Search
Close this search box.

Πράσινη Σαλάτα με βραστά Αυγά και Αβοκάντο

Δοκιμάστε αυτή την εύκολη και απόλυτα υγιεινή πράσινη σαλάτα, με βραστά βιολογικά αυγά, αβοκάντο και, αν θέλετε, τυρί.

Μερίδες

2 άτομα

Προετοιμασία

15 λεπτά

Αναμονή

-

Εκτέλεση

2 λεπτά

Περιεχόμενα συνταγής
Ιωάννα Παπαδοπούλου
Το μάρκετινγκ και η διατροφή ήταν ανέκαθεν οι μεγάλες μου αγάπες. Στόχος μου, να μεταφέρω πληροφορίες και εμπειρίες ετών στους αναγνώστες μου.

Συνταγή για Πράσινη Σαλάτα με βραστά Αυγά και Αβοκάντο

Βασικά συστατικά

  • 4 μεγάλα αυγά
  • 1 μεγάλο μαρούλι (π.χ. Romaine ή Butterhead), κομμένο ασύμμετρα με το χέρι
  • 1 φλιτζάνι ντοματίνια, κομμένα στη μέση
  • 1 ώριμο αβοκάντο, κομμένο σε κύβους
  • 4 φρέσκα κρεμμυδάκια, λεπτοκομμένα
  • 1/2 φλιτζάνι καρύδια, χονδροκομμένα
  • 1/2 φλιτζάνι ελιές (πράσινες ή μαύρες), κομμένες σε φέτες
  • Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι, ανάλογα με τη γεύση
  • Αλάτι χοντρό θαλασσινό, ανάλογα με τη γεύση
  • 1/4 φλιτζάνι εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο

Προαιρετικά συστατικά

  • Τυρί τριμμένο ή κομμένο σε κύβους, όσο εσείς θέλετε
  • Σουσάμι, μία κουταλιά της σούπας
  • Φρέσκο χυμό λεμονιού

Προετοιμασία συνταγής

Προετοιμασία των Βραστών Αυγών: Αναμφίβολα, όλοι ξέρουμε πως να βράσουμε αυγά. Εδώ σας δίνουμε τον χρόνο που απαιτείται ώστε να αυγά σας να είναι τέλεια βρασμένα με τον κρόκο τους σχεδόν μελάτο.

  1. Βράστε τα Αυγά: Τοποθετήστε τα αυγά σε μια μεσαία κατσαρόλα και γεμίστε τη με νερό, καλύπτοντας τα αυγά τουλάχιστον κατά ένα δάχτυλο. Φέρτε το νερό σε βρασμό σε μεσαία ή υψηλή θερμοκρασία.
  2. Βράσιμο και Χρονομέτρηση: Αφού βράσει, μειώστε τη θερμοκρασία σε χαμηλή και βράστε για 9 λεπτά για τέλεια βραστά αυγά με ελαφρώς κρεμώδη κρόκο.
  3. Κρυώστε τα αυγά: Γεμίστε ένα μεγάλο μπολ με κρύο νερό και πάγο. Μεταφέρετε εκεί τα βραστά αυγά για να κρυώσουν και αφήστε τα για τουλάχιστον 5 λεπτά.
  4. Ξεφλουδίστε και Κόψτε: Αφού κρυώσουν, χτυπήστε ελαφρά τα αυγά σε μια σκληρή επιφάνεια για να σπάσετε το κέλυφος. Ξεφλουδίστε το κέλυφος και κόψτε τα αυγά στα δύο ή σε τέταρτα.

Εξοπλισμός

  • Μεγάλο μπολ για ανάμειξη
  • Μεσαία κατσαρόλα
  • Σουρωτήρι
  • Επιφάνεια για κοπή
  • Μαχαίρι
  • Μεζούρες, κουταλάκια και κουτάλια για μέτρηση
  • Μεγάλο πιάτο ή μπωλ για σερβίρισμα

Εκτέλεση συνταγής

Η παρασκευή της Σαλάτας

  1. Πλύντε το Μαρούλι: Βεβαιωθείτε ότι τα φύλλα του μαρουλιού είναι πολύ καλά πλυμένα και στραγγισμένα σε ένα σουρωτήρι. Αν έχετε ένα στραγγιστήρι για σαλάτες, χρησιμοποιήστε το για να αφαιρέσετε όλο το νερό και να εξασφαλίσετε ότι τα φύλλα είναι στεγνά.
  2. Προετοιμασία των Λαχανικών: Ενώ τα αυγά βράζουν και κρυώνουν, εκμεταλλευτείτε αυτό το διάστημα για να κόψετε στη μέση τα ντοματίνια, να κόψετε σε κύβους το αβοκάντο και να κόψετε λεπτά τα φρέσκα κρεμμυδάκια.
  3. Φρυγανίστε τα Καρύδια: Τοποθετήστε τα καρύδια σε ένα μικρό τηγάνι σε μεσαία θερμοκρασία. Φρυγανίστε τα για περίπου 5 λεπτά, ανακατεύοντας περιστασιακά, μέχρι να γίνουν ελαφρώς καφέ και αρωματικά. Αν το επιθυμείτε, μπορείτε να τα προσθέσετε ωμά.
  4. Ανακατέψτε τα Λαχανικά: Σε ένα μεγάλο μπολ για ανάμειξη, συνδυάστε το μαρούλι, τα ντοματίνια, το αβοκάντο και τα φρέσκα κρεμμυδάκια.
  5. Προσθέστε Τραγανότητα και Γεύση: Ρίξτε μέσα τα φρυγανισμένα καρύδια και τις κομμένες ελιές. Ανακατέψτε απαλά για να ενσωματώσετε.

Δώστε γεύση

  1. Νοστιμήστε τη Σαλάτα: Ρίξτε το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο πάνω στο μείγμα της σαλάτας.
  2. Αναμείξεις: Πασπαλίστε με φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι και θαλασσινό αλάτι ανάλογα με τη γεύση. Ανακατέψτε καλά τη σαλάτα για να εξασφαλίσετε ότι το ελαιόλαδο, το πιπέρι και το αλάτι καλύπτουν ομοιόμορφα όλα τα υλικά.

Τελικές Πινελιές

  1. Σερβίρετε: Μεταφέρετε τη σαλάτα σε μια πιατέλα για σερβίρισμα, εξασφαλίζοντας μια καλή ανάμειξη όλων των υλικών σε κάθε μερίδα.
  2. Προσθέστε τα Αυγά: Τοποθετήστε τα τεμαχισμένα βραστά αυγά πάνω από τη σαλάτα, διανέμοντάς τα ομοιόμορφα.

Πράσινη Σαλάτα με βραστά Αυγά και Αβοκάντο, θρεπτική αξία συνταγής

Η σαλάτα αυτή θα σας προσφέρει άφθονο ασβέστιο, μαγνήσιο, φώσφορο και κάλιο (ειδικά αν προσθέσετε σουσάμι), βιταμίνη Α, βιταμίνη Κ, βιταμίνη Β7, βιταμίνη Β9, μολυβδένιο, λυκοπένιο και τρυπτοφάνη.

Έχετε μια θρεπτική, γευστική πράσινη σαλάτα με αυγά, ιδανική για μπραντς, πικ-νικ ή ακόμα και ως πρώτο πιάτο για ένα υγιεινό γεύμα!

Παραλλαγές

  • Αν είστε φαν του τυριού, σκεφτείτε να προσθέσετε λίγο τυρί φέτα ή φρεσκοτριμμένη Παρμεζάνα. Άλλες, εξίσου γευστικές εναλλακτικές είναι το Ρεγκάτο, η Κεφαλογραβιέρα και το Κεφαλοτύρι.
  • Μπορείτε ακόμα να προσθέσετε σουσάμι, εμπλουτίζοντας την σαλάτα σας σε ασβέστιο, μαγνήσιο, φώσφορο και κάλιο.
  • Για περισσότερη ζωντάνια, μπορείτε να προσθέσετε λίγο φρέσκο χυμό λεμονιού στο ελαιόλαδο.

Tips

Η σαλάτα είναι καλύτερη όταν σερβίρεται αμέσως, αλλά μπορεί να διατηρηθεί στο ψυγείο για έως και μία ημέρα. Ωστόσο, προσθέστε το αλάτι, το αβοκάντο και το ελαιόλαδο ακριβώς πριν το σερβίρισμα για να αποφύγετε το καφέ χρώμα και την υγρασία.

Κατάλληλο για διατροφή

Ιωάννα Παπαδοπούλου
Το μάρκετινγκ και η διατροφή ήταν ανέκαθεν οι μεγάλες μου αγάπες. Στόχος μου, να μεταφέρω πληροφορίες και εμπειρίες ετών στους αναγνώστες μου.