Βιολογικά Προϊόντα

Γιατί οι ντομάτες της αγοράς δεν έχουν γεύση και άρωμα;
Στην αγορά κυκλοφορούν διάφορες ποικιλίες ντομάτας. Οι περισσότερες από αυτές προέρχονται από σχετικά νέες και μεταλλαγμένες ποικιλίες.
Γιατί να αγοράσω βιολογικά;
Είναι όντως πιο ποιοτικά από τα συμβατικά ή είναι όλα αυτά ένας μύθος; Έχουν όντως καλύτερη γεύση; Γιατί όμως τα βιολογικά φρούτα και λαχανικά είναι πιο στραπατσαρισμένα; Και τί έχει πάθει ο κόσμος που τόσα χρόνια …
Πώς η υψηλή θερμοκρασία επηρεάζει το βιολογικό μέλι
Το μέλι καταναλώνεται κρύο, χλιαρό αλλά και ζεστό. Κυρίως ζεστό και πολλές φορές σε υψηλές θερμοκρασίες. Τι συμβαίνει όμως με το μέλι στις διάφορες θερμοκρασίες και πως αυτές αλλοιώνουν την θρεπτική του αξία;
Πώς θα αναγνωρίσετε τα βιολογικά προϊόντα
Στην Ευρώπη τα μεταποιημένα βιολογικά προϊόντα πρέπει να περιέχουν αποκλειστικά βιολογικώς παραγόμενα συστατικά. Σε άλλες χώρες όμως, όπως η Αυστραλία, ο Καναδάς και οι Ηνωμένες Πολιτείες, τα βιολογικώς παραγόμενα συστατικά αρκεί να περιέχονται κατά 95% για να χαρακτηριστεί ένα προϊόν ως βιολογικό (οργανικό).
Ετοιμολογία ονομασίας «βιολογικά»
Τρεις είναι οι επικρατέστερες ονομασίες που χρησιμοποιούνται για τα βιολογικά προϊόντα σε όλες τις χώρες του κόσμου. Κατ’ αρχήν, ας ξεκινήσουμε με την απλή διαπίστωση ότι και οι τρεις είναι Ελληνικές λέξεις.
Είναι τα «βιολογικά προϊόντα» όντως βιολογικά;
Ο όρος «βιολογικά» στις μέρες μας μάλλον δεν είναι και τόσο ακριβής. Για να είναι η τροφή μας αγνή θα πρέπει εξ’ ίσου αγνό να είναι και το νερό που δέχεται και ο αέρας που την περιβάλλει αλλά και το χώμα στο οποίο μεγαλώνει.
Εσείς εμπιστεύεστε τα βιολογικά προϊόντα;
Μάθετε όλη την αλήθεια για τα βιολογικά προϊόντα, πόσο πρέπει να τα εμπιστευόμαστε και τί μπορούμε να κάνουμε. Πόσο υπεύθυνοι είμαστε, τελικά, για την διατροφή μας;
Βιολογικά ή συμβατικά προϊόντα;
Θα δούμε αναφορές σε πολλά άρθρα ότι, τελικά, τα συμβατικά τρόφιμα δεν είναι και τόσο επιβλαβή για την υγεία μας. Σαν βασικό επιχείρημα θεωρείτε ότι τα συμβατικά έχουν τις ίδιες ποσότητες θρεπτικών στοιχείων με τα βιολογικά τρόφιμα.
Το μέλλον της βιολογικής ποτοποιίας στην Ελλάδα
Βιολογική Ποτοποιία είναι η παρασκευή οινοπνευματωδών υπό αυστηρούς κανόνες πιστοποίησης ως προς την παραγωγή των πρώτων υλών τους, τη ζύμωση, την απόσταξη, το συσκευασία και τη μεταφορά του τελικού προϊόντος.
Εξαγωγές βιολογικών προϊόντων
Ο τομέας των βιολογικών προϊόντων είναι από τους πλέον αναπτυσσόμενους στη χώρα μας. Το ιδανικό κλίμα της Ελλάδας και το εύφορο χώμα της δίνει προϊόντα εξαιρετικής ποιότητας και νοστιμιάς.