Είναι εύκολο να διακρίνει κανείς την διαφορά ανάμεσα σε κρέας που προέρχεται από βιολογική κτηνοτροφία σε σχέση με αντίστοιχο της συμβατικής. Η γεύση και το άρωμα του βιολογικού κρέατος μας θυμίζει άλλες εποχές που οι νεότεροι, δυστυχώς, δεν έζησαν. Η διαδικασία και ο κόπος γύρω από την εκτροφή και παρασκευή βιολογικού κρέατος αντικατοπτρίζουν την τιμή του. Το γευστικό ταξίδι πάντα επιβεβαιώνει την επιλογή μας.
Για να πιστοποιηθούν ως «Βιολογικά», τα κτηνοτροφικά είδη πρέπει να ακολουθούν μια αυστηρή σειρά κατευθυντήριων γραμμών και να ελέγχονται ετησίως από επίσημο οργανισμό πιστοποίησης για να εξασφαλιστεί ότι πληρούνται τα εν λόγω πρότυπα. Τα πρότυπα αυτά για βοοειδή και χοίρους περιλαμβάνουν:
- Τα ζωντανά πρέπει να αναπτυχθούν φυσιολογικά σε πιστοποιημένη βιολογική γη.
- Θα πρέπει να τρέφονται με πιστοποιημένη βιολογική ζωοτροφή για όλη τη ζωή τους. Οι Βιολογικές ζωοτροφές δεν μπορούν να περιέχουν ζωικά υποπροϊόντα, αντιβιοτικά ή γενετικά τροποποιημένα δημητριακά και δεν μπορεί να καλλιεργηθεί χρησιμοποιώντας φυτοφάρμακα ή χημικά λιπάσματα.
- Απαγορεύεται να χορηγηθούν φάρμακα, αντιβιοτικά και ορμόνες στα ζωντανά βιολογικής εκτροφής*.
- Όλα τα ζωντανά πρέπει να έχουν πρόσβαση σε εξωτερικούς χώρους.
* Οι Ευρωπαϊκοί κανονισμοί απαγορεύουν τη χρήση ορμονών για την αύξηση βάρους του βόειου και χοιρινού κρέατος.