
Βιολογικό μπρόκολο
Το βιολογικό μπρόκολο είναι ένα λαχανικό πολύ γνωστό για την μεγάλη θρεπτική του αξία και τα τεράστια οφέλη που προσφέρει στην υγεία μας.
Βοηθά τα κύτταρα του σώματος να δημιουργήσουν και να διατηρήσουν το DNA. Είναι σημαντικό για την παραγωγή ερυθρών αιμοσφαιρίων.
Το βιολογικό μπρόκολο είναι ένα λαχανικό πολύ γνωστό για την μεγάλη θρεπτική του αξία και τα τεράστια οφέλη που προσφέρει στην υγεία μας.
Η διατροφική μαγιά θεωρείται από τους ειδικούς της υγιεινής διατροφής ένα από τα βασικότερα φυσικά συμπληρώματα διατροφής. Θα την βρούμε στην απλή της μορφή σε νιφάδες (κάποιες φορές ενισχυμένη με βιταμίνες) αλλά και σε χάπια.
Το βιολογικό κουνουπίδι είναι λαχανικό μεγάλης θρεπτικής αξίας και χαμηλού γλυκαιμικού δείκτη. Είναι από τα πιο αγαπημένα λαχανικά στην Ελλάδα και αποτελεί ιδανική τροφή για τις περισσότερες δίαιτες.
Είναι το όσπριο με τη μεγαλύτερη κατανάλωση σε παγκόσμιο επίπεδο και είναι γνωστό από τη Νεολιθική εποχή. Οι αρχαιολόγοι θεωρούν ότι είναι από τα πρώτα φυτά που καλλιέργησε ο άνθρωπος.
Το βιολογικό αβοκάντο ανήκει στην κατηγορία των φρούτων. Χρησιμοποιείται, όμως, κυρίως ως λαχανικό ή συνοδευτικό γευμάτων. Τα τελευταία χρόνια καλλιεργείται σε διάφορες περιοχές της Μεσογείου και μάλιστα με μεγάλη επιτυχία.
Τα βιολογικά κολοκύθια είναι από τις πλέον αγαπημένες επιλογές των καταναλωτών στις λαϊκές αγορές και τα καταστήματα βιολογικών. Το βρίσκουμε όλο τον χρόνο και μπορούμε να φτιάξουμε υπέροχες σαλάτες και φαγητά φούρνου.
Το παντζάρι (Βέτα η κοινή ή Beta vulgaris) είναι αγγειόσπερμο μονοετές ή διετές φυτό της οικογένειας των Χηνοποδιοειδών (όπως το σπανάκι και το σέσκουλο). Είναι γνωστό και με την ονομασία κοκκινογούλι (λόγω του χρώματος της ρίζας του).
Το μαρούλι είναι φυλλώδες λαχανικό που καλλιεργείται εύκολα σε εύκρατα κλίματα. Περιέχει ελάχιστους υδατάνθρακες και θερμίδες και είναι πλούσιο σε βιταμίνες Α, Κ και Β9. Λόγω της μεγάλης ποικιλίας του σε σχήματα και χρώματα, δημιουργεί εντυπωσιακές σαλάτες.
Η πορτοκαλιά, δέντρο αειθαλές, ανήκει στην οικογένεια των Εσπεριδοειδών και καλλιεργείται σε εύκρατα κλίματα, εκεί όπου σπάνια σχηματίζεται παγετός. Το δέντρο φτάνει συνήθως τα 6 με 8 μέτρα σε ύψος με επιφανειακές κυρίως ρίζες. Πρόκειται για φυτό που πρωτοήρθε στην Ευρώπη μετά τον 10ο αιώνα και με τον χρόνο έγινε από τα σημαντικότερα φρούτα της Ευρωπαϊκής αλλά κυρίως της Μεσογειακής διατροφής.
Η λεμονιά είναι δένδρο υβριδικό και αειθαλές. Προκύπτει από τη διασταύρωση κίτρου και lime (Citrus × limon). Στην πραγματικότητα, η καταγωγή της λεμονιάς μας είναι άγνωστη. Κατά πάσα πιθανότητα, όμως, πιστεύεται ότι πρώτα καλλιεργήθηκε στην Ασία (Κίνα ή Ινδία) πριν από περίπου 2.500 χρόνια.
Οι πιπεριές μαζι με τις μελιτζάνες, τις ντομάτες και τις πατάτες ανήκουν στην οικογένεια στρυχνοειδών (Solanaceae). Η επιστημονική τους ονομασία είναι Capsicum annuum. Οι πιπεριές υπάρχουν σε ποικίλα χρώματα (πράσινο, κίτρινο, πορτοκαλί, κόκκινο, μοβ, καφέ και μαύρο) και σε ποικιλία σχημάτων (σφαιρικό, κωνικό και μακρύ, τοματόμορφο).
Για τις έγκυες, είναι απαραίτητη. Βοηθά στη δημιουργία DNA και στην πρόληψη γενετικών ανωμαλιών της σπονδυλικής στήλης του εγκεφάλου και άλλων σημείων. Ένας γιατρός σας μπορεί να θέλει να λαμβάνετε και συμπλήρωμα.
Βρίσκεται στο συκώτι, ψωμί σίτου, σπαράγγια, λαχανάκια Βρυξελλών, σκούρα πράσινα φυλλώδη, μπιζέλια, αποξηραμένα όσπρια (φασόλια και φακές) και τα εσπεριδοειδή (πορτοκάλια και χυμός πορτοκαλιού), μανιτάρια, ξηρούς καρπούς είναι πλούσια σε φολικό οξύ.
© 2010-2023 Viologika.gr (Ηλεκτρονικός οδηγός βιολογικών προϊόντων).
Όροι χρήσης | Άδεια χρήσης υλικού