Οι αρθρογράφοι μας: Καίτη Ψαρά

Καίτη Ψαρά
Καίτη Ψαρά
Η ζωή είναι ένα ταξίδι και τα ταξίδια είναι η ζωή μου… ταξίδια σε κάθε γωνιά της γης, γεμάτα πρωτόγνωρες εικόνες και γεύσεις.

Αγαπώ πολύ τα ταξίδια και, τα τελευταία χρόνια, έχει γίνει στόχος ζωής να γυρίσω όλη την Ελλάδα, να φωτογραφίσω κάθε γωνιά της και να γευτώ κάθε ιδιαίτερο πιάτο της παραδοσιακής ελληνικής κουζίνας.

Από μικρή έμαθα να αγαπώ την καλή και ισορροπημένη διατροφή. Η πρώτη μου πραγματική επαφή με τα βιολογικά προϊόντα έγινε όταν μέσω των σπουδών μου στα τουριστικά ασχολήθηκα πιο ενεργά με την παραδοσιακή κουζίνα διαφόρων περιοχών της Ελλάδας. Και, κάπως έτσι ξεκίνησε ένα συναρπαστικό  ταξίδι αναζήτησης γεύσεων.

Οι τοπικές κουζίνες είναι, κατά το μεγαλύτερο ποσοστό τους, βασισμένες σε προϊόντα βιολογικής προέλευσης. Πολύ γρήγορα συνειδητοποίησα ότι αυτό είναι το είδος των προϊόντων που χαρίζει στην παραδοσιακή κουζίνα την ιδιαίτερη γεύση της και την ποιότητα που την κάνει να ξεχωρίζει.

Σταδιακά, μπήκα στη διαδικασία να αναζητήσω προϊόντα που θα αναβαθμίσουν τη δική μου κουζίνα και έτσι ανακάλυψα μικρές και μεγαλύτερες πηγές βιολογικών προϊόντων σε όλη την Ελλάδα. Κάθε γωνιά της Ελλάδας έχει να προσφέρει πολλά προϊόντα, από μεγάλες ή μικρότερες παραγωγές, τα οποία είναι ελεγμένα και πιστοποιημένα βιολογικής καλλιέργειας. Πλέον έχω γίνει φανατική οπαδός των βιολογικών προϊόντων και ψάχνω μετά μανίας να ανακαλύψω όλο και περισσότερα είδη ώστε να τα χρησιμοποιήσω στις δικές μου συνταγές.

Τα βιολογικά προϊόντα καλύπτουν τη διατροφή μου σε όλα τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζομαι και μου προσφέρουν μία υγιεινή και ταυτόχρονα γευστική διατροφή.

Οι συνταγές μου...

Σοκολατούχο γάλα αμυγδάλου
Συνταγή για σοκολατούχο γάλα αμυγδάλου, με βιολογικό γάλα αμυγδάλου που θα φτιάξουμε εύκολα μόνοι μας.
Σαλάτα cocktail με πέστο ρόκας
Μια σαλάτα να την πιεις στο ποτήρι. Με λίγα υλικά, έτοιμη σε ελάχιστο χρόνο. Σερβίρεται σε πιάτο αλλά και σε ποτήρι, είναι δηλαδή κατάλληλη για γεύμα και πάρτυ.
Ρεβιθοσαλάτα
Ετοιμάστε νόστιμη, οικονομική και θρεπτική σαλάτα χωρίς κόπο. Υπέροχο δείγμα παραδοσιακής μεσογειακής διατροφής. Εύκολη συνταγή, ακόμα και για πρωτάριδες της κουζίνας.
Κολοκύθια ψητά
Νόστιμα και αρωματικά κολοκύθια ψητά στον φούρνο, στο τηγάνι ή στην ψησταριά. Από τα πλέον διαιτητικά σνακ.

Άρθρα μου στο blog

Εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές με κοτόπουλο. Χρησιμοποιείστε ελληνικό βιολογικό κοτόπουλο για τέλεια γεύση.
Στην αγορά κυκλοφορούν διάφορες ποικιλίες ντομάτας. Οι περισσότερες από αυτές προέρχονται από σχετικά νέες και μεταλλαγμένες ποικιλίες.
Είναι τελικά ο άνθρωπος κρεατοφάγος; Πολλές είναι οι διαμάχες μεταξύ των μελετητών για το είδος της διατροφής του ανθρώπου στα διάφορα διαστήματα της ιστορίας του.
Τρεις είναι οι επικρατέστερες ονομασίες που χρησιμοποιούνται για τα βιολογικά προϊόντα σε όλες τις χώρες του κόσμου. Κατ' αρχήν, ας ξεκινήσουμε με την απλή διαπίστωση ότι και οι τρεις είναι Ελληνικές λέξεις.
Η λιθόσφαιρα αποτελεί το εξωτερικό περίβλημα του πλανήτη με τον μανδύα (ημίρρευστο στρώμα μεγάλου πάχους) και τον φλοιό (εξωτερικό περίβλημα λιθόσφαιρας).
Πόσο εύκολο είναι να διατηρήσουμε τη διατροφή μας σε ένα καλό επίπεδο στη διάρκεια των διακοπών; Καθόλου εύκολο. Οι ατελείωτοι γευστικοί πειρασμοί και το άφθονο οινόπνευμα των χειμερινών και θερινών διακοπών ...
Πραγματοποιούν άραγε όλα αυτά που υπόσχονται; Οι καλούμενες υπερτροφές είναι κάτι σχετικά νέο. Φρούτα, λαχανικά, βότανα, δημητριακά και τροφές από άλλα ήδη έχουν πλέον εισέλθει στην κατηγορία αυτή. Η βιομηχανία ...
Βιολογική Ποτοποιία είναι η παρασκευή οινοπνευματωδών υπό αυστηρούς κανόνες πιστοποίησης ως προς την παραγωγή των πρώτων υλών τους, τη ζύμωση, την απόσταξη, το συσκευασία και τη μεταφορά του τελικού προϊόντος.
Η βιολογική γεωργία στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια αυξάνεται, με μικρά βήματα. Για να κατανοήσουμε τα προβλήματα της γεωργίας στην Ελλάδα, πρέπει να έχουμε κατά νου διάφορα γεγονότα σχετικά με τη γεωργία στην Ελλάδα γενικότερα.
Εδώ θα εξετάσουμε κατά πόσο συμφέρει η χρήση των αερόθερμων τζακιού από πολλές σκοπιές και αν πραγματικά προσφέρει κάποιου είδους οικονομία.