Search
Close this search box.

Βιολογικά προϊόντα Πτολεμαΐδα

Βρες στην περιοχή Πτολεμαΐδα καταστήματα βιολογικών, φυτώρια, εστιατόρια και λαϊκές αγορές βιολογικών

Επιχείρηση
No data was found

Στη μεγάλη παραγωγή βιολογικών προϊόντων Πτολεμαΐδας  περιλαμβάνονται πολλά είδη μελιού, βοτάνων, φρούτα και διάφορα προϊόντα τους, όσπρια και δημητριακά, αλλά και όλα τα είδη ελληνικής παραγωγής -ελιές, λάδι, γαλακτοκομικά προϊόντα, αυγά, κρέατα και πουλερικά.

Η πόλη της Πτολεμαΐδας αναπτύσσεται στην κοιλάδα της Εορδαίας. Γύρω της, στη νότια πλευρά της βλέπουμε το όρος Άσκιο, ενώ στα βόρια το όρος Βέρμιο. Ο συνδυασμός της κοιλάδας με το άγριο τοπίο των βουνών που περιβάλλουν την Πτολεμαΐδα χαρίζουν ένα έφορο έδαφος με πλούσιο υδροφόρο ορίζοντα. Το φυσικό περιβάλλον της Πτολεμαΐδας της προσφέρει μεγάλη ποικιλία παραγωγής βιολογικών προϊόντων. Μετά τον βιολογικό καθαρισμό της, η Πτολεμαΐδα χαίρεται την χλωρίδα και την πανίδα που αναπτύσσεται πλέον από τον αναγεννημένο ποτάμι Σουλού.

Βιολογική Παραγωγή στην Πτολεμαΐδα

Όπως κάθε γωνιά της ελληνική γης, η Πτολεμαΐδα είναι γνωστή για την παραγωγή βιολογικών προϊόντων, πλούσιων σε πολύτιμα συστατικά για την ανθρώπινη υγεία. Στην Πτολεμαΐδα εκτός από λάδι και ελιές βιολογική καλλιέργεια λαχανικών και φρούτων, στην οποία χρησιμοποιούνται, φυσικά, ειδικά λιπάσματα,  αλλά και μια μεγάλη γκάμα κρεάτων και πουλερικών βιολογικής εκτροφής. Στην Πτολεμαΐδα, αξιοