Μαγνήσιο

Το μαγνήσιο είναι απολύτως απαραίτητο για καλή υγεία. Ωστόσο, μπορεί να μην λαμβάνεται αρκετό, ακόμα κι αν τρώει κανείς υγιεινά. Το μαγνήσιο είναι το τέταρτο πιο άφθονο μέταλλο στο ανθρώπινο σώμα.

Διατροφική Μαγιά
Συμπληρώματα διατροφής

Διατροφική μαγιά

Η διατροφική μαγιά θεωρείται από τους ειδικούς της υγιεινής διατροφής ένα από τα βασικότερα φυσικά συμπληρώματα διατροφής. Θα την βρούμε στην απλή της μορφή σε νιφάδες (κάποιες φορές ενισχυμένη με βιταμίνες) αλλά και σε χάπια.

Βιολογικό σταφύλι
Φρούτα

Βιολογικό σταφύλι

Το βιολογικό σταφύλι είναι ο γλυκός πειρασμός του καλοκαιριού που μας χαρίζει πνευματική διαύγεια, μας προστατεύει από φλεγμονές και αλλεργίες και αποτοξινώνει τον οργανισμό μας.

Βιολογικές αγκινάρες
Λαχανικά

Βιολογικές αγκινάρες

Η Αγκινάρα είναι ποώδες, πολυετές φυτό με μεγάλη ποικιλία συνταγών ως βασική τροφή ή ως συμπληρωματική (με κρέας ή με άλλα λαχανικά). Είναι κατάλληλη για τις περισσότερες δίαιτες αφού περιέχει ελάχιστες θερμίδες και λίγους υδατάνθρακες.

Βιολογικές φακές
Όσπρια

Βιολογικές φακές

Είναι το όσπριο με τη μεγαλύτερη κατανάλωση σε παγκόσμιο επίπεδο και είναι γνωστό από τη Νεολιθική εποχή. Οι αρχαιολόγοι θεωρούν ότι είναι από τα πρώτα φυτά που καλλιέργησε ο άνθρωπος.

Βιολογικό Αβοκάντο
Λαχανικά

Βιολογικό αβοκάντο

Το βιολογικό αβοκάντο ανήκει στην κατηγορία των φρούτων. Χρησιμοποιείται, όμως, κυρίως ως λαχανικό ή συνοδευτικό γευμάτων. Τα τελευταία χρόνια καλλιεργείται σε διάφορες περιοχές της Μεσογείου και μάλιστα με μεγάλη επιτυχία.

Βιολογικά κολοκύθια
Λαχανικά

Βιολογικά κολοκύθια

Τα βιολογικά κολοκύθια είναι από τις πλέον αγαπημένες επιλογές των καταναλωτών στις λαϊκές αγορές και τα καταστήματα βιολογικών. Το βρίσκουμε όλο τον χρόνο και μπορούμε να φτιάξουμε υπέροχες σαλάτες και φαγητά φούρνου.

Βιολογικό παντζάρι
Λαχανικά

Βιολογικό παντζάρι

Το παντζάρι (Βέτα η κοινή ή Beta vulgaris) είναι αγγειόσπερμο μονοετές ή διετές φυτό της οικογένειας των Χηνοποδιοειδών (όπως το σπανάκι και το σέσκουλο). Είναι γνωστό και με την ονομασία κοκκινογούλι (λόγω του χρώματος της ρίζας του).

Βιολογική τσουκνίδα
Βότανα, Αρωματικά

Βιολογική τσουκνίδα

Το επιστημονικό όνομα της τσουκνίδας είναι Urtica dioica. Είναι φυτό αγγειόσπερμο δικοτυλήδονο και ανήκει στην οικογένεια των Κνιδοειδών (Urticaceae). Κάποιες ποικιλίες μπορούν να φτάσουν σε ύψος και τα 2 μέτρα.

Βιολογικά μήλα
Φρούτα

Βιολογικά μήλα

Η μηλιά (επιστημονική ονομασία Malus Communis) ανήκει στην οικογένεια των Ροδοειδών (Rosaceae) και είναι ίσως το πιο διαδεδομένο καρποφόρο δέντρο στον κόσμο. Οι ρίζες του δέντρου δεν φτάνουν σε μεγάλο βάθος. Οι καρποί της μηλιάς διαφέρουν σε μέγεθος, χρώμα και σχήμα, ανάλογα με την ποικιλία. Τα φύλα της είναι μεσαίου μεγέθους και λεία και έχουν σκούρο πράσινο χρώμα.

Τι κάνει το μαγνήσιο

Είναι ένα θρεπτικό συστατικό που χρειάζεται το σώμα για να παραμείνει υγιές. Παίζει αρκετούς σημαντικούς ρόλους στην υγεία του σώματος και του εγκεφάλου. Είναι σημαντικό για πολλές διαδικασίες στο σώμα, συμπεριλαμβανομένης της ρύθμισης της λειτουργίας των μυών και των νεύρων, των επιπέδων σακχάρου στο αίμα και, της αρτηριακής πίεσης και της παραγωγής πρωτεϊνών, οστών και DNA. Το μαγνήσιο εμπλέκεται σε εκατοντάδες βιοχημικές αντιδράσεις στο σώμα, μπορεί να αυξήσει την απόδοση της άσκησης, καταπολεμά την κατάθλιψη και έχει οφέλη κατά του Διαβήτη Τύπου 2. Μπορεί να μειώσει την αρτηριακή πίεση και έχει αντιφλεγμονώδη οφέλη μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη των ημικρανιών και στη μείωση της αντίστασης στην ινσουλίνη. Το μαγνήσιο βελτιώνει επίσης τα συμπτώματα του προεμμηνορροϊκού συνδρόμου (PMS).

Προσοχή! Μπορεί να μην είναι ασφαλή για άτομα που λαμβάνουν ορισμένα διουρητικά, καρδιακά φάρμακα ή αντιβιοτικά εάν πάσχουν από κάποια ιατρική κατάσταση. Συμβουλευτείτε γιατρό πριν λάβετε συμπληρώματα μαγνησίου.

Που βρίσκεται

Περιέχεται σε Σολομό, Ψήσσα, Σκουμπρί, Σπανάκι, Ελβετικό chard, Αβοκάντο, Μαύρα φασόλια, Quinoa, Σπόροι κολοκύθας, Αμύγδαλα, Κάσιους, Σοκολάτα υγείας (70-85% κακάο). Μπορεί να ληφθεί τόσο από τα τρόφιμα όσο και από τα συμπληρώματα.