Search
Close this search box.

Κάλιο

Αυτό το φάρμακο είναι ένα συμπλήρωμα ορυκτών που χρησιμοποιείται για τη θεραπεία ή την πρόληψη χαμηλών ποσοτήτων καλίου στο αίμα. Ένα φυσιολογικό επίπεδο καλίου στο αίμα είναι σημαντικό.

Βιολογικό μπέικον
Αλλαντικά

Βιολογικό μπέικον

Για όσους εκτιμούν τις καθαρές και πλούσιες γεύσεις, το βιολογικό μπέικον αποτελεί την καλύτερη επιλογή για πιάτα που ξεχωρίζουν.

Σπόροι - Δημητριακά

Βιολογική σόγια

Η βιολογική σόγια αποκτά διαρκώς νέους φίλους και στην Ευρώπη, λόγω της υψηλής ποσότητας πρωτεΐνης που περιέχει.

Βιολογικά φασόλια
Όσπρια

Βιολογικά φασόλια

Βιολογικά φασόλια σούπα, σαλάτα, στο φούρνο, όπως και να τα μαγειρέψετε, τα φασόλια είναι πάντα ένα νόστιμο φαγητό και ένας ωραίος μεζές.

Βιολογικά καρύδια
Ξηροί καρποί

Βιολογικά καρύδια

Τα βιολογικά καρύδια, πλούσια σε βιταμίνες, μέταλλα και φυτικές ίνες, έρχονται από το φαρμακείο της φύσης για να μας δώσουν υγεία και ευεξία.

Βιολογικά φουντούκια
Ξηροί καρποί

Βιολογικά φουντούκια

Τα βιολογικά φουντούκια, ο νόστιμος και τραγανός ξηρός καρπός με την ελαφρώς γλυκιά και έντονα γήινη γεύση, τρώγεται σκέτος και προστίθεται σε πολλές συνταγές.

Βιολογικό κατσίκι
Κρέας

Βιολογικό κατσίκι

Γιατί να προτιμήσω βιολογικό κατσίκι για το τραπέζι μου; Γιατί απλούστατα, είναι και πιο νόστιμο και, κυρίως, πολύ πιο υγιεινό από το συμβατικό κατσίκι. Για να δούμε λίγο πιο αναλυτικά γιατί.

Βιολογικό αλεύρι σίτου για παρασκευή ψωμιού
Άλευρα

Βιολογικό αλεύρι σίτου

Το βιολογικό αλεύρι σίτου κερδίζει διαρκώς έδαφος στις καρδιές των καταναλωτών, λόγω της σημαντικής και ανεξέλεγκτης επιβάρυνσης του συμβατικού σε φυτοφάρμακα και ζιζανιοκτόνα.

Βιολογικά αμύγδαλα
Ξηροί καρποί

Βιολογικά αμύγδαλα

Τα βιολογικά αμύγδαλα, αυτός ο ωφέλιμος και νόστιμος καρπός, εκτιμώνται για την απολαυστική γεύση και την εξαιρετική τους θρεπτική αξία.

Βιολογικός βασιλικός πολτός
Μελισσοκομικά

Βιολογικός βασιλικός πολτός

Ο βασιλικός πολτός είναι μια εξαιρετικά θρεπτική ουσία που παράγεται από τις εργάτριες μέλισσες. Γεμάτο με βιταμίνες, μέταλλα και αντιοξειδωτικά, έχει βρεθεί ότι έχει πολλά οφέλη για την υγεία, όπως η ενίσχυση του ανοσοποιητικού, η μείωση της φλεγμονής και η βελτίωση της υγείας του δέρματος.

Βιολογικές αγκινάρες
Λαχανικά

Βιολογικές αγκινάρες

Οι βιολογικές αγκινάρες είναι κατάλληλες για τις περισσότερες δίαιτες αφού περιέχουν ελάχιστες θερμίδες και υδατάνθρακες.

Βιολογικές φακές
Όσπρια

Βιολογικές φακές

Οι βιολογικές φακές είναι πιο εύπεπτες, βράζονται ταχύτερα και μας χαρίζουν πιάτα με αξεπέραστη γήινη γεύση και άρωμα.

Βιολογικό Αβοκάντο
Λαχανικά

Βιολογικό αβοκάντο

Το βιολογικό αβοκάντο ανήκει στην κατηγορία των φρούτων. Χρησιμοποιείται, όμως, κυρίως ως λαχανικό ή συνοδευτικό γευμάτων. Τα τελευταία χρόνια καλλιεργείται σε διάφορες περιοχές της Μεσογείου και μάλιστα με μεγάλη επιτυχία.

Βιολογικό παντζάρι
Λαχανικά

Βιολογικό παντζάρι

Το παντζάρι (Βέτα η κοινή ή Beta vulgaris) είναι αγγειόσπερμο μονοετές ή διετές φυτό της οικογένειας των Χηνοποδιοειδών (όπως το σπανάκι και το σέσκουλο). Είναι γνωστό και με την ονομασία κοκκινογούλι (λόγω του χρώματος της ρίζας του).

Βιολογική ρίγανη
Βότανα, Αρωματικά

Βιολογική ρίγανη

Πρόκειται για το αγαπημένο βότανο της Ελλάδας και ολόκληρης της Μεσογείου. Λόγω του εξαιρετικού αρώματός της, η ρίγανη χρησιμοποιείται και ως αρωματικό χώρου ενώ από την εποχή του Ιπποκράτη ακόμα θεωρούνταν αντισηπτικό και χρήσιμο για ανακούφιση αναπνευστικών προβλημάτων.

Βιολογικές μπανάνες
Φρούτα

Βιολογικές μπανάνες

Οι βιολογικές μπανάνες ή αλλιώς μπανάνες βιολογικής γεωργίας είναι πλούσιες σε κάλιο χωρίς τα χημικά της συμβατικής καλλιέργειας.

Βιολογικές ντομάτες
Λαχανικά

Βιολογικές ντομάτες

Οι βιολογικές ντομάτες, πλούσιες σε θρεπτικά συστατικά, σε γεύση και άρωμα, μεταμορφώνουν τα πιάτα μας σε πανδαισία γεύσεων.

Βιολογικά μήλα
Φρούτα

Βιολογικά μήλα

Τα βιολογικά μήλα, καρπός ιδιαίτερα αρωματικός και θρεπτικός, περιέχουν βιταμίνες και μέταλλα απαραίτητα για την καλή μας υγεία.

Βιολογικές Πατάτες
Λαχανικά

Βιολογικές πατάτες

Είναι ύψιστης σημασίας να προσθέσουμε βιολογικές πατάτες στην διατροφή μας, αφού η μεγάλη κατανάλωση πατάτας μας φορτώνει με επικίνδυνα χημικά.

Τι κάνει το κάλιο

Το κάλιο βοηθά τα κύτταρα, τα νεφρά, την καρδιά, τους μύες και τα νεύρα να λειτουργούν σωστά. Οι περισσότεροι άνθρωποι λαμβάνουν αρκετό κάλιο τρώγοντας μια ισορροπημένη διατροφή. Ορισμένες καταστάσεις που μπορούν να μειώσουν το επίπεδο καλίου του σώματός περιλαμβάνουν σοβαρή παρατεταμένη διάρροια και έμετο, προβλήματα ορμονών όπως υπεραλδοστερονισμός ή θεραπεία με διουρητικά.

Προσοχή! Μη παίρνετε αυθαίρετα συμπλήρωμα καλίου. Ενημερώστε τον γιατρό σας εάν έχετε ιατρικό ιστορικό και αλλεργίες, ειδικά αν έχετε καρδιακά ή νεφρικά προβλήματα και υψηλά επίπεδα καλίου στο αίμα.

Που βρίσκεται

Φυσικά τρόφιμα πλούσια σε κάλιο, όπως πατάτες και μπανάνες, συνήθως περιέχουν κάλιο με τη μορφή κιτρικού καλίου. Πολλά  συμπληρώματα, μεταποιημένα και κονσερβοποιημένα τρόφιμα, ωστόσο, περιέχουν χλωριούχο κάλιο. Περιλαμβάνονται ποτά με βάση τα γαλακτοκομικά προϊόντα, (γάλα σοκολάτας), καθώς και τυριά, κάθε τύπο κρέμας, συμπυκνωμένο γάλα, γάλα σε σκόνη, γιαούρτι, πουτίγκα, επικάλυψη από γαλακτοκομικά λιπαρά και προϊόντα που παρασκευάζονται με ορό γάλακτος. Τα μεταποιημένα προϊόντα αυγών, συμπεριλαμβανομένων των κονσερβοποιημένων ή αλατισμένων αυγών και προϊόντων που παρασκευάζονται με αποξηραμένα αυγά, μπορεί επίσης να περιέχουν χλωριούχο κάλιο. Τα κονσερβοποιημένα προϊόντα ντομάτας μπορεί να περιέχουν χλωριούχο κάλιο. Άλλα φυτικά προϊόντα όπως τα ζυμωμένα λαχανικά, τα αποξηραμένα λαχανικά, τα κονσερβοποιημένα ή τα εμφιαλωμένα λαχανικά, τα καθαρισμένα φυτικά προϊόντα, τα τηγανητά ή μαγειρεμένα φυτικά προϊόντα και τα λαχανικά σε κονσέρβες ή εμφιαλώνονται σε σάλτσες που περιέχουν σάλτσα σόγιας, ξύδι, άλμη ή λάδι. Τα μεταποιημένα φρούτα μπορούν να είναι μια άλλη πηγή χλωριούχου καλίου.