2 νεκροί στις ΗΠΑ από επιδημία Listeria που συνδέεται με συσκευασμένες σαλάτες

Ξέσπασμα λιστερίας που συνδέεται με συσκευασμένες σαλάτες διαφόρων εταιρειών (Dole, Ahold, Kroger, Lidl και άλλες) στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής έχει οδηγήσει μέχρι τώρα σε δύο θανάτους, σύμφωνα με το CDC (Centers for Disease Control and Prevention).

Η πρώτη σχετική ανακοίνωση έγινε στις 22 Δεκεμβρίου του 2021, τόσο από το CDC όσο και από τον FDA. Οι θάνατοι αναφέρθηκαν στο Μίσιγκαν και στο Ουισκόνσιν. Από την 1η Φεβρουαρίου 2022, 17 άνθρωποι είχαν μολυνθεί σε 13 πολιτείες, ενώ 13 άτομα νοσηλεύτηκαν, αναφέρει η εν λόγω υπηρεσία. Οι ασθενείς είναι ηλικίας 50 έως 94 ετών και το 82% αυτών είναι γυναίκες.

Ο αριθμός των ασθενών είναι πιθανώς υψηλότερος επειδή κάποιοι από τους ασθενείς αναρρώνουν χωρίς να ελεγχθούν για λιστέρια, μας πληροφορεί το CDC.

Τα προϊόντα που ανακαλούνται έχουν κωδικούς στην επάνω δεξιά γωνία της συσκευασίας που ξεκινούν με τα γράμματα B, N, W ή Y και έχουν ημερομηνίες χρήσης μεταξύ 30 Νοεμβρίου 2021 και 9 Ιανουαρίου 2022, λέει το CDC .

Ορισμένα από τα προϊόντα πωλούνται με τις ετικέτες Dole, Kroger, Little Salad Bar, Marketside, Naturally Better, Nature’s Promise και Simply Nature. Ο ιστότοπος του FDA έχει μια πλήρη λίστα προϊόντων των αναφερόμενων εταιρειών που ανακαλούνται.

Η λιστέρια είναι ένα βακτήριο που μπορεί να βρεθεί στη σκόνη, το έδαφος, τα περιττώματα ζώων και άλλες ουσίες.

Εάν φάτε κάτι που μεταφέρει τα βακτήρια, θα μπορούσε να οδηγήσει σε μόλυνση από λιστέρια, μια από τις κύριες αιτίες τροφικής δηλητηρίασης.

Το CDC διερευνά επίσης ένα ξεχωριστό ξέσπασμα λιστερίας που συνδέεται με συσκευασμένες σαλάτες Fresh Express.

πρόσφατα άρθρα

Η Ελληνική μυθολογία βρίθει από ιστορίες που έχουν το ρόδι σαν πρωταγωνιστή. Αυτός ο ιερός καρπός είναι συνδεδεμένος με την Δήμητρα, και την Περσεφόνη αλλά και με την Αφροδίτη, την Αθηνά και την Ήρα.
Η ενεργειακή κρίση μπήκε για τα καλά στην ζωή μας. Η «πράσινη ενέργεια» υπόσχεται καλύτερο και καθαρότερο περιβάλλον, καθώς και μείωση τιμών της ενέργειας για τους καταναλωτές.
Νέες μέθοδοι καλλιέργειας ανθεκτικές στις αντίξοες συνθήκες και ιδιαίτερα αποδοτικές ακόμα και σε άγονο έδαφος. Αυτός είναι ο στόχος των σύγχρονων επιστημόνων και βρίσκονται στην τελική ευθεία!

Στείλε το σε φίλους: