Search
Close this search box.
12 Ιουλίου 2023
12 Ιουλίου 2023

Διατροφή στις Διακοπές, ένα στοίχημα που μπορούμε να κερδίσουμε

Χρόνος ανάγνωσης: < 1 λεπτό
Πόσο εύκολο είναι να διατηρήσουμε τη διατροφή μας σε ένα καλό επίπεδο στη διάρκεια των διακοπών; Καθόλου εύκολο. Οι ατελείωτοι γευστικοί πειρασμοί και το άφθονο οινόπνευμα των χειμερινών και θερινών διακοπών …

Τα διάφορα έντυπα και ηλεκτρονικά περιοδικά μας λένε πως θα πρέπει, κατά τη διάρκεια των διακοπών, να τρώμε ελαφρά, μικρές μερίδες, άφθονες σαλάτες να μην καταναλώνουμε οινοπνευματώδη, να κοιμόμαστε αρκετά, να σκεφτόμαστε πριν φάμε κάτι και διάφορες άλλες προτάσεις επιστημονικής φαντασίας. Δηλαδή μας προτείνουν, όταν βρισκόμαστε σε ένα πανέμορφο παραθαλάσσιο μεζεδοπωλείο με το άρωμα του ούζου και του μεζέ διάσπαρτο στην ατμόσφαιρα και δίνουμε την παραγγελία να πούμε τί ακριβώς; Μία χωριάτικη χωρίς λάδι και φέτα και μία σόδα; Ή μήπως, ελάτε σε 15 λεπτά να το ξανασκεφτώ; Ας είμαστε σοβαροί!!!

Η Διατροφή Στις Διακοπές Μας

Οι διακοπές μας δε χαρακτηρίζονται μόνο από την απουσία μας από τη δουλειά αλλά και από όλες αυτές τις γευστικές αποδράσεις. Το φαγητό, τόσο στην ποσότητά του όσο και στην ποικιλία του είναι το απαραίτητο τονοτικό της ψυχικής μας υγείας κατά τις διακοπές. Και θα φάμε και θα πιούμε και το μέτρο θα χάσουμε.

Αυτό που θα μας βοηθήσει να κρατήσουμε τον οργανισμό μας σε καλή υγεία κατά τις διακοπές είναι η σωματική άσκηση. Το περπάτημα, το κολύμπι, το τρέξιμο, ο χορός, τα διάφορα σπορ, η επαφή με τη φύση καθώς και ο καθαρός αέρας θα μας βοηθήσουν:

– να κρατήσουμε τον μεταβολισμό μας σε καλή κατάσταση,
– να μην πάρουμε βάρος και
– να παραμείνουμε σε καλή φυσική κατάσταση

Η άσκηση και άφθονο νερό θα μας βοηθήσουν να μείνουμε στα κιλά μας και στην προηγούμενη καλή μας υγεία ή σε ακόμα καλύτερη. Αν στο μεταξύ πάρουμε και κανένα κιλό, θα το αντέξουμε… Έχουμε όλο τον καιρό να κάνουμε μια ελεγχόμενη διατροφή όταν επιστρέψουμε στο σπίτι μας, ευτυχισμένοι από τις υπέροχες διακοπές μας και με τις αναμνήσεις των υπέροχων τοπικών γευστικών συνδιασμών που δοκιμάσαμε.

Διατροφή Στις Διακοπές

Καίτη Ψαρά
Η ζωή είναι ένα ταξίδι και τα ταξίδια είναι η ζωή μου… ταξίδια σε κάθε γωνιά της γης, γεμάτα πρωτόγνωρες εικόνες και γεύσεις.

Στείλε το σε φίλους:

πρόσφατα άρθρα

Τα τελευταία χρόνια, υπάρχει ολοένα αυξανόμενο ενδιαφέρον για τον ρόλο των βιολογικών φρούτων στην προαγωγή της υγείας και στην πρόληψη διαφόρων παθήσεων.
Η άνοδος της τιμής του ελαιολάδου δεν φαίνεται να έχει τέλος, γεγονός που επιφέρει μεγάλες αλλαγές σε διατροφικές συνήθειες χιλιάδων ετών για τους λαούς της Μεσογείου, επηρεάζοντας, παράλληλα, ένα μεγάλο εύρος προϊόντων που βασίζονται στο ελαιόλαδο για την παραγωγή τους.
Το άγχος είναι ένας εχθρός που επιτίθεται σε όλους μας. Οι φυσικοί τρόποι ελέγχου και αντιμετώπισής του ενδείκνυνται για να επιτύχουμε μια ζωή ήρεμη και εστιασμένη σε όσα έχουν πραγματική σημασία.