Search
Close this search box.

Βιολογικές τροφές για κατοικίδια, αλλαγή στους κανόνες επισήμανσης από την Ευρωπαϊκή Ένωση

Η αίθουσα συνεδριάσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου αποτέλεσε τον τόπο για την επίσημη έγκριση μιας νέας σειράς διατάξεων που καθορίζουν τις προϋποθέσεις για τη χορήγηση της επιγραφής «βιολογικό» σε προϊόντα τροφής κατοικιδίων. Σύμφωνα με το φρεσκοφημισμένο κανονιστικό τοπίο, για να προκριθεί για αυτήν την οικολογικά ενδεικτική ονομασία, η τροφή για κατοικίδια πρέπει να περιέχει τουλάχιστον 95% βιολογικά καλλιεργημένα συστατικά, όταν αξιολογείται βάσει του βάρους.

Σε μια προηγούμενη νομοθετική κατάσταση που διαμορφώθηκε το έτος 2022, μια τροφή για κατοικίδια ζώα θα μπορούσε να αναγράφει την ένδειξη «βιολογικό» μόνο εάν κάθε μεμονωμένο συστατικό προερχόταν από βιολογική αγροτική προέλευση, όπως διευκρινίζεται σε μια επίσημη ανακοίνωση που διανέμεται από το αναφερόμενο Κοινοβουλευτικό όργανο.

Αυτή η νεοφερμένη νομοθετική τροποποίηση, ουσιαστικά, αραιώνει την αυστηρότητα του προαναφερθέντος κριτηρίου. Εφεξής, οι τροφές για κατοικίδια μπορούν να προβάλλονται ως «βιολογικές» αν, και μόνο αν, το ελάχιστο του 95% των αγροτικά παραγόμενων συστατικών τους, καταμετρώμενα βάσει του βάρους, φέρουν μια βιολογική πιστοποίηση.

Μια Ματιά στη Δυναμική της Αγοράς

Όπως ισχύει επί του παρόντος, τα οργανικά επισημασμένα τρόφιμα για κατοικίδια αντιπροσωπεύουν ένα ταπεινό κομμάτι της αγοράς, περίπου 5% έως 6%. Ενδιαφέροντος, αυτή η αναδυόμενη υποκατηγορία υπηρετεί ταυτόχρονα ως ένας αγωγός για την επανακατανομή των οργανικών κομματιών κρέατος που διαφορετικά δεν έχουν βρει ένα δρόμο προς τα τραπέζια ανθρώπινης κατανάλωσης.

πρόσφατα άρθρα

Το χειροποίητο σαπούνι ελαιολάδου είναι αγνό, χωρίς τα επικίνδυνα χημικά πρόσθετα των σαπουνιών της αγοράς, με εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο που θα θρέψει το δέρμα σας όσο κανένα άλλο, κρατώντας παράλληλα, την υγρασία στην επιδερμίδα. Μπορείτε να το φτιάξετε εύκολα μόνοι, με ελάχιστο κόστος
Ο ρόλος των βιολογικών φρούτων στην προαγωγή της υγείας και την πρόληψη διαφόρων παθήσεων έχει συσσωρεύσει έντονο ενδιαφέρον από ερευνητές και καταναλωτές, με τα συμβατικά φρούτα να βρίσκονται στο στόχαστρο της κάθε μελέτης.
Η άνοδος της τιμής του ελαιολάδου δεν φαίνεται να έχει τέλος, γεγονός που επιφέρει μεγάλες αλλαγές σε διατροφικές συνήθειες χιλιάδων ετών για τους λαούς της Μεσογείου, επηρεάζοντας, παράλληλα, ένα μεγάλο εύρος προϊόντων που βασίζονται στο ελαιόλαδο για την παραγωγή τους.

Στείλε το σε φίλους: