Search
Close this search box.

Βιολογικά προϊόντα Αθήνα

Βρες στην περιοχή Αθήνα καταστήματα βιολογικών, φυτώρια, εστιατόρια και λαϊκές αγορές βιολογικών

Επιχείρηση
Λαϊκή αγορά
Στρ. Καλλάρη 50 και Πριγκηπίσσης Ελένης Του Νικολάου, Ψυχικό, 154 52
Λαϊκή αγορά
Λεωφόρος Ανδρέα Συγγρού 221, Νέα Σμύρνη, 17121
Φυτώριο
Λεωφόρος Πεντέλης 5, Μελίσσια, 15127, Αττική
Φυτώριο
Λεωφόρος Ερυθραίας 6, Νέα Ερυθραία, Αττική, 146 71
Φυτώριο
Λεωφ. Καλυβίων 23, Καλύβια Θορικού 190 10
Εστιατόριο
Μορέως 45 & Ιθώμης 20, Γλυφάδα, 165 61, Αττική
Λαϊκή αγορά
Κοκκιναρά 80, Κηφισιά 145 63, Αττική
Εστιατόριο
Ομήρου 60 & Σκουφά, Αθήνα, 106 72, Αττική
Κατάστημα
Νίκης 30, Σύνταγμα – Αθήνα 10557

Βρες βιολογικά προϊόντα στην Αθήνα

Η Αθήνα διαθέτει το μεγαλύτερο ποσοστό σε καταστήματα βιολογικών προϊόντων στην Ελλάδα, με ικανοποιητική επάρκεια σε βιολογικά τρόφιμα. Η Αθήνα, ως πρωτεύουσα της Ελλάδας, χαρακτηρίζεται ξεκάθαρα αστική πόλη, και δεν μπορεί να θεωρηθεί ότι έχει κάποια τοπική παραγωγή. Όμως, ακριβώς η θέση της είναι εκείνη που της προσφέρει τη δυνατότητα να έχει επαφή με όλες τις ελληνικές (και όχι μόνο) βιολογικές παραγωγές.

Εμπορικό και τουριστικό κέντρο της Ελλάδας, η Αθήνα, σε κάθε γωνιά της, σε κάθε συνοικία και γειτονιά, αναπτύσσει αγορές και εμπορικές δραστηριότητες, στις οποίες η προώθηση βιολογικών προϊόντων καταλαμβάνει εξέχουσα θέση. Ο έντονος τρόπος ζωής των Αθηναίων και των επισκεπτών του αστικού κέντρου κάνει την επιλογή μίας σωστής, υγιεινής, βιολογικής διατροφής απαραίτητο εργαλείο ενδυνάμωσης του ανοσοποιητικού συστήματος και της καλής λειτουργίας του οργανισμού.

Βιολογική Παραγωγή και βιολογικά προϊόντα στην Αθήνα

Η επίσκεψή μας σε ένα κατάστημα βιολογικών προϊόντων της Αθήνας είναι πραγματική εμπειρία επαφής με όσα παράγει βιολογικά η ελληνική γη.

