2 Ιουλίου 2021
Χρόνος ανάγνωσης: < 1 λεπτό

Πώς ο καθαρός αέρας τονώνει τον οργανισμό

Η επίδραση του καθαρού αέρα στον οργανισμό είναι γνωστή εδώ και πολλές δεκαετίες. Οι μελέτες και οι στατιστικές που το αποδεικνύουν δεν είναι και λίγες. Ακόμα και αν θέλουμε να το διαπιστώσουμε ...
Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Η επίδραση του καθαρού αέρα στον οργανισμό είναι γνωστή εδώ και πολλές δεκαετίες. Οι μελέτες και οι στατιστικές που το αποδεικνύουν δεν είναι και λίγες. Ακόμα και αν θέλουμε να το διαπιστώσουμε με τα ίδια μας τα μάτια, αρκεί μια βόλτα στην επαρχία, σε χωριά ή σε μικρές οικιστικές ζώνες μακριά από τις μεγαλουπόλεις για να δούμε την αλήθεια.

Πώς ο καθαρός αέρας τονώνει τον οργανισμό

Οι άνθρωποι εκεί όχι μόνο ζουν περισσότερο αλλά είναι και πολύ πιο υγιείς από εκείνους στις πόλεις. Ζουν την καθημερινότητά τους με περισσότερη ηρεμία και ευεξία, απολαμβάνουν το φυσικό τους περιβάλλον μέχρι και τα βαθιά τους γεράματα και έχουν περισσότερη αυτοπεποίθηση. Δεν έχουν άγχος και δε δημιουργούν “τεχνητά” προβλήματα προσπαθώντας να ενταχθούν σε ένα κοινωνικό σύνολο από ανθρώπους που ζουν αφύσικα και παλεύουν να εδραιώσουν τη θέση τους ανάμεσα σε χιλιάδες άλλους.

Ο αέρας που αναπνέουν είναι καθαρός, δηλαδή δεν περιέχει τα επικίνδυνα οξείδια (θειικά, ανθρακικά και αζωτούχα), αιθάλη, αμμωνία και ό,τι άλλο παράγεται από την κίνηση των χιλιάδων οχημάτων και τη λειτουργία των εργοστασίων. Τα κρούσματα ασθενειών που συνδέονται με το αναπνευστικό (αλλεργίες, άσθμα, βρογχίτιδα και άλλες σοβαρότερες) είναι ελάχιστα και αν υπάρχουν, συνδέονται με άλλους παράγοντες.

Η επίδραση του φυσικού, καθαρού αέρα φαίνεται στο δέρμα, στα μάτια και στην αυξημένη σωματική αντοχή. Για όσους από εμάς είναι αδύνατο να ζήσουμε κοντά στη φύση, οι συχνές αποδράσεις από την πόλη είναι το καλύτερο φάρμακο. Οι συχνές μονοήμερες ή διήμερες εκδρομές θα αναπληρώσουν τη χαμένη ενέργεια και θα τονώσουν σώμα και πνεύμα. Αλλά ακόμα και αν δεν έχουμε τη δυνατότητα αυτή, τα κοντινότερα δάση αποτελούν εξ ίσου καλές αποδράσεις για ολοήμερη ορειβασία, παρέα με συγγενείς και φίλους.

Πώς ο καθαρός αέρας τονώνει τον οργανισμό

Τζωρτζίνα Αναγνώστου
Να τρέφεσαι σωστά, να καθαρίζεις σώμα, να ανυψώνεις το πνεύμα, να αποτοξινώνεσαι. Γαλήνη και ενέργεια σε ένα σούπερ συνδυασμό.

Στείλε το σε φίλους:

Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

πρόσφατα άρθρα

Οι συνταγές με βιολογικά προϊόντα είναι οικονομικότερες, νοστιμότερες και συμβάλλουν στην βελτίωση της υγείας μας με τον πιο άμεσο τρόπο.
Τα οφέλη του βερίκοκου είναι πολλά, παρά την μειωμένη περιεκτικότητά του σε βιταμίνες. Είναι τόσο πλούσιο σε αντιοξειδωτικά που η κατανάλωσή του είναι άκρως ευεργετική για την υγεία μας.
Πιθανότατα δεν σας αρέσει να σας λένε τι να κάνετε - ούτε εμένα. Δεν μου αρέσει καν να μου λένε να κάνω κάτι που θα έκανα ούτως ή άλλως.