
Βιολογικό αγγούρι
Δροσερό, με ελάχιστες θερμίδες και υδατάνθρακες, το βιολογικό αγγούρι, εκτός από το αναζωογονητικό του άρωμα και την χαρακτηριστική γεύση του, είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες, βιταμίνη Κ και σε μέταλλα, απαραίτητα στον οργανισμό.
Βοηθά στη διάσπαση των πρωτεϊνών και των υδατανθράκων. Βοηθά το σώμα να παράγει ορμόνες. Είναι ζωτικό μέρος ενός υγιούς μεταβολισμού και δημιουργεί σημαντικά ένζυμα.
Δροσερό, με ελάχιστες θερμίδες και υδατάνθρακες, το βιολογικό αγγούρι, εκτός από το αναζωογονητικό του άρωμα και την χαρακτηριστική γεύση του, είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες, βιταμίνη Κ και σε μέταλλα, απαραίτητα στον οργανισμό.
Το βιολογικό καρότο έχει γίνει ιδιαίτερα προσφιλές τα τελευταία χρόνια λόγω της μεγάλης συμβολής του στην διατήρηση των μαλλιών, των νυχιών, του δέρματος και της όρασης σε πολύ καλή κατάσταση. Αυτό συμβαίνει λόγω της μεγάλης περιεκτικότητάς του σε βιταμίνη Α. Τα βιολογικά καρότα περιέχουν 7% ζάχαρη, που τα κάνει ακατάλληλα για είδη διατροφών με χαμηλούς υδατάνθρακες, εκτός και αν καταναλώνονται σε μικρές ποσότητες.
Τα βιολογικά κρεμμύδια, απαραίτητο συνοδευτικό της καλής Ελληνικής κουζίνας, είναι πλούσια σε βιοτίνη (βιταμίνη B7) που βοηθά στην μετατροπή κάποιων θρεπτικών ουσιών σε ενέργεια. Το βιολογικό κρεμμύδι συμβάλλει, παράλληλα, στην υγεία των μαλλιών, των νυχιών και του δέρματος.
Η ντομάτα είναι το σήμα κατατεθέν της παραδοσιακής Μεσογειακής Διατροφής. Είναι εύγευστη και ταιριάζει με πολλά άλλα προϊόντα, δημιουργώντας νόστιμα και θρεπτικά πιάτα.
Η βιοτίνη είναι απαραίτητη για το σχηματισμό λιπαρών οξέων και γλυκόζης, τα οποία χρησιμοποιούνται ως ενέργεια στο σώμα μας. Η βιοτίνη χρησιμοποιείται συχνά για την ενίσχυση των μαλλιών και των νυχιών και ονομάζεται επίσης βιταμίνη Η. Πολλά ωφελούνται από τη βιοτίνη, συμπεριλαμβανομένου του δέρματος, των νεύρων, του πεπτικού συστήματος, του μεταβολισμού και των κυττάρων. Είναι επίσης ζωτικής σημασίας για τη φυσιολογική ανάπτυξη των εμβρύων.
Η βιοτίνη βρίσκεται σε μικρές ποσότητες στα τρόφιμα. Βρίσκεται στο συκώτι, στο σολομό, στο κοτόπουλο, στα αυγά, στα γαλακτοκομικά προϊόντα, τα καρότα, το αλεύρι σόγιας, στη μαγιά, το φύτρο σιταριού, τα δημητριακά ολικής αλέσεως, το ψωμί ολικής αλέσεως, τους ξηρούς καρπούς, το κουνουπίδι, τα μανιτάρια, στις μπανάνες, το καρπούζι και το γκρέιπφρουτ.
© 2010-2023 Viologika.gr (Ηλεκτρονικός οδηγός βιολογικών προϊόντων).
Όροι χρήσης | Άδεια χρήσης υλικού