 • Βιολογικές ελιές και εξαιρετικό ελαιόλαδο
 • Κρέας κάθε είδους (χοιρινά, μοσχάρια, αιγοπρόβατα) βιολογικής εκτροφής
 • Κοτόπουλα, πουλερικά, αυγά
 • Μεγάλη ποικιλία παραγώγων κρέατος, βιολογικής επεξεργασίας
 • Βιολογικό γάλα, τυρί, βούτυρο. Τυριά όλων των ειδών, λευκά, κίτρινα, σκληρά, ημίσκληρα και μαλακά. Γάλα και βούτυρο αγελαδινό, πρόβειο, κατσικίσιο, βουβαλιού.
 • Πολλές ποικιλίες κρασιού από όλη την Ελλάδα
 • Οπωροκηπευτικά, λαχανικά και φρούτα. Εδώ η ποικιλία είναι πραγματικά μεγάλη. Κάθε είδος φρούτου ή λαχανικού (φρέσκου ή θερμοκηπίου) που μπορεί να καλλιεργηθεί βιολογικά, μπορεί να βρεθεί στα ράφια ενός αθηναϊκού μαγαζιού.
 • Όσπρια
 • Βιολογικό Μέλι (ελάτης, ανθέων, πευκόμελο, θυμαρίσιο κλπ) και διαφόρα προϊόντα μέλισσας
 • Σιτάρι, δημητριακά, ρύζι
 • Αρωματικά βότανα, θεραπευτικά φυτά, μπαχαρικά
 • Ξηροί καρποί
 • Καφές
 • Ζυμαρικά, μαρμελάδες, αφεψήματα, λικέρ, γλυκά και άλλα παρασκευάσματα που προέρχονται από τη βιολογική παραγωγή (μαρμελάδες, αποξηραμένα φρούτα, κατεψυγμένα λαχανικά, τουρσιά κά)
 • Καλλυντικά, σαπούνια, κεραλοιφές και πολλά άλλα προϊόντα περιποίησης σώματος, μαλλιών και προσώπου βασισμένα στη βιολογική επεξεργασία προϊόντων

Καταστήματα βιολογικών ειδών στην Αθήνα

Τόσο το κέντρο της Αθήνας όσο και κάθε γειτονιά της, κάθε συνοικία και προάστιο, έχει σημεία εμπορικού ενδιαφέροντος. Παντού σε όλη την Αθήνα, και κατ’ επέκταση σε όλη την Αττική, μπορούμε να βρούμε μεγάλα super markets αλλά και μικρότερα μαγαζιά πώλησης τροφίμων (μπακάλικα), οπωροπωλεία και κρεοπωλεία, εμπορικά κέντρα και λαϊκές αγορές. Σχεδόν δε, σε κάθε γειτονιά υπάρχει ένα κατάστημα βιολογικών ειδών που αναλαμβάνει την «υποχρέωση» να φέρει κοντά μας όλη την ντόπια βιολογική παραγωγή.

Η βιολογική παραγωγή που φτάνει στην Αθήνα προμηθεύει και τα καταστήματα πώλησης φαγητού, εστιατόρια και μαγειρεία.

Στην περίπτωση που μας είναι δύσκολη η πρόσβαση σε ένα «φυσικό» κατάστημα τροφίμων, μπορούμε εύκολα να αποκτήσουμε τα βιολογικά προϊόντα που επιθυμούμε μέσω ηλεκτρονικού εμπορίου. Ένα πλήρως ενημερωμένο δίκτυο ηλεκτρονικών καταστημάτων (eshops) μπορεί να φέρει οποιοδήποτε βιολογικό προϊόν επιθυμούμε στην πόρτα μας. Στις ηλεκτρονικές σελίδες των καταστημάτων βρίσκουμε πληροφορίες για τα προϊόντα και για τα φυσικά καταστήματα, από όπου μπορούμε να τα προμηθευτούμε με μία επίσκεψη, και ακολουθώντας τους οδικούς χάρτες που περιλαμβάνονται στις ιστοσελίδες. Εάν επιλέξουμε την ηλεκτρονική αγορά, ένα «καλάθι» περιμένει να το γεμίσουμε με όσα ταιριάζουν στις διατροφικές μας συνήθειες.

Στα ηλεκτρονικά καταστήματα (e-shops) δίνεται η δυνατότητα λιανικής ή χονδρικής αγοράς, προσφέρονται διάφορες εκπτώσεις και ποικιλία προσφορών, υπάρχει , τέλος, δυνατότητα ηλεκτρονικής πληρωμής. Τα βιολογικά προϊόντα της επιλογής μας, ελεγμένα και πιστοποιημένα, φτάνουν στην πόρτα μας, σύντομα και με ασφάλεια, σε ειδικές για τρόφιμα συσκευασίες, και εμπλουτίζουν τη διατροφή μας με όλα τα οφέλη της βιολογικής διατροφής.