Search
Close this search box.
14 Μαΐου 2021
14 Μαΐου 2021

Πόσο ΥΠΕΡ είναι οι υπερτροφές;

Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά
Πραγματοποιούν άραγε όλα αυτά που υπόσχονται; Οι καλούμενες υπερτροφές είναι κάτι σχετικά νέο. Φρούτα, λαχανικά, βότανα, δημητριακά και τροφές από άλλα ήδη έχουν πλέον εισέλθει στην κατηγορία αυτή. Η βιομηχανία …

Ας φανταστούμε ότι ο γιατρός μας μας έλεγε ότι υπάρχει μία «υπερτροφή» τόσο ισχυρή, που μπορεί να κάνει το δέρμα μας να δείχνει νεότερο, την καρδιά μας δυνατότερη, να ρίξει τη χοληστερίνη, να μειώσει τις πιθανότητες εμφάνισης καρκίνου και Αλτζχάιμερ και να αυξήσει τη φυσική μας αντοχή. Υπάρχει κάποιος από εμάς που δε θα την αγόραζε και μάλιστα με μανία;

Η Αλήθεια Για Τις Υπερτροφές

Οι καλούμενες υπερτροφές είναι κάτι σχετικά νέο. Φρούτα, λαχανικά, βότανα, δημητριακά και τροφές από άλλα ήδη έχουν πλέον εισέλθει στην κατηγορία αυτή. Η βιομηχανία τροφίμων και φαρμάκων έχει παρασκευάσει έναν εξαιρετικά μεγάλο αριθμό από σκευάσματα κάθε είδους (χάπια, σκόνες, κρέμες, …) που διατίθενται στην αγορά.

Πόσο δελεαστικά είναι!!! Κάποια από αυτά καταπολεμούν απλές ή σοβαρές ιώσεις, άλλα μας κάνουν ανίκητους στο κρεβάτι και κάποια φτάνουν μέχρι να αντιμετωπίσουν τον καρκίνο. Και μας λένε ότι είναι φυσικά, χωρίς επιβλαβή πρόσθετα. Κατ’ ευθείαν από τη μητέρα φύση.

Όμως, στον πραγματικό κόσμο, το «κακό» νέο είναι ότι δεν υπάρχει πουθενά στη φύση μία τέτοια υπερτροφή. Από την άλλη, το συναρπαστικό νέο είναι ότι υπάρχουν πολλές. Και μάλιστα, είναι εύκολο να τις βρούμε.

Πρέπει, όμως, πρώτα να καταλάβουμε ότι στο θέμα της καλής υγείας δεν υπάρχει κάποιο μαγικό ραβδί που θα μας λύσει όλα τα προβλήματα. Η καλή υγεία χτίζεται με το χρόνο και συντηρείται κάθε μέρα. Δεν μπορεί να χτίζουμε ένα σπίτι με σαθρά θεμέλια και να περιμένουμε να παραμείνει σταθερό επειδή το βάψαμε! Τόσο απλά.

Το marketing βλάπτει σοβαρά στην υγεία

Σύμφωνα με το «Κέντρο έρευνας του καρκίνου» της Αγγλίας αλλά και με πολλούς επιστήμονες-ερευνητές, ο όρος «υπερτροφή» αποτελεί εργαλείο του marketing για την προώθηση συγκεκριμένων προϊόντων. Δεν έχει καμία απολύτως ιατρική ή διατροφολογική υπόσταση. Τις περισσότερες φορές τα προϊόντα αυτά είναι επεξεργασμένα σκευάσματα. Πρόκειται για μια βιομηχανία με τεράστια κέρδη που, σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να βλάψει σοβαρά την υγεία μας.

Γιατί; Επειδή επαναπαυόμαστε ότι κάνουμε ό,τι χρειάζεται για να βελτιώσουμε την υγεία μας ενώ στην πράξη δεν κάνουμε τίποτα.

Η καλή υγεία θα χτιστεί με προσοχή, επιμέλεια και επιμονή. Θα χρειαστούν φυσικές τροφές και χωρίς χημικά πρόσθετα. Θα πετύχουμε το στόχο μας σε βάθος χρόνου, όμως τα αποτελέσματα θα είναι άριστα.

Η απομυθοποίηση των “superfoods”

Εδώ, στο Viologika.gr, θα ανακαλύψουμε σιγά-σιγά ποιές είναι οι κατάλληλες τροφές και ποιά είναι η πραγματική τους επίδραση στον οργανισμό μας. Όχι επειδή τα βρήκαμε γραμμένα σε κάποια από τα αναρ’ιθμητα άρθρα που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο, αλλά επειδή βασιζόμαστε σε πραγματικές μελέτες που έγιναν την τελευταία δεκαετία. Τα αποτελέσματα θα διαχωρίσουν την πραγματικότητα από το μύθο και το ψέμα. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να ζούμε βασιζόμενοι σε λανθασμένες πληροφορίες, επιζήμιες για την υγεία μας.

Θα δούμε, επίσης τον τρόπο που πρέπει να καταναλώνουμε αυτές τις τροφές ώστε να μην καταστρέφουμε τα θρεπτικά τους στοιχεία. Ο στόχος μας είναι ένας. Να καλλιεργήσουμε συνείδηση γύρω από τη σωστή διατροφή ώστε να μας γίνει συνήθεια ζωής.

Καίτη Ψαρά
Η ζωή είναι ένα ταξίδι και τα ταξίδια είναι η ζωή μου… ταξίδια σε κάθε γωνιά της γης, γεμάτα πρωτόγνωρες εικόνες και γεύσεις.

Στείλε το σε φίλους:

πρόσφατα άρθρα

Το χειροποίητο σαπούνι ελαιολάδου είναι αγνό, χωρίς τα επικίνδυνα χημικά πρόσθετα των σαπουνιών της αγοράς, με εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο που θα θρέψει το δέρμα σας όσο κανένα άλλο, κρατώντας παράλληλα, την υγρασία στην επιδερμίδα. Μπορείτε να το φτιάξετε εύκολα μόνοι, με ελάχιστο κόστος
Ο ρόλος των βιολογικών φρούτων στην προαγωγή της υγείας και την πρόληψη διαφόρων παθήσεων έχει συσσωρεύσει έντονο ενδιαφέρον από ερευνητές και καταναλωτές, με τα συμβατικά φρούτα να βρίσκονται στο στόχαστρο της κάθε μελέτης.
Η άνοδος της τιμής του ελαιολάδου δεν φαίνεται να έχει τέλος, γεγονός που επιφέρει μεγάλες αλλαγές σε διατροφικές συνήθειες χιλιάδων ετών για τους λαούς της Μεσογείου, επηρεάζοντας, παράλληλα, ένα μεγάλο εύρος προϊόντων που βασίζονται στο ελαιόλαδο για την παραγωγή τους.