Search
Close this search box.
22 Ιουλίου 2023
22 Ιουλίου 2023

Φρούτα και λαχανικά με περισσότερη βιταμίνη C από ένα πορτοκάλι

Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά
Ενίσχυσε και τόνωσε τον οργανισμό σου με τροφές πλούσιες σε βιταμίνη C. Βρείτε φρούτα και λαχανικά που περιέχουν περισσότερη βιταμίνη C από το πορτοκάλι και δημιουργήστε πολλές θρεπτικές εναλλακτικές.

Το πρώτο που έρχεται στο μυαλό μας όταν ακούμε βιταμίνη C είναι, φυσικά, το πορτοκαλί. Εδώ και πολλές δεκαετίες, θεωρούσαμε τα πορτοκάλια σαν την κυριότερη πηγή βιταμίνης C. Και είναι αλήθεια ότι περιέχουν αρκετή από την βιταμίνη. Ένα μέσο πορτοκάλι περιέχει περίπου 70 mg βιταμίνης C, περίπου το 90% της ενδεδειγμένης ημερήσιας κατανάλωσης.

Εάν έχουμε κατά νου ότι η συνιστώμενη ημερήσια δόση βιταμίνης C για έναν ενήλικα είναι 75 mg, τότε η κατανάλωση μόνο δύο πορτοκαλιών την ημέρα μπορεί να μας βοηθήσει να πάρουμε ακόμα περισσότερο από την απαραίτητη δόση.

Παρ’ όλα αυτά, υπάρχουν φρούτα και λαχανικά που περιέχουν περισσότερη βιταμίνη C από τα πορτοκάλια.

Φρούτα Και Λαχανικά Με Περισσότερη Βιταμίνη C Από Ένα Πορτοκάλι

Πιπεριές

Οι πιπεριές τρώγονται συνήθως ωμές, σε σαλάτες. Και αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος για να αξιοποιήσουμε στο έπακρο τη δύναμή τους.

100 γραμμάρια πιπεριάς έχει περίπου 140 mg βιταμίνης C.

Μπρόκολο

Δεν είναι μυστικό ​​ότι το μπρόκολο είναι εξαιρετική τροφή. Το μπρόκολο περιέχει σε αφθονία πολλούς τύπους βιταμινών και μετάλλων και είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να διατηρήσουμε την υγεία μας.

Φρούτα Και Λαχανικά Με Περισσότερη Βιταμίνη C Από Ένα Πορτοκάλι

Φράουλες

Οι ακαταμάχητες φράουλες δεν είναι μόνο νόστιμες αλλά και απίστευτα υγιεινές και περιέχουν ελάχιστες θερμίδες. Έχετε μία κούπα, γεμίστε την με φράουλες και θα δώσετε στον οργανισμό σας 85 mg βιταμίνης C.

Ακτινίδια

Τα ακτινίδια ανταγωνίζονται τα πορτοκάλια όταν πρόκειται για τη βιταμίνη C. Αυτά τα ξινά, πράσινα φρούτα με τους μαύρους σπόρους μπορούμε να τα αγοράσουμε όλο το χρόνο και καλό είναι να τα συμπεριλάβουμε στην διατροφή μας. Ένα ακτινίδιο περιέχει 65 mg βιταμίνης C ενώ μία κούπα κομμένο ακτινίδιο έχει περίπου 165 mg.

Λάχανο Μιλάνου

Τα τελευταία χρόνια το kale (λάχανο Μιλάνου) άρχισε να προστίθεται στη διατροφή πολλών ανθρώπων. Το λαχανικό αυτό συχνά αναφέρεται ως ιδανικό στην πρόληψη πολλών ασθενειών. Ένα φλιτζάνι κομμένο λάχανο θα μας δώσει 80 mg βιταμίνης C.

Μαϊντανός

Ο μαϊντανός είναι αρωματικό εξαιρετικά πλούσιο σε θρεπτική της αξία. Όσοι δεν το χρησιμοποιούν ήδη, θα πρέπει να παρακινηθούν να το χρησιμοποιούν τακτικά στα γεύματά τους, όχι σαν στολίδι στο πιάτο αλλά σαν μέρος της κύριας διατροφής. Εκτός από το υψηλό ποσοστό βιταμίνης C, περιέχει επίσης βιταμίνη Κ σε εξαιρετικά υψηλό επίπεδο. Ένα φλιτζάνι μαϊντανού θα μας δώσει 80 mg βιταμίνης C.

Ελίζα Παπαγιάννη
Εσωτερική υγεία και εξωτερική ομορφιά πάνε πακέτο! Βασικό όπλο και για τα δύο η σωστή διατροφή.

Στείλε το σε φίλους:

πρόσφατα άρθρα

Τα τελευταία χρόνια, υπάρχει ολοένα αυξανόμενο ενδιαφέρον για τον ρόλο των βιολογικών φρούτων στην προαγωγή της υγείας και στην πρόληψη διαφόρων παθήσεων.
Η άνοδος της τιμής του ελαιολάδου δεν φαίνεται να έχει τέλος, γεγονός που επιφέρει μεγάλες αλλαγές σε διατροφικές συνήθειες χιλιάδων ετών για τους λαούς της Μεσογείου, επηρεάζοντας, παράλληλα, ένα μεγάλο εύρος προϊόντων που βασίζονται στο ελαιόλαδο για την παραγωγή τους.
Το άγχος είναι ένας εχθρός που επιτίθεται σε όλους μας. Οι φυσικοί τρόποι ελέγχου και αντιμετώπισής του ενδείκνυνται για να επιτύχουμε μια ζωή ήρεμη και εστιασμένη σε όσα έχουν πραγματική σημασία.