Search
Close this search box.

Οι αρθρογράφοι μας: Ελίζα Παπαγιάννη

Ελίζα Παπαγιάννη
Ελίζα Παπαγιάννη
Εσωτερική υγεία και εξωτερική ομορφιά πάνε πακέτο! Βασικό όπλο και για τα δύο η σωστή διατροφή.

Από πολύ μικρή, έμαθα να ενδιαφέρομαι για αυτό που ονομάζουμε «σωστή διατροφή». Η μαμά μου, φανατική με τις υγιεινές τροφές, τα βιολογικά προϊόντα, τις δικές της γευστικές συνταγές, μου μετέδωσε την αγάπη για την υγεία, τη φροντίδα του σώματος και την ομορφιά.

Μεγαλώνοντας, η αγάπη μου αυτή έγινε σπουδές και τώρα πλέον επάγγελμα. Ασχολούμαι ενεργά με τη γυμναστική (κατά κύριο λόγο με το fitness και το pilates). Σε όσους πελάτες μου αντιμετωπίζουν προβλήματα βάρους ή διατροφικές διαταραχές προτείνω μία ισορροπημένη διατροφή, ανάλογα με τις ανάγκες του καθενός.

Παράλληλα με το επάγγελμά μου, τον τελευταίο καιρό ασχολούμαι, σαν hobby πιο πολύ, με την κοσμετολογία. Χρησιμοποιώντας φυσικά προϊόντα (γάλα, μέλι, φρούτα κλπ) παρασκευάζω τα δικά μου καλλυντικά προσώπου και σώματος. Προς το παρόν, η παραγωγή αυτή περιορίζεται σε προσωπική χρήση και σε δωράκια στους οικείους μου. Επειδή όμως η ποιότητα τους, όπως φαίνεται, είναι πολύ καλή, δεν αποκλείεται σύντομα να το εξελίξω σε κάτι πιο επαγγελματικό.

Για να  είμαι σίγουρη ότι τόσο η διατροφή που προτείνω (όπως και αυτή που εγώ ακολουθώ) είναι η κατάλληλη αλλά και για να είμαι σίγουρη ότι τα καλλυντικά που παρασκευάζω είναι πραγματικά υγιεινά, χρησιμοποιώ αποκλειστικά φρέσκα προϊόντα βιολογικής παραγωγής. Τα προϊόντα αυτά είναι ελεύθερα φυτοφαρμάκων και άλλων βλαβερών για τον οργανισμό ουσιών και έτσι προσφέρουν το μεγαλύτερο δυνατό καλό στον άνθρωπο. Βιολογικά στο φαγητό, βιολογικά στα καλλυντικά, γυμναστική και συστηματική ξεκούραση: αυτό είναι το τετράπτυχο για να πετύχουμε ένα υγιές και όμορφο σώμα!

Οι συνταγές μου...

Δεν βρέθηκαν άρθρα για τον συγκεκριμένο αρθογράφο.

Άρθρα μου στο blog

Αναρίθμητα τα οφέλη του δαμάσκηνου στην υγεία μας. Δείτε ποιά είναι και πως θα απολαύσετε αυτό το υπέροχο φρούτο με το μοναδικό άρωμα και την γεμάτη γεύση.
Πιθανότατα δεν σας αρέσει να σας λένε τι να κάνετε - ούτε εμένα. Δεν μου αρέσει καν να μου λένε να κάνω κάτι που θα έκανα ούτως ή άλλως.
Οι ευεργετικές ιδιότητες του σταφυλιού ήταν γνωστές από την αρχαιότητα. Αναφορές στο σταφύλι θα βρούμε ακόμα και στα Ομηρικά Έπη.
Ποιά γεύματα είναι εύκολα να γίνουν και να μεταφερθούν και μας χαρίζουν την απαραίτητη ενέργεια για να συνεχίσουμε τη μέρα μας; Ο μέσος σημερινός άνθρωπος εργάζεται 8 με 10 ώρες την ημέρα. Αν συμπεριλάβουμε και ...
Ο φρεσκοστυμμένος χυμός των φρούτων είναι οπωσδήποτε ωφέλιμος. Σε καμία περίπτωση, όμως, ο χυμός δεν περιέχει όλα τα θρεπτικά συστατικά του φρούτου. Όταν καταναλώνουμε ένα φρούτο ή ένα λαχανικό ...
Η σταφυλοθεραπεία (γνωστή και ως αμπελοθεραπεία) είναι παλιά μεθόδους αποτοξίνωσης και θεραπείας που βασίζεται στην αποκλειστική κατανάλωση σταφυλιού για 1 έως 2 εβδομάδες, ακολουθούμενη από κατάλληλη αυστηρή δίαιτα για επιστροφή στην κανονικότητα. Κατά τη διάρκεια της σταφυλοθεραπείας συνίσταται ξεκούραση και ηρεμία.
Ενίσχυσε και τόνωσε τον οργανισμό σου με τροφές πλούσιες σε βιταμίνη C. Βρείτε φρούτα και λαχανικά που περιέχουν περισσότερη βιταμίνη C από το πορτοκάλι και δημιουργήστε πολλές θρεπτικές εναλλακτικές.
Η καυτερή πιπεριά, εύκολη στην καλλιέργεια και ιδιαίτερα αποδοτική, μπορεί να φυτευτεί σε γλάστρες και ζαρντινιέρες ακόμα και από αρχάριους καλλιεργητές.
Η καλλιέργεια σε χώμα είναι ο πλέον διαδεδομένος τρόπος καλλιέργειας κηπευτικών και οπωροφόρων δέντρων. Εδώ και χιλιάδες χρόνια, ο άνθρωπος καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια να δαμάσει τη γη και να την κάνει εύφορη.