Βιταμίνη Β1

Η βιταμίνη Β1 (ή Θιαμίνη, όπως ονομάζεται) παράγει κυτταρική ενέργεια από τα τρόφιμα. Είναι απαραίτητη για την σύνθεση του DNA και του RNA.

Διατροφική Μαγιά
Συμπληρώματα διατροφής

Διατροφική μαγιά

Η διατροφική μαγιά θεωρείται από τους ειδικούς της υγιεινής διατροφής ένα από τα βασικότερα φυσικά συμπληρώματα διατροφής. Θα την βρούμε στην απλή της μορφή σε νιφάδες (κάποιες φορές ενισχυμένη με βιταμίνες) αλλά και σε χάπια.

Βιολογικές μελιτζάνες
Λαχανικά

Βιολογικές μελιτζάνες

Οι βιολογικές μελιτζάνες θα απογειώσουν την κάθε συνταγή σας. Αποτελούν σημαντικό μέρος της Μεσογειακής διατροφής. Η μελιτζάνα είναι τροφή κατάλληλη για χορτοφαγική δίαιτα, για δίαιτες χαμηλών θερμίδων αλλά και για διατροφή χαμηλών υδατανθράκων (όπως η κετογενική).

Βιολογικές φακές
Όσπρια

Βιολογικές φακές

Είναι το όσπριο με τη μεγαλύτερη κατανάλωση σε παγκόσμιο επίπεδο και είναι γνωστό από τη Νεολιθική εποχή. Οι αρχαιολόγοι θεωρούν ότι είναι από τα πρώτα φυτά που καλλιέργησε ο άνθρωπος.

Βιολογικά πορτοκάλια
Φρούτα

Βιολογικά πορτοκάλια

Η πορτοκαλιά, δέντρο αειθαλές, ανήκει στην οικογένεια των Εσπεριδοειδών και καλλιεργείται σε εύκρατα κλίματα, εκεί όπου σπάνια σχηματίζεται παγετός. Το δέντρο φτάνει συνήθως τα 6 με 8 μέτρα σε ύψος με επιφανειακές κυρίως ρίζες. Πρόκειται για φυτό που πρωτοήρθε στην Ευρώπη μετά τον 10ο αιώνα και με τον χρόνο έγινε από τα σημαντικότερα φρούτα της Ευρωπαϊκής αλλά κυρίως της Μεσογειακής διατροφής.

Που βοηθά η βιταμίνη Β1 – Θιαμίνη

Βοηθά το σώμα σας να μετατρέψει τα τρόφιμα σε ενέργεια. Είναι επίσης κλειδί για τη δομή των εγκεφαλικών κυττάρων. Οι περισσότεροι άνθρωποι παίρνουν αρκετή θειαμίνη από τα τρόφιμα που τρώνε, αλλά οι έγκυες και οι θηλάζουσες γυναίκες χρειάζονται λίγο περισσότερο. Τα άτομα με διαβήτη τείνουν να έχουν χαμηλά επίπεδα.

Που βρίσκεται η βιταμίνη Β1

Τα όσπρια, όπως τα μαύρα φασόλια και οι φακές και οι σπόροι είναι πηγές. Τα δημητριακά, δημητριακά ολικής αλέσεως, εμπλουτισμένοι εξευγενισμένοι κόκκοι, πατάτες, χοιρινό, θαλασσινά, συκώτι και φασόλια.