Βιταμίνη Β5

Το παντοθενικό οξύ χρησιμοποιείται για ανεπάρκεια παντοθενικού οξέος. Η δεξπανθενόλη, μια χημική ουσία παρόμοια με το παντοθενικό οξύ, χρησιμοποιείται για ερεθισμό του δέρματος, ρινικό πρήξιμο και ερεθισμό και άλλες καταστάσεις.

Βιολογικό μπρόκολο
Λαχανικά

Βιολογικό μπρόκολο

Το βιολογικό μπρόκολο είναι ένα λαχανικό πολύ γνωστό για την μεγάλη θρεπτική του αξία και τα τεράστια οφέλη που προσφέρει στην υγεία μας.

Βιολογικό κουνουπίδι
Λαχανικά

Βιολογικό κουνουπίδι

Το βιολογικό κουνουπίδι είναι λαχανικό μεγάλης θρεπτικής αξίας και χαμηλού γλυκαιμικού δείκτη. Είναι από τα πιο αγαπημένα λαχανικά στην Ελλάδα και αποτελεί ιδανική τροφή για τις περισσότερες δίαιτες.

Βιολογικές φακές
Όσπρια

Βιολογικές φακές

Είναι το όσπριο με τη μεγαλύτερη κατανάλωση σε παγκόσμιο επίπεδο και είναι γνωστό από τη Νεολιθική εποχή. Οι αρχαιολόγοι θεωρούν ότι είναι από τα πρώτα φυτά που καλλιέργησε ο άνθρωπος.

Βιολογικό Αβοκάντο
Λαχανικά

Βιολογικό αβοκάντο

Το βιολογικό αβοκάντο ανήκει στην κατηγορία των φρούτων. Χρησιμοποιείται, όμως, κυρίως ως λαχανικό ή συνοδευτικό γευμάτων. Τα τελευταία χρόνια καλλιεργείται σε διάφορες περιοχές της Μεσογείου και μάλιστα με μεγάλη επιτυχία.

Βιολογικό αγγούρι
Λαχανικά

Βιολογικό αγγούρι

Δροσερό, με ελάχιστες θερμίδες και υδατάνθρακες, το βιολογικό αγγούρι, εκτός από το αναζωογονητικό του άρωμα και την χαρακτηριστική γεύση του, είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες, βιταμίνη Κ και σε μέταλλα, απαραίτητα στον οργανισμό.

Βιολογικά Μανιτάρια
Λαχανικά

Βιολογικά μανιτάρια

Τα μανιτάρια είναι βρώσιμοι μύκητες, πλούσιοι σε βιταμίνες, μέταλα και αντιοξειδωτικά. Είναι ιδιαίτερα χαμηλά σε θερμίδες, με ελάχιστους υδατάνθρακες και συμβάλλουν σημαντικά στην καλή υγεία του οργανισμού.

Βιολογικά πορτοκάλια
Φρούτα

Βιολογικά πορτοκάλια

Η πορτοκαλιά, δέντρο αειθαλές, ανήκει στην οικογένεια των Εσπεριδοειδών και καλλιεργείται σε εύκρατα κλίματα, εκεί όπου σπάνια σχηματίζεται παγετός. Το δέντρο φτάνει συνήθως τα 6 με 8 μέτρα σε ύψος με επιφανειακές κυρίως ρίζες. Πρόκειται για φυτό που πρωτοήρθε στην Ευρώπη μετά τον 10ο αιώνα και με τον χρόνο έγινε από τα σημαντικότερα φρούτα της Ευρωπαϊκής αλλά κυρίως της Μεσογειακής διατροφής.

Βιολογικές Πατάτες
Λαχανικά

Βιολογικές πατάτες

Το επιστημονικό όνομα της πατάτας είναι Solanum tuberosum. Στην Ελλάδα είναι γνωστή και ως γεώμηλο. Είναι αγγειόσπερμο δικοτυλήδονο και ανήκει στην οικογένεια των Σολανιδών (Solanaceae).

Που βοηθά η Βιταμίνη Β5 – Παντοθενικό οξύ

Δεν υπάρχει έγκυρη επιστημονική έρευνα για την υποστήριξη αυτών των χρήσεων. Το παντοθενικό οξύ είναι σημαντικό για το σώμα να χρησιμοποιεί σωστά υδατάνθρακες, πρωτεΐνες και λιπίδια και για υγιές δέρμα. Επηρεάζει τη φυσιολογική ανάπτυξη.

Που βρίσκεται η βιταμίνη Β5

Βρίσκεται σε κρέας, λαχανικά, δημητριακά, όσπρια, αυγά και γάλα. Μάλιστα  σε σχεδόν όλα τα τρόφιμα.