Βιολογικές μπανάνες

Βιολογικές μπανάνες

Οι βιολογικές μπανάνες ή αλλιώς μπανάνες βιολογικής γεωργίας είναι πλούσιες σε κάλιο χωρίς να περιέχουν τα βλαβερά χημικά της συμβατικής καλλιέργειας.

Η μπανανιά είναι ένα υπέροχο τροπικό φυτό (και όχι δέντρο παρά τον εμφανή «κορμό» του). Ευδοκιμεί σε θερμά και υγρά κλίματα. Μπορεί να φτάσει μέχρι και τα 8 μέτρα σε ύψος και οι καρποί του (οι μπανάνες) βγαίνουν σε συστάδες (και όχι μεμονωμένες) που μπορεί να περιέχουν μέχρι και 25 φρούτα.

Τα φύλα του φυτού είναι τεράστια και πεπλατυσμένα και μπορούν άνετα να φτάσουν τα 2,5μ σε μήκος. Είναι αδιάβροχα και γι’ αυτό χρησιμοποιούνται πολλές φορές σαν πιάτα ή αντί για χαρτί ψησίματος.

Η μπανάνα (ο καρπός) έχει ήπια και γλυκιά γεύση όταν είναι ώριμη και έχει σαρκώδη και ινώδη υφή. Ανάλογα με την ποικιλία, η κάθε μπανάνα μπορεί να ζυγίζει από 50 ως και 150 γραμμάρια. Είναι πλούσια σε βιταμίνη Β6 και βιταμίνη C, σε μαγνήσιο και κάλιο. Είναι πλούσια σε υδατάνθρακες και έχει αρκετά υψηλή θερμιδική αξία.

Στην Ελλάδα η μπανάνα καλλιεργείται στα νοτιότερα μέρη. Μπανάνες θα βρούμε, σε διάφορες ποικιλίες, στη νότια Πελοπόννησο και στην Κρήτη.

Πίνακας με την θρεπτική αξία βιολογικής μπανάνας

Συνταγές με Βιολογικές μπανάνες

Θα προστεθούν σύντομα...