Βιταμίνη E

Η βιταμίνη Ε είναι μια βιταμίνη που διαλύεται στο λίπος και θεωρείται αντιοξειδωτικό, το οποίο προστατεύει τα κύτταρα σας από βλάβες που προκαλούνται από καπνό τσιγάρων, ρύπανση, ηλιακό φως και άλλα.

Βιολογικό σταφύλι
Φρούτα

Βιολογικό σταφύλι

Το βιολογικό σταφύλι είναι ο γλυκός πειρασμός του καλοκαιριού που μας χαρίζει πνευματική διαύγεια, μας προστατεύει από φλεγμονές και αλλεργίες και αποτοξινώνει τον οργανισμό μας.

Βιολογικό Αβοκάντο
Λαχανικά

Βιολογικό αβοκάντο

Το βιολογικό αβοκάντο ανήκει στην κατηγορία των φρούτων. Χρησιμοποιείται, όμως, κυρίως ως λαχανικό ή συνοδευτικό γευμάτων. Τα τελευταία χρόνια καλλιεργείται σε διάφορες περιοχές της Μεσογείου και μάλιστα με μεγάλη επιτυχία.

Βιολογικό ελαιόλαδο
Έλαια και Ελιές

Βιολογικό ελαιόλαδο

Το λάδι της ελιάς, το ελαιόλαδο δηλαδή, είναι ο κεντρικός άξονας αυτού που ονομάζουμε Μεσογειακή Διατροφή. Μάλιστα η Μεσόγειος είναι η ζώνη με τη μεγαλύτερη κατανάλωση ελαιολάδου ανά άτομο, με κορυφαία στην κατάταξη την Ελλάδα.

Βιολογικές ελιές
Έλαια και Ελιές

Βιολογικές ελιές

Η ελιά (ή ελαιόδεντρο) κατάγεται πιθανότατα από τη ζώνη της ανατολικής Μεσογείου. Ο καρπός της, η ελιά, είναι γνωστή από την αρχαιότητα για την χρησιμότητά του και την διατροφική του αξία. Η ελιά, το δέντρο, ήταν το χρήσιμο δώρο της θεάς Αθηνάς προς τους Αθηναίους προκειμένου να διεκδικήσει με επιτυχία την πόλη αντί του Ποσειδώνα. Παρείχε τροφή με τον καρπό της και το λάδι και το ξύλο της.

Βιολογικές πιπεριές
Λαχανικά

Βιολογικές πιπεριές

Οι πιπεριές μαζι με τις μελιτζάνες, τις ντομάτες και τις πατάτες ανήκουν στην οικογένεια στρυχνοειδών (Solanaceae). Η επιστημονική τους ονομασία είναι Capsicum annuum. Οι πιπεριές υπάρχουν σε ποικίλα χρώματα (πράσινο, κίτρινο, πορτοκαλί, κόκκινο, μοβ, καφέ και μαύρο) και σε ποικιλία σχημάτων (σφαιρικό, κωνικό και μακρύ, τοματόμορφο).

Που βοηθά η βιταμίνη E

Η βιταμίνη Ε βοηθά επίσης τα κύτταρα σας να επικοινωνούν μεταξύ τους και διατηρεί το αίμα σε κίνηση. Η βιταμίνη Ε λαμβάνεται για τη θεραπεία της ανεπάρκειας της βιταμίνης Ε, η οποία είναι σπάνια, αλλά μπορεί να εμφανιστεί σε άτομα με ορισμένες γενετικές διαταραχές και σε πρόωρα βρέφη πολύ χαμηλού βάρους. Η βιταμίνη Ε συνταγογραφείται επίσης για πολλές άλλες καταστάσεις, όμως, δεν υπάρχουν επιστημονικά στοιχεία μέχρι στιγμής που να υποστηρίζουν αυτές τις άλλες χρήσεις της.

Που βρίσκεται η βιταμίνη E

Βρίσκεται σε πολλά τρόφιμα, όπως κρέας, πουλερικά, αυγά, σπανάκι, μπρόκολο, φυτικά έλαια, δημητριακά, ηλιόσποροι και οι ξηροί καρποί, όπως αμύγδαλα, φουντούκια και φιστίκια φρούτα, ενώ αλλεργικοί σε αυτά μπορούν τα φυτικά έλαια (όπως το κρόκο και ο ηλίανθος). Διατίθεται επίσης ως συμπλήρωμα.