγεία τους και στην ψυχική τους ηρεμία.

Με ελάχιστο κόπο, μηδαμινά χρήματα και αρκετή όρεξη για γνώση μια οικογένεια μπορεί να κάνει τη διατροφή της περισσότερο βιολογική, υγιεινή, οικονομική και φυσικά γευστική.

Και, επειδή η γνώμη σας μας είναι πολύτιμη, με μεγάλη μας χαρά θα την ακούσουμε, έχοντας πάντα σαν στόχο τη διαρκή βελτίωση των πληροφοριών που παρέχουμε.

Δείτε, επίσης, πληροφορίες για τους όρους χρήσης και τα πνευματικά δικαιώματα.

πρόσφατα άρθρα

Για εσάς που αποφασίσατε να φτιάξετε χειροποίητο σαπούνι ελαιολάδου, συμβουλή μας είναι να χρησιμοποιήσετε μόνο ποιοτικά και αγνά υλικά. Ένα τέτοιο σαπούνι δεν περιέχει τα επικίνδυνα χημικά πρόσθετα των σαπουνιών της αγοράς. Επιλέξτε εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο που θα θρέψει το δέρμα σας όσο κανένα άλλο, κρατώντας παράλληλα, την απαραίτητη υγρασία στην επιδερμίδα. Η διαδικασία είναι αρκετά εύκολη και δεν απαιτείται προηγούμενη εμπειρία. Επιπλέον, θα έχετε άφθονο αγνό σαπούνι με ελάχιστο κόστος.
Ο ρόλος των βιολογικών φρούτων στην προαγωγή της υγείας και την πρόληψη διαφόρων παθήσεων έχει συσσωρεύσει έντονο ενδιαφέρον από ερευνητές και καταναλωτές, με τα συμβατικά φρούτα να βρίσκονται στο στόχαστρο της κάθε μελέτης.
Η άνοδος της τιμής του ελαιολάδου δεν φαίνεται να έχει τέλος, γεγονός που επιφέρει μεγάλες αλλαγές σε διατροφικές συνήθειες χιλιάδων ετών για τους λαούς της Μεσογείου, επηρεάζοντας, παράλληλα, ένα μεγάλο εύρος προϊόντων που βασίζονται στο ελαιόλαδο για την παραγωγή τους.

Τα πάντα από τον χώρο των βιολογικών προϊόντων!

Επιλέξτε το viologika.gr για να βρείτε καταστήματα βιολογικών, φυτώρια, λαϊκές αγορές και σούπερ μάρκετ με βιολογικά προϊόντα καθώς και γεωπόνους, εστιατόρια, εταιρείες πιστοποίησης και άλλες επιχειρήσεις του χώρου των βιολογικών προϊόντων. Χρησιμοποιήστε τον δυναμικό χάρτη για να βρείτε αυτό που ζητάτε στην περιοχή σας.

Οι υπηρεσίες μας δεν σταματούν εδώ. Το viologika.gr περιέχει συνταγές υγείας με βιολογικά προϊόντα και την διατροφική τους αξία, ώστε να ξέρετε ποιά τροφή είναι η πλέον κατάλληλη για εσάς.