Βιταμίνη Β6

Αυτή η βιταμίνη παίζει ρόλο σε περισσότερες από 100 διαφορετικές αντιδράσεις στο σώμα. Μερικές έρευνες έχουν δείξει ότι η B6 μπορεί να βοηθήσει στην προστασία της απώλειας μνήμης, καρκίνο του παχέος εντέρου και Μετεμμηνοπαυσιακό σύνδρομο.

Βιολογικός σολομός
Ψάρια

Βιολογικός σολομός

Ο βιολογικός σολομός, φρέσκος ή κατεψυγμένος, ολόκληρος ή σε φιλέτο, είναι από τα βιολογικά ψάρια με την μεγαλύτερη ζήτηση. Εκτός από την πλούσια γεύση του είναι εξαιρετικά πλούσιος σε ω3 λιπαρά οξέα και βιταμίνες (D, B12, B3, B6 …).

Διατροφική Μαγιά
Συμπληρώματα διατροφής

Διατροφική μαγιά

Η διατροφική μαγιά θεωρείται από τους ειδικούς της υγιεινής διατροφής ένα από τα βασικότερα φυσικά συμπληρώματα διατροφής. Θα την βρούμε στην απλή της μορφή σε νιφάδες (κάποιες φορές ενισχυμένη με βιταμίνες) αλλά και σε χάπια.

Βιολογικό κουνουπίδι
Λαχανικά

Βιολογικό κουνουπίδι

Το βιολογικό κουνουπίδι είναι λαχανικό μεγάλης θρεπτικής αξίας και χαμηλού γλυκαιμικού δείκτη. Είναι από τα πιο αγαπημένα λαχανικά στην Ελλάδα και αποτελεί ιδανική τροφή για τις περισσότερες δίαιτες.

Βιολογικές φακές
Όσπρια

Βιολογικές φακές

Είναι το όσπριο με τη μεγαλύτερη κατανάλωση σε παγκόσμιο επίπεδο και είναι γνωστό από τη Νεολιθική εποχή. Οι αρχαιολόγοι θεωρούν ότι είναι από τα πρώτα φυτά που καλλιέργησε ο άνθρωπος.

Βιολογικό Αβοκάντο
Λαχανικά

Βιολογικό αβοκάντο

Το βιολογικό αβοκάντο ανήκει στην κατηγορία των φρούτων. Χρησιμοποιείται, όμως, κυρίως ως λαχανικό ή συνοδευτικό γευμάτων. Τα τελευταία χρόνια καλλιεργείται σε διάφορες περιοχές της Μεσογείου και μάλιστα με μεγάλη επιτυχία.

Βιολογικά καρότα
Λαχανικά

Βιολογικά καρότα

Το βιολογικό καρότο έχει γίνει ιδιαίτερα προσφιλές τα τελευταία χρόνια λόγω της μεγάλης συμβολής του στην διατήρηση των μαλλιών, των νυχιών, του δέρματος και της όρασης σε πολύ καλή κατάσταση. Αυτό συμβαίνει λόγω της μεγάλης περιεκτικότητάς του σε βιταμίνη Α. Τα βιολογικά καρότα περιέχουν 7% ζάχαρη, που τα κάνει ακατάλληλα για είδη διατροφών με χαμηλούς υδατάνθρακες, εκτός και αν καταναλώνονται σε μικρές ποσότητες.

Βιολογικά κρεμμύδια
Λαχανικά

Βιολογικά κρεμμύδια

Τα βιολογικά κρεμμύδια, απαραίτητο συνοδευτικό της καλής Ελληνικής κουζίνας, είναι πλούσια σε βιοτίνη (βιταμίνη B7) που βοηθά στην μετατροπή κάποιων θρεπτικών ουσιών σε ενέργεια. Το βιολογικό κρεμμύδι συμβάλλει, παράλληλα, στην υγεία των μαλλιών, των νυχιών και του δέρματος.

Βιολογικές μπανάνες
Φρούτα

Βιολογικές μπανάνες

Η μπανανιά είναι ένα υπέροχο τροπικό φυτό (και όχι δέντρο παρά τον εμφανή «κορμό» του). Ευδοκιμεί σε θερμά και υγρά κλίματα. Μπορεί να φτάσει μέχρι και τα 8 μέτρα σε ύψος και οι καρποί του (οι μπανάνες) βγαίνουν σε συστάδες (και όχι μεμονωμένες) που μπορεί να περιέχουν μέχρι και 25 φρούτα.

Βιολογικά μανταρίνια
Φρούτα

Βιολογικά μανταρίνια

Η μανταρινιά είναι δέντρο αειθαλές, ευδοκιμεί σε εύκρατα και υποτροπικά κλίματα και δεν αντέχει στον παγετό. Ανήκει στην συνομοταξία των αγγειοσπέρμων, στην ομοταξία των δικοτυλήδονων και το γένος Citrus. Η επιστημονική της ονομασία είναι Citrus reticulata. Τόσο το δέντρο όσο και ο καρπός του (το μανταρίνι) έχουν πολλές ομοιότητες με την πορτοκαλιά και τον καρπό της.

Βιολογικές Πατάτες
Λαχανικά

Βιολογικές πατάτες

Το επιστημονικό όνομα της πατάτας είναι Solanum tuberosum. Στην Ελλάδα είναι γνωστή και ως γεώμηλο. Είναι αγγειόσπερμο δικοτυλήδονο και ανήκει στην οικογένεια των Σολανιδών (Solanaceae).

Βιολογικές πιπεριές
Λαχανικά

Βιολογικές πιπεριές

Οι πιπεριές μαζι με τις μελιτζάνες, τις ντομάτες και τις πατάτες ανήκουν στην οικογένεια στρυχνοειδών (Solanaceae). Η επιστημονική τους ονομασία είναι Capsicum annuum. Οι πιπεριές υπάρχουν σε ποικίλα χρώματα (πράσινο, κίτρινο, πορτοκαλί, κόκκινο, μοβ, καφέ και μαύρο) και σε ποικιλία σχημάτων (σφαιρικό, κωνικό και μακρύ, τοματόμορφο).

Που βοηθά η Βιταμίνη Β5 – Πυριδοξίνη

Βοηθά στη διάσπαση της πρωτεΐνης. Διατηρεί υγιές δέρμα ελέγχει επίσης το λιπαρό δέρμα. Βοηθά στη διατήρηση της υγείας των ερυθρών αιμοσφαιρίων, του νευρικού συστήματος και τμημάτων του ανοσοποιητικού συστήματος. Η λήψη αρκετής βιταμίνης Β6 κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης είναι σημαντική για την ανάπτυξη του εγκεφάλου εμβρύων και την ανοσοποιητική λειτουργία τους. Μερικές έρευνες δείχνουν ότι η λήψη βιταμίνης Β6 μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της ναυτίας και του εμέτου κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Που βρίσκεται η βιταμίνη Β6

Βρίσκεται σε πολλά είδη τροφίμων, ψάρια, πουλερικά και άπαχο κρέας. Ψάρια, συκώτι, χοιρινό, κοτόπουλο και φυλλώδη και ριζικά λαχανικά, φύτρο σίτου, όσπρια, πατάτες, μη εσπεριδοειδή όπως μπανάνες, αβοκάντο και καρπούζι.