Η άνοδος της τιμής του ελαιολάδου δεν φαίνεται να έχει τέλος, γεγονός που επιφέρει μεγάλες αλλαγές σε διατροφικές συνήθειες χιλιάδων ετών για τους λαούς της Μεσογείου, επηρεάζοντας, παράλληλα, ένα μεγάλο εύρος προϊόντων που βασίζονται στο ελαιόλαδο για την παραγωγή τους.
Είναι όντως πιο ποιοτικά από τα συμβατικά ή είναι όλα αυτά ένας μύθος; Έχουν όντως καλύτερη γεύση; Γιατί όμως τα βιολογικά φρούτα και λαχανικά είναι πιο στραπατσαρισμένα; Και τί έχει πάθει ο κόσμος που τόσα χρόνια …
Τρεις είναι οι επικρατέστερες ονομασίες που χρησιμοποιούνται για τα βιολογικά προϊόντα σε όλες τις χώρες του κόσμου. Κατ’ αρχήν, ας ξεκινήσουμε με την απλή διαπίστωση ότι και οι τρεις είναι Ελληνικές λέξεις.
Ο όρος «βιολογικά» στις μέρες μας μάλλον δεν είναι και τόσο ακριβής. Για να είναι η τροφή μας αγνή θα πρέπει εξ’ ίσου αγνό να είναι και το νερό που δέχεται και ο αέρας που την περιβάλλει αλλά και το χώμα στο οποίο μεγαλώνει.
Μάθετε όλη την αλήθεια για τα βιολογικά προϊόντα, πόσο πρέπει να τα εμπιστευόμαστε και τί μπορούμε να κάνουμε. Πόσο υπεύθυνοι είμαστε, τελικά, για την διατροφή μας;
Θα δούμε αναφορές σε πολλά άρθρα ότι, τελικά, τα συμβατικά τρόφιμα δεν είναι και τόσο επιβλαβή για την υγεία μας. Σαν βασικό επιχείρημα θεωρείτε ότι τα συμβατικά έχουν τις ίδιες ποσότητες θρεπτικών στοιχείων με τα βιολογικά τρόφιμα.
Βιολογική Ποτοποιία είναι η παρασκευή οινοπνευματωδών υπό αυστηρούς κανόνες πιστοποίησης ως προς την παραγωγή των πρώτων υλών τους, τη ζύμωση, την απόσταξη, το συσκευασία και τη μεταφορά του τελικού προϊόντος.
Ο τομέας των βιολογικών προϊόντων είναι από τους πλέον αναπτυσσόμενους στη χώρα μας. Το ιδανικό κλίμα της Ελλάδας και το εύφορο χώμα της δίνει προϊόντα εξαιρετικής ποιότητας και νοστιμιάς.