Search
Close this search box.

Οι αρθρογράφοι μας: Χριστίνα Μανωλάκη

Χριστίνα Μανωλάκη
Χριστίνα Μανωλάκη
Το μοτό μου: Αν το προϊόν είναι καλό, μπορεί να πουληθεί και από μόνο του! μένει εγώ να το βάλω σε μια «σωστή συσκευασία».

Η αγάπη μου για την υγιεινή διατροφή και τα βιολογικά προϊόντα γεννήθηκε, παραδόξως, μέσα από το επάγγελμά μου, αν και αυτό στην ουσία δεν έχει να κάνει τίποτα με την διατροφή αυτή καθαυτή.

Πριν χρόνια, στο ξεκίνημα της καριέρας μου ως αρθρογράφος σε ένα μικρό τότε έντυπο περιοδικό, χρειάστηκε για τις ανάγκες ενός ρεπορτάζ να διαβάσω αρκετό υλικό που αφορούσε στις βιολογικές καλλιέργειες. Έμαθα, έτσι, τι είναι αυτό που αποκαλούμε βιολογική καλλιέργεια, ποιες οι διαφορές της από τη συμβατική καλλιέργεια, ποια τα αποτελέσματά της επιλογής αυτής στην ποιότητα του τελικού προϊόντος. Ενθουσιάστηκα! Δεν μπορούσα να πιστέψω πόσο σημαντική είναι η επιλογή βιολογικών προϊόντων για την καθημερινή μας διατροφή.

Αν και αυτή ήταν από τις πρώτες δουλειές που ανέλαβα, συνεχίζω να τη θεωρώ από τις πιο επιτυχημένες μου και ταυτόχρονα από τις πιο ενδιαφέρουσες και εποικοδομητικές (τόσο για τους αναγνώστες μου όσο και για μένα προσωπικά)

Σήμερα, συνεχίζω βέβαια να αρθρογραφώ, σε διάφορα, κατά κύριο λόγο, ηλεκτρονικά μέσα, δεν ξέχασα όμως ποτέ όσα διάβασα για κείνη την παλιά μου εργασία. Και όχι μόνο δεν τα ξέχασα, αλλά δεν έπαψα και ποτέ να τα χρησιμοποιώ.

Ακολουθώ εδώ και τόσα χρόνια διατροφή βασισμένη σε βιολογικές τροφές και αισθάνομαι υπέροχα γι’ αυτή μου την επιλογή. Και, επιπλέον, είμαι πολύ περήφανη που αυτή η επιλογή μου έχει γίνει, πλέον, επιλογή και πολλών δικών μου ανθρώπων, συγγενών και φίλων. Όταν ένα προϊόν είναι καλό, εμείς οι άνθρωποι του marketing δεν έχουμε και πολλά να κάνουμε -μια καλή συσκευασία είναι υπεραρκετή και αυτήν τη «συσκευασία» προσπαθώ να προσφέρω με τα άρθρα μου για τα βιολογικά προϊόντα.

Οι συνταγές μου...

Κουνουπίδι ογκρατέν
Το κουνουπίδι ογκρατέν αποτελεί μια από τις κλασσικότερες συνταγές στην Γαλλία, την πατρίδα του τυριού. Κάθε χώρα έχει πλέον δώσει τον δικό της χαρακτήρα σε αυτό το υπέροχο πιάτο.
Τζατζίκι σπιτικό
Συνταγή για τζατζίκι. Με έντονη γεύση σκόρδου και άνηθου. Ο ιδανικός μεζές για όλο το χρόνο.
Πικάντικα ρεβίθια
Τέλος στα παχυντικά πατατάκια. Πικάντικα ρεβίθια φούρνου, το απόλυτο και υγιεινό σνακ. Ένας ακόμα διαφορετικός τρόπος να φάμε όσπρια.

Άρθρα μου στο blog

Η ιστορία του κρασιού χάνεται στο βάθος των αιώνων. Το κρασί είναι το πλέον αγαπημένο οινοπνευματώδες που συντροφεύει το φαγητό και την παρέα.
Για τον σύγχρονο άνθρωπο, η ζυγαριά είναι εχθρός. Μάθε πως θα εξαλείψεις την απειλή.
Ποιά είναι η επίδραση της υψηλής θερμοκρασίας στην θρεπτική αξία του μελιού; Πώς πρέπει να καταναλώνουμε το μέλι;
Σε μια εποχή άφθονης τροφής, τα συμπτώματα έλλειψης της βιταμίνης Β12 εμφανίζονται όλο και συχνότερα. Ποιά είναι όμως αυτά, πώς θα τα αναγνωρίσουμε και ποιοί υποφέρουν περισσότερο;
Ένας παραγωγικός λαχανόκηπος, όσο μικρός και αν είναι, μπορεί να στηρίξει μέρος της διατροφής μιας οικογένειας με νόστιμα και αγνά τρόφιμα (λαχανικά, αρωματικά και φρούτα).
Ο μαϊντανός είναι βότανο ανθεκτικό, που μπορεί να καλλιεργηθεί στο έδαφος, σε εξωτερικές γλάστρες ή ακόμα και σε γλαστράκια δίπλα σε παράθυρο με άπλετο φως.
Το λυκοπένιο είναι φυτικό θρεπτικό στοιχείο με αντιοξειδωτικές ιδιότητες. Το βρίσκουμε κυρίως λαχανικά και φρούτα με έντονο κόκκινο χρώμα. Ανάμεσά τους οι ντομάτες, το καρπούζι. Το λυκοπένιο δεν διαλύεται στο νερό και το σημείο βρασμού του ξεπερνά τους 660 βαθμούς κελσίου!
Η παραδοσιακή καλλιέργεια είναι η "κλασσική" καλλιέργεια στο χώμα που χρησιμοποιεί μόνο βιολογικές μεθόδους καταπολέμησης των ασθενειών και των ζιζανίων των φυτών.