Search
Close this search box.
12 Ιουλίου 2023
12 Ιουλίου 2023

Διατροφή στις Διακοπές, ένα στοίχημα που μπορούμε να κερδίσουμε

Χρόνος ανάγνωσης: < 1 λεπτό
Πόσο εύκολο είναι να διατηρήσουμε τη διατροφή μας σε ένα καλό επίπεδο στη διάρκεια των διακοπών; Καθόλου εύκολο. Οι ατελείωτοι γευστικοί πειρασμοί και το άφθονο οινόπνευμα των χειμερινών και θερινών διακοπών …

Τα διάφορα έντυπα και ηλεκτρονικά περιοδικά μας λένε πως θα πρέπει, κατά τη διάρκεια των διακοπών, να τρώμε ελαφρά, μικρές μερίδες, άφθονες σαλάτες να μην καταναλώνουμε οινοπνευματώδη, να κοιμόμαστε αρκετά, να σκεφτόμαστε πριν φάμε κάτι και διάφορες άλλες προτάσεις επιστημονικής φαντασίας. Δηλαδή μας προτείνουν, όταν βρισκόμαστε σε ένα πανέμορφο παραθαλάσσιο μεζεδοπωλείο με το άρωμα του ούζου και του μεζέ διάσπαρτο στην ατμόσφαιρα και δίνουμε την παραγγελία να πούμε τί ακριβώς; Μία χωριάτικη χωρίς λάδι και φέτα και μία σόδα; Ή μήπως, ελάτε σε 15 λεπτά να το ξανασκεφτώ; Ας είμαστε σοβαροί!!!

Η Διατροφή Στις Διακοπές Μας

Οι διακοπές μας δε χαρακτηρίζονται μόνο από την απουσία μας από τη δουλειά αλλά και από όλες αυτές τις γευστικές αποδράσεις. Το φαγητό, τόσο στην ποσότητά του όσο και στην ποικιλία του είναι το απαραίτητο τονοτικό της ψυχικής μας υγείας κατά τις διακοπές. Και θα φάμε και θα πιούμε και το μέτρο θα χάσουμε.

Αυτό που θα μας βοηθήσει να κρατήσουμε τον οργανισμό μας σε καλή υγεία κατά τις διακοπές είναι η σωματική άσκηση. Το περπάτημα, το κολύμπι, το τρέξιμο, ο χορός, τα διάφορα σπορ, η επαφή με τη φύση καθώς και ο καθαρός αέρας θα μας βοηθήσουν:

– να κρατήσουμε τον μεταβολισμό μας σε καλή κατάσταση,
– να μην πάρουμε βάρος και
– να παραμείνουμε σε καλή φυσική κατάσταση

Η άσκηση και άφθονο νερό θα μας βοηθήσουν να μείνουμε στα κιλά μας και στην προηγούμενη καλή μας υγεία ή σε ακόμα καλύτερη. Αν στο μεταξύ πάρουμε και κανένα κιλό, θα το αντέξουμε… Έχουμε όλο τον καιρό να κάνουμε μια ελεγχόμενη διατροφή όταν επιστρέψουμε στο σπίτι μας, ευτυχισμένοι από τις υπέροχες διακοπές μας και με τις αναμνήσεις των υπέροχων τοπικών γευστικών συνδιασμών που δοκιμάσαμε.

Διατροφή Στις Διακοπές

Καίτη Ψαρά
Η ζωή είναι ένα ταξίδι και τα ταξίδια είναι η ζωή μου… ταξίδια σε κάθε γωνιά της γης, γεμάτα πρωτόγνωρες εικόνες και γεύσεις.

Στείλε το σε φίλους:

πρόσφατα άρθρα

Για εσάς που αποφασίσατε να φτιάξετε χειροποίητο σαπούνι ελαιολάδου, συμβουλή μας είναι να χρησιμοποιήσετε μόνο ποιοτικά και αγνά υλικά. Ένα τέτοιο σαπούνι δεν περιέχει τα επικίνδυνα χημικά πρόσθετα των σαπουνιών της αγοράς. Επιλέξτε εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο που θα θρέψει το δέρμα σας όσο κανένα άλλο, κρατώντας παράλληλα, την απαραίτητη υγρασία στην επιδερμίδα. Η διαδικασία είναι αρκετά εύκολη και δεν απαιτείται προηγούμενη εμπειρία. Επιπλέον, θα έχετε άφθονο αγνό σαπούνι με ελάχιστο κόστος.
Ο ρόλος των βιολογικών φρούτων στην προαγωγή της υγείας και την πρόληψη διαφόρων παθήσεων έχει συσσωρεύσει έντονο ενδιαφέρον από ερευνητές και καταναλωτές, με τα συμβατικά φρούτα να βρίσκονται στο στόχαστρο της κάθε μελέτης.
Η άνοδος της τιμής του ελαιολάδου δεν φαίνεται να έχει τέλος, γεγονός που επιφέρει μεγάλες αλλαγές σε διατροφικές συνήθειες χιλιάδων ετών για τους λαούς της Μεσογείου, επηρεάζοντας, παράλληλα, ένα μεγάλο εύρος προϊόντων που βασίζονται στο ελαιόλαδο για την παραγωγή τους.