14 Μαΐου 2021
Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Σταφυλοθεραπεία: θεραπεία ή μύθος;

Η σταφυλοθεραπεία είναι από τις πιο αμφιλεγόμενες φυσικές μεθόδους θεραπείας. Έκανε την εμφάνισή της το 1925, όταν η Νότιο-αφρικανή διαιτολόγος Τζοάννα Μπράντ ισχυρίστηκε ότι αποθεραπεύτηκε από καρκίνο του στομάχου μέσω της Σταφυλοθεραπείας.
Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Το σταφύλι είναι εξαιρετικά θρεπτική τροφή. Είναι πλούσιο σε μέταλλα, κάλιο, ασβέστιο και βιταμίνες K, C, B1 και B6. Το σταφύλι έχει μια «μαγική» ικανότητα να αναγεννά ιστό. Στις ιδιότητες αυτές του σταφυλιού βασίζεται και η σταφυλοθεραπεία, που απαιτεί την αποκλειστική διατροφή με σταφύλι για 10 ημέρες. Η σταφυλοφαγεία ξεκινάει μετά από μια αυστηρή δίαιτα νερού για 1 ως 3 ημέρες που ακολουθείται από δίαιτα χυμού σταφυλιού και νερού για άλλες 3 ημέρες.

Σταφυλοθεραπεία

Η σταφυλοθεραπεία στην πράξη

Κατά τη διάρκεια της Σταφυλοθεραπείας θα πρέπει να καταναλώνετε αποκλειστικά σταφύλια και νερό (μόνο όταν είναι απαραίτητο, το σταφύλι περιέχει αρκετό νερό).
Σημαντικό: Θα πρέπει να προσέξετε να τρώτε μόνο βιολογικά σταφύλια και να πίνετε καλά φιλτραρισμένο νερό.

Κατά την πρώτη μέρα της θεραπείας μπορείτε να καταναλώσετε 0,5 κιλό σταφύλια και να αυξάνετε σταδιακά κατά 0,5 κιλό την ημέρα μέχρι να φτάσετε τα 3 κιλά (μέγιστη κατανάλωση). Συστήνεται κατά τη διάρκεια της θεραπείας ήπια ηλιοθεραπεία (νωρίς το πρωί και αργά το απόγευμα) και ήπια άσκηση (βάδισμα κατά προτίμηση).

Τις πρώτες ημέρες της σταφυλοθεραπείας τα ούρα θα έχουν ένα κίτρινο χρώμα, σημάδι της εκκίνησης της αποτοξίνωσης. Κατά την 4η μέρα τα ούρα θα είναι απόλυτα καθαρά, διαυγή και διάφανα (σαν το νερό). Το σταφύλι θα καθαρίσει το σώμα, το αίμα και το δέρμα. Κατά την αποβολή των τοξινών μπορεί να παρατηρηθεί εμετός, πυρετός, αδυναμία, διάρροια και δυνατός πονοκέφαλος. Είναι σημαντικό να μην σταματήσετε τη θεραπεία στο στάδιο αυτό. Αυξήστε το νερό ή κάνετε κάποιο χαλαρωτικό μασάζ για την ανακούφιση από τα συμπτώματα. Με την πάροδο των ημερών (4η ή 5η ημέρα, ανάλογα με την υπάρχουσα κατάσταση υγείας) τα συμπτώματα αυτά εξαφανίζονται. Ασθενείς με βαριές παθήσεις ενδέχεται να χρειάζονται περισσότερες ημέρες θεραπείας.

Μετά το τέλος της θεραπείας θα πρέπει να περάσετε σε ωμοφαγία (ωμά φρούτα και λαχανικά) για κάποιες ημέρες. Σταδιακά θα προσθέσετε μαγειρεμένο φαγητό.

Τι θεραπεύει η σταφυλοθεραπεία

Τι θεωρείται ότι καταπολεμά η σταφυλοθεραπεία:

 1. Διάφορες μορφές καρκίνου (προστάτη, στομάχου κ.λπ.)
 2. Όγκους
 3. Αρθριτικά
 4. Ρευματισμούς
 5. Αλλεργίες
 6. Άσθμα
 7. Οστεοπόρωση
 8. Κύρωση ύπατος
 9. Νευρικές διαταραχές
 10. Πνευμονολογικά προβλήματα
 11. Φλεβίτιδα
 12. Γήρανση του δέρματος

… και άλλες ασθένειες και διαταραχές. Στις σοβαρές καταστάσεις καλό θα ήταν η σταφυλοθεραπεία να γίνεται κάτω από ιατρική παρακολούθηση.

Ελίζα Παπαγιάννη
Εσωτερική υγεία και εξωτερική ομορφιά πάνε πακέτο! Βασικό όπλο και για τα δύο η σωστή διατροφή.

Στείλε το σε φίλους:

Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

πρόσφατα άρθρα

Από την αρχαιότητα είναι γνωστή η σημασία της διατροφής στην υγεία μας. Μάλιστα, τουλάχιστον από την εποχή του Ιπποκράτη, η τροφή αποτελούσε φάρμακο αλλά και δηλητήριο για το ανθρώπινο σώμα και τον νου.
Εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές με κοτόπουλο. Χρησιμοποιείστε ελληνικό βιολογικό κοτόπουλο για τέλεια γεύση.
Φρόντισε τον κήπο σου με τα σωστά εργαλεία που θα κάνουν τις κηπουρικές σου εργασίες πιο ευχάριστες και πιο αποδοτικές.