Βιταμίνη Β2

Βοηθά το σώμα να παράγει ενέργεια. επηρεάζει τα ένζυμα που επηρεάζουν τους μύες, τα νεύρα και την καρδιά.

Βιολογικός βασιλικός πολτός
Μελισσοκομικά

Βιολογικός βασιλικός πολτός

Ο βασιλικός πολτός είναι μια εξαιρετικά θρεπτική ουσία που παράγεται από τις εργάτριες μέλισσες. Γεμάτο με βιταμίνες, μέταλλα και αντιοξειδωτικά, έχει βρεθεί ότι έχει πολλά οφέλη για την υγεία, όπως η ενίσχυση του ανοσοποιητικού, η μείωση της φλεγμονής και η βελτίωση της υγείας του δέρματος.

Διατροφική Μαγιά
Συμπληρώματα διατροφής

Διατροφική μαγιά

Η διατροφική μαγιά θεωρείται από τους ειδικούς της υγιεινής διατροφής ένα από τα βασικότερα φυσικά συμπληρώματα διατροφής. Θα την βρούμε στην απλή της μορφή σε νιφάδες (κάποιες φορές ενισχυμένη με βιταμίνες) αλλά και σε χάπια.

Βιολογικές φακές
Όσπρια

Βιολογικές φακές

Είναι το όσπριο με τη μεγαλύτερη κατανάλωση σε παγκόσμιο επίπεδο και είναι γνωστό από τη Νεολιθική εποχή. Οι αρχαιολόγοι θεωρούν ότι είναι από τα πρώτα φυτά που καλλιέργησε ο άνθρωπος.

Βιολογικά Μανιτάρια
Λαχανικά

Βιολογικά μανιτάρια

Τα μανιτάρια είναι βρώσιμοι μύκητες, πλούσιοι σε βιταμίνες, μέταλα και αντιοξειδωτικά. Είναι ιδιαίτερα χαμηλά σε θερμίδες, με ελάχιστους υδατάνθρακες και συμβάλλουν σημαντικά στην καλή υγεία του οργανισμού.

Που βοηθά η βιταμίνη Β2 – Ριβοφλαβίνη

Τα κύτταρα το χρειάζονται για να λειτουργήσουν σωστά και μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη των ημικρανιών. (Παίρνει το όνομά του από τη λατινική λέξη “flavus” για κίτρινο – πολύ B2 θα κάνει τα ούρα κίτρινα.)

Που βρίσκεται η βιταμίνη Β2

Προστίθεται σε πολλά εμπλουτισμένα ψωμιά και προϊόντα σιτηρών, δημητριακά, δημητριακά ολικής αλέσεως, και επίσης βρίσκεται φυσικά σε εμπλουτισμένους εξευγενισμένους κόκκους, σε εμπλουτισμένο ψωμί, φυλλώδη πράσινα λαχανικά, αυγά, σπαράγγια, γαλακτοκομικά προϊόντα και συκώτι.