Search
Close this search box.

Βιολογικά προϊόντα Ρέθυμνο

Βρες στην περιοχή Ρέθυμνο καταστήματα βιολογικών, φυτώρια, εστιατόρια και λαϊκές αγορές βιολογικών

Επιχείρηση
No data was found

Ένα μεγάλο μέρος της παραγωγής προϊόντων στο Ρέθυμνο καταλαμβάνουν τα βιολογικά προϊόντα. Σε αυτά περιλαμβάνονται το λάδι, το κρασί, διάφορα γαλακτοκομικά και τυροκομικά προϊόντα, φρούτα και λαχανικά, αλλά και πολλά καλλυντικά. Στην βιολογική παραγωγή του Ρεθύμνου πρέπει σίγουρα να συμπεριλάβουμε ποικίλων ειδών κρέατα και πουλερικών και σκευάσματα που προέρχονται από αυτά.

Το Ρέθυμνο, η τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Κρήτης, είναι πρωτεύουσα του νομού και του δήμου Ρεθύμνης. Βρίσκεται σε ένα λεκανοπέδιο που περιβάλλεται από μεγάλα βουνά, με μεγαλύτερο τον Βρύσινα, και διασχίζεται από πολλά ρέματα (Ατσιποπουλιανός, Κουμπέ, Αγίας Φωτεινής, Γερανιώττικα, Τσάνας, Συνατσάκι, Σαρακηνού, Αλέκου, Μπαρά, κά). Έξω από την κεντρική πόλη του Ρεθύμνου αναπτύσσονται μικρές και μεγάλες συνοικίες, τα οποία φημίζονται για το φυσικό περιβάλλον τους αλλά και τις γραφικές γειτονιές τους. Άγιος Νικόλαος, Καλλιθέα, Καστελλάκια, Κουμπές, Μασταμπάς, Μισίρια,Περιβόλια, Πλατανιάς, Μικρό και Μεγάλο Μετόχι, Παλιά πόλη, είναι οι πιο γνωστές αυτές. Σχεδόν όλες οι περιοχές του Ρεθύμνου αναπτύσσουν γεωργική βιολογική παραγωγή αλλά και κτηνοτροφία. Το πλούσιο έδαφος της Κρήτης σε συνδυασμό με το πλούσιο νερό που ρέει στο νησί χαρίζουν στο Ρέθυμνο τη δυνατότητα να καλλιεργεί και να παράγει απίστευτης ποιότητας ποικίλα προϊόντα βιολογικής καλλιέργειας.

Βιολογική Παραγωγή στο Ρέθυμνο

Ο κύριος όγκος της βιολογικής παραγωγής του Ρεθύμνου αποτελείται από προϊόντα ελιάς, την ονομαστή Θρούμπα. Αξιόλογη είναι επίσης η παραγωγή σε κρασί και γαλακτοκομικά προϊόντα. Πιο αναλυτικά:

Η παραγωγή βιολογικών προϊόντων Ρεθύμνου συμπεριλαμβάνει:

 • Ελιές και λάδι. Μεγάλες εκτάσεις καλλιέργειας ελαιόδεντρων δίνουν ελαιόλαδο εξαιρετικής ποιότητας
 • Κρασί βιολογικής καλλιέργειας και παράγωγά του. Η μεγάλη έκταση αμπέλων στην ευρύτερη περιοχή του Ρεθύμνου δίνει τη δυνατότητα στην τοπική παραγωγή να είναι ξακουστή για τη δημιουργία κρασιών βιολογικής καλλιέργειας. Πλέον του κρασιού παράγονται ποικίλα ποτά και αποστάγματα (ούζο, ρακή, λικέρ), πολλών ειδών ξίδι, (με μέλι, με βότανα, λευκό, ερυθρό), πετιμέζι, κά
 • Βιολογικά προϊόντα γάλακτος. Ιδιαίτερη θέση στην παραγωγή του Ρεθύμνου κατέχει το αιγοπρόβειο γάλα και το βιολογικό γιαρούρτι. Επίσης ιδιαίτερο και φοβερά διάσημο είναι το εγχώριας παραγωγής τυρί, η γνωστή σε όλους Γραβιέρα Ρεθύμνου. Πλέον της γραβιέρας, το Ρέθυμνο φημίζεται για την παραγωγή του σε βιολογικής παραγωγής ανθόγαλο. Ξεχωριστή γεύση που μπορούμε να βρούμε μόνο στην Κρήτη μας προσφέρει ο κρητικός ξίνοχοντρος, ένα παραδοσιακό προϊόν γάλακτος που φτιάχνεται από αιγοπρόβειο γάλα, στάρι και λάδι ελιάς.
 • Μεγάλη κτηνοτροφική παραγωγή βασισμένη σε εκτροφή με βιολογικό τρόπο (χοιρινό κρέας και αλλαντικά, αιγοπρόβατα, πουλερικά)
 • Μέλι και βασιλικός πολτός
 • Φρούτα και λαχανικά βιολογικής καλλιέργειας. Και επίσης προϊόντα φρούτων βιολογικής επεξεργασίας (γλυκά κουταλιού, μαρμελάδες, λικέρ από ρόδι ή περγαμόντο, κά)
 • Χαρούπια και προϊόντα επεξεργασίας τους. Μεγάλη ποικιλία προϊόντων βιολογικής διατροφής έχουν ως βάση το χαρούπι, το οποίο θεωρείται εξαιρετικό υποκατάστατο της ζάχαρης και του κακάο, ανεβάζοντας κατά πολλές βαθμίδες την ποιότητα της καθημερινής διατροφής.
 • Όσπρια και ρύζι
 • Βότανα και Αρωματικά φυτά
 • Βιολογικά καλλυντικά. Ξεχωριστό είναι το σαπούνι που παράγεται στο Ρέθυμνο, η παρασκευή του οποίου έχει ως βάση το ελαιόλαδο της Κρήτης και εκχύλισμα από αγριοκρεμμύδα. Με τη χρήση βιολογικού ελαιολάδου και άλλες πρώτες ύλες βιολογικής προέλευσης παρασκευάζονται πλήθος καλλυντικών για το πρόσωπο, το σώμα και τα μαλλιά.
 • Βιολογική παραγωγή ζύθου. Το Ρέθυμνο παράγει τη δική του μπύρα, ξανθιά και μαύρη και μάλιστα είναι βιολογική και πιστοποιημένη.

Καταστήματα βιολογικών στο Ρέθυμνο

Στο Ρέθυμνο, κάτοικοι και επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν μέσα από ένα μεγάλο αριθμό καταστημάτων που λειτουργούν τόσο στο κέντρο της πόλης, όσο και τις γύρω συνοικίες και μικρότερες γειτονιές. Στα καταστήματα αυτά – μεγάλα και  μικρά καταστήματα βιολογικών ειδών, τροφίμων και λοιπών προϊόντων, super markets, παντοπωλεία και μανάβικα – βρίσκουμε την πλούσια τοπική βιολογική παραγωγή φρέσκων ειδών, σε χαμηλές τιμές, προσφορές και εκπτώσεις. Τα εστιατόρια της περιοχής προσφέρουν πιάτα που βασίζονται στην βιολογική παραγωγή του Ρεθύμνου. Οι αγορές της πόλης προμηθεύονται από τους ντόπιους γεωργούς και κτηνοτρόφους τα πλούσια σε ποικιλία και γεύση προϊόντα τους. Τους ίδιους τους βιοκαλλιεργητές μπορούμε να τους συναντήσουμε στα δικά τους μικρότερα καταστήματα ή στις λαϊκές αγορές.

Τη βιολογική παραγωγή Ρεθύμνου μπορούμε ακόμα να βρούμε σε ηλεκτρονικά καταστήματα (eshop), στα οποία μέσα από τη μεγάλη λίστα βιολογικών προϊόντων που προέρχονται από το Ρέθυμνο επιλέγουμε εκείνα είδη που χρειαζόμαστε για τη διατροφή και την υγεία μας ή τη μεταπώληση, καθώς είναι εφικτές και η λιανικές αλλά και η χονδρικές πωλήσεις. Παρέχεται η δυνατότητα ηλεκτρονικής πληρωμής, εκπτώσεις και προσφορές. Τα επιθυμητά προϊόντα φτάνουν σε μας, σε κατάλληλη συσκευασία προφύλαξης και προστασίας.