
Βιολογικό σταφύλι
Το βιολογικό σταφύλι είναι ο γλυκός πειρασμός του καλοκαιριού που μας χαρίζει πνευματική διαύγεια, μας προστατεύει από φλεγμονές και αλλεργίες και αποτοξινώνει τον οργανισμό μας.
Όταν τα επίπεδα είναι χαμηλά, το σώμα δεν παράγει αρκετά υγιή ερυθρά αιμοσφαίρια. Και χωρίς αυτά, δεν λαμβάνεται οξυγόνο στους ιστούς. Οι γυναίκες που είναι έγκυες ή έχουν βαρύ εμμηνορροϊκό κύκλο είναι πιο πιθανό να έχουν αναιμία, ο ιατρικός όρος για όταν δεν έχει αρκετό σίδηρο στο αίμα.
Το βιολογικό σταφύλι είναι ο γλυκός πειρασμός του καλοκαιριού που μας χαρίζει πνευματική διαύγεια, μας προστατεύει από φλεγμονές και αλλεργίες και αποτοξινώνει τον οργανισμό μας.
Είναι το όσπριο με τη μεγαλύτερη κατανάλωση σε παγκόσμιο επίπεδο και είναι γνωστό από τη Νεολιθική εποχή. Οι αρχαιολόγοι θεωρούν ότι είναι από τα πρώτα φυτά που καλλιέργησε ο άνθρωπος.
Το λάδι της ελιάς, το ελαιόλαδο δηλαδή, είναι ο κεντρικός άξονας αυτού που ονομάζουμε Μεσογειακή Διατροφή. Μάλιστα η Μεσόγειος είναι η ζώνη με τη μεγαλύτερη κατανάλωση ελαιολάδου ανά άτομο, με κορυφαία στην κατάταξη την Ελλάδα.
Πρόκειται για το αγαπημένο βότανο της Ελλάδας και ολόκληρης της Μεσογείου. Λόγω του εξαιρετικού αρώματός της, η ρίγανη χρησιμοποιείται και ως αρωματικό χώρου ενώ από την εποχή του Ιπποκράτη ακόμα θεωρούνταν αντισηπτικό και χρήσιμο για ανακούφιση αναπνευστικών προβλημάτων.
Η ελιά (ή ελαιόδεντρο) κατάγεται πιθανότατα από τη ζώνη της ανατολικής Μεσογείου. Ο καρπός της, η ελιά, είναι γνωστή από την αρχαιότητα για την χρησιμότητά του και την διατροφική του αξία. Η ελιά, το δέντρο, ήταν το χρήσιμο δώρο της θεάς Αθηνάς προς τους Αθηναίους προκειμένου να διεκδικήσει με επιτυχία την πόλη αντί του Ποσειδώνα. Παρείχε τροφή με τον καρπό της και το λάδι και το ξύλο της.
Το επιστημονικό όνομα της πατάτας είναι Solanum tuberosum. Στην Ελλάδα είναι γνωστή και ως γεώμηλο. Είναι αγγειόσπερμο δικοτυλήδονο και ανήκει στην οικογένεια των Σολανιδών (Solanaceae).
© 2010-2023 Viologika.gr (Ηλεκτρονικός οδηγός βιολογικών προϊόντων).
Όροι χρήσης | Άδεια χρήσης υλικού