Search
Close this search box.
14 Μαΐου 2021
14 Μαΐου 2021

Η παγκόσμια ημέρα της Γης

Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά
Η ημέρα της γης πρέπει να γιορτάζεται όλο τον χρόνο, κάθε μέρα. Είναι πλέον επιτακτική ανάγκη.

Πολλές είναι οι ημέρες εκείνες που αφιερώνονται σε κάτι με σκοπό να μας το υπενθυμίζουν. Αυτό το κάτι μπορεί να είναι άνθρωπος, ιδέα ή γεγονός. Σήμερα, 22 Απριλίου, είναι η ημέρα της Γης. Πρωτοδημιουργήθηκε το 1969 με ημερομηνία εκείνη της εαρινής ισημερίας και επίσημη ημέρα της έναρξης της Άνοιξης, στις 21 Μαρτίου δηλαδή.

Η ημέρα αυτή είναι ουσιαστικά εστιασμένη σε οικολογικά θέματα που αφορούν άμεσα στην προστασία της Γης από εμάς, τους ανθρώπους. Μια ημέρα λοιπόν το χρόνο ο κόσμος όλος (σχεδόν όλος) γιορτάζει τον πλανήτη. Οι υπεύθυνοι των διαφόρων παγκοσμίων οργανώσεων και χωρών βάζουν τα καλά τους, τραγουδούν και τον Ύμνο της Γης. Την ίδια ώρα, οι εκατοντάδες ή χιλιάδες «περιβαλλοντικές» οργανώσεις (που κάθε χρόνο ξεφυτρώνουν σαν τα μανιτάρια) δαπανούν τεράστια ποσά σε διαφημίσεις. Σκοπός τους είναι η επαγρύπνηση του κοινού και οι χορηγίες, που θα τους δώσουν τους οικονομικούς πόρους για τις απαιτούμενες μελέτες γύρω από θέματα του περιβάλλοντος.

Η Ημέρα Της Γης

Με γνώμονα την προστασία της Γης δημιουργούνται επίσης πολλές εταιρείες με υπηρεσίες περισσότερο οικολογικές από άλλες αντίστοιχές τους και αυτές προωθούνται. Με στόχο την υποστήριξη οικολογικών ενεργειών σε κάθε τομέα της ζωής μας προκύπτουν νέες ιδέες και προτάσεις με βάση τις οποίες ο κάθε άνθρωπος θα αφήνει μικρότερο ενεργειακό αποτύπωμα.

Η επιρροή τέτοιων οργανώσεων γίνεται κυρίως σε πολιτικό επίπεδο. Όσο περισσότερους οπαδούς αποκτούν, τόσο μεγαλύτερη δύναμη και πολιτική επιρροή αποκτούν. Υπάρχουν οργανώσεις με πολλά δεκάδες εκατομμύρια μέλη ανά τον κόσμο που επηρεάζουν σημαντικά κυβερνήσεις και ανατρέπουν κυβερνητικές αποφάσεις σε διάφορες χώρες του κόσμου.

Η ημέρα της Γης κάθε μέρα

Εμείς όμως αναρωτιόμαστε γιατί να μην είναι η ημέρα της Γης κάθε μέρα. Γιατί να μην γίνει η παιδεία μας τέτοια ώστε να μην υπάρχει λόγος για μια τέτοια μέρα. Η προστασία των δασών και της θάλασσας, η καθαριότητα στις πόλεις, η χρήση ποδηλάτου, η ανακύκλωση και ο ηπιότερος καταναλωτισμός θα έπρεπε να είναι τα δεδομένα της ζωής μας και όχι απόπειρες προς υλοποίηση.

Ημέρες σαν και αυτή μας το θυμίζουν αυτό. Ίσως να μην είναι καθημερινά στο μυαλό μας και να χρειάζεται η ημέρα της Γης για να θυμόμαστε πως εμείς είμαστε που πρέπει να κάνουμε κάτι κάθε μέρα. Μέχρι να μας γίνει συνήθεια.

Τζωρτζίνα Αναγνώστου
Να τρέφεσαι σωστά, να καθαρίζεις σώμα, να ανυψώνεις το πνεύμα, να αποτοξινώνεσαι. Γαλήνη και ενέργεια σε ένα σούπερ συνδυασμό.

Στείλε το σε φίλους:

πρόσφατα άρθρα

Για εσάς που αποφασίσατε να φτιάξετε χειροποίητο σαπούνι ελαιολάδου, συμβουλή μας είναι να χρησιμοποιήσετε μόνο ποιοτικά και αγνά υλικά. Ένα τέτοιο σαπούνι δεν περιέχει τα επικίνδυνα χημικά πρόσθετα των σαπουνιών της αγοράς. Επιλέξτε εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο που θα θρέψει το δέρμα σας όσο κανένα άλλο, κρατώντας παράλληλα, την απαραίτητη υγρασία στην επιδερμίδα. Η διαδικασία είναι αρκετά εύκολη και δεν απαιτείται προηγούμενη εμπειρία. Επιπλέον, θα έχετε άφθονο αγνό σαπούνι με ελάχιστο κόστος.
Ο ρόλος των βιολογικών φρούτων στην προαγωγή της υγείας και την πρόληψη διαφόρων παθήσεων έχει συσσωρεύσει έντονο ενδιαφέρον από ερευνητές και καταναλωτές, με τα συμβατικά φρούτα να βρίσκονται στο στόχαστρο της κάθε μελέτης.
Η άνοδος της τιμής του ελαιολάδου δεν φαίνεται να έχει τέλος, γεγονός που επιφέρει μεγάλες αλλαγές σε διατροφικές συνήθειες χιλιάδων ετών για τους λαούς της Μεσογείου, επηρεάζοντας, παράλληλα, ένα μεγάλο εύρος προϊόντων που βασίζονται στο ελαιόλαδο για την παραγωγή τους.