Θρεπτική Αξία
Τα θρεπτικά συστατικά που περιέχονται σε κάθε τρόφιμο καθορίζουν την διατροφική του αξία. Όσο περισσότερα είναι τα θρεπτικά στοιχεία του τροφίμου, τόσο υψηλότερη είναι και η διατροφική αξία του.
Είναι πολλοί οι παράγοντες που καθορίζουν την διατροφική αξία ενός τροφίμου. Το έδαφος, για παράδειγμα, αποτελεί τον κυριότερο. Φυτά και ζώα λαμβάνουν καθημερινά τα περισσότερα θρεπτικά στοιχεία που τα απαρτίζουν από το έδαφος.
Οι βασικότερες θρεπτικές ουσίες είναι οι υδατάνθρακες, τα λίπη, οι πρωτεΐνες, οι βιταμίνες, τα μέταλλα και το νερό. Η ισορροπία στην λήψη τους είναι βασική για κάθε ζώντα οργανισμό, ώστε να επιβιώσει και να αναπτυχθεί σωστά.
Η μακροχρόνια έλλειψή τους έχει βαρύτατες συνέπειες στον οργανισμό που οδηγούν σε ήπια ή σοβαρά προβλήματα υγείας τα οποία ενδέχεται να είναι μη αναστρέψιμα.
Μάθε για τις βιταμίνες και πως να τις συμπεριλάβεις στην διατροφή σου.