14 Μαΐου 2021
Χρόνος ανάγνωσης: < 1 λεπτό

Αρπακτικός Τετράνυχος (Phytoseiulus Persimilis)

Ο Αρπακτικός Τετράνυχος εισάγεται σε καλλιέργειες για βιολογική καταπολέμηση του κοινού τετράνυχου.

Ο Phytoseiulus persimilis μοιάζει πολύ με το θύμα του (Tetranychus urticae), έχει πορτοκαλί χρώμα και τρέφεται με τον φυτοφάγο τετράνυχο σε όλα τα στάδια της ανάπτυξης του τελευταίου. Τα αυγά του είναι οβάλ σε σχήμα και είναι εξαιρετικά γρήγορος. Ο αρπακτικός τετράνυχος είναι αδηφάγος και φέρει εξαιρετικά και παντελώς ανώδυνα αποτελέσματα για την βιολογική καλλιέργεια. Σε εφαρμογή του σε βιολογικές καλλιέργειες πέτυχε τον έλεγχο του φυτοφάγου τετράνυχου κατά ποσοστά που πλησίαζαν το 95%, χωρίς να προκαλέσει καμία τοξική βλάβη στο φυτό ή στο έδαφος.

Η εισαγωγή του Phytoseiulus persimilis είναι πολύ εύκολη. Το ακάρι πωλείται σε πλαστικά μπουκαλάκια και θα το βρείτε σε καταστήματα προϊόντων βιολογικής καταπολέμησης εντόμων. Διανέμεται ομοιόμορφα πάνω στα φυτά, εξαπλώνεται γρήγορα και τρώει αδιάκοπα τα αυγά αλλά και τον ίδιο τον τετράνυχο.

Παύλος Μιχαλάκης
Αν αγαπάς τη γη και τη φροντίζεις, μπορεί να σου χαρίζει ζωή και ευτυχία για μια ζωή.

Στείλε το σε φίλους:

πρόσφατα άρθρα

Η Ελληνική μυθολογία βρίθει από ιστορίες που έχουν το ρόδι σαν πρωταγωνιστή. Αυτός ο ιερός καρπός είναι συνδεδεμένος με την Δήμητρα, και την Περσεφόνη αλλά και με την Αφροδίτη, την Αθηνά και την Ήρα.
Η ενεργειακή κρίση μπήκε για τα καλά στην ζωή μας. Η «πράσινη ενέργεια» υπόσχεται καλύτερο και καθαρότερο περιβάλλον, καθώς και μείωση τιμών της ενέργειας για τους καταναλωτές.
Νέες μέθοδοι καλλιέργειας ανθεκτικές στις αντίξοες συνθήκες και ιδιαίτερα αποδοτικές ακόμα και σε άγονο έδαφος. Αυτός είναι ο στόχος των σύγχρονων επιστημόνων και βρίσκονται στην τελική ευθεία!