14 Μαΐου 2021
Χρόνος ανάγνωσης: < 1 λεπτό

Αρπακτικός Τετράνυχος (Phytoseiulus Persimilis)

Η βιολογική καταπολέμηση του κοινού τετράνυχου (Tetranychus urticae) έγκειται στην έγκαιρη εισαγωγή του αρπακτικού τετράνυχου Phytoseiulus persimilis (ακάρεο και αυτό) στην καλλιέργεια, σε ικανοποιητικό πληθυσμό.
Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Ο Phytoseiulus persimilis μοιάζει πολύ με το θύμα του (Tetranychus urticae), έχει πορτοκαλί χρώμα και τρέφεται με τον φυτοφάγο τετράνυχο σε όλα τα στάδια της ανάπτυξης του τελευταίου. Τα αυγά του είναι οβάλ σε σχήμα και είναι εξαιρετικά γρήγορος. Ο αρπακτικός τετράνυχος είναι αδηφάγος και φέρει εξαιρετικά και παντελώς ανώδυνα αποτελέσματα για την βιολογική καλλιέργεια. Σε εφαρμογή του σε βιολογικές καλλιέργειες πέτυχε τον έλεγχο του φυτοφάγου τετράνυχου κατά ποσοστά που πλησίαζαν το 95%, χωρίς να προκαλέσει καμία τοξική βλάβη στο φυτό ή στο έδαφος.

Η εισαγωγή του Phytoseiulus persimilis είναι πολύ εύκολη. Το ακάρι πωλείται σε πλαστικά μπουκαλάκια και θα το βρείτε σε καταστήματα προϊόντων βιολογικής καταπολέμησης εντόμων. Διανέμεται ομοιόμορφα πάνω στα φυτά, εξαπλώνεται γρήγορα και τρώει αδιάκοπα τα αυγά αλλά και τον ίδιο τον τετράνυχο.

Παύλος Μιχαλάκης
Αν αγαπάς τη γη και τη φροντίζεις, μπορεί να σου χαρίζει ζωή και ευτυχία για μια ζωή.

Στείλε το σε φίλους:

Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

πρόσφατα άρθρα

Αναρίθμητα τα οφέλη του δαμάσκηνου στην υγεία μας. Δείτε ποιά είναι και πως θα απολαύσετε αυτό το υπέροχο φρούτο με το μοναδικό άρωμα και την γεμάτη γεύση.
Οι συνταγές με βιολογικά προϊόντα είναι οικονομικότερες, νοστιμότερες και συμβάλλουν στην βελτίωση της υγείας μας με τον πιο άμεσο τρόπο.
Τα οφέλη του βερίκοκου είναι πολλά, παρά την μειωμένη περιεκτικότητά του σε βιταμίνες. Είναι τόσο πλούσιο σε αντιοξειδωτικά που η κατανάλωσή του είναι άκρως ευεργετική για την υγεία μας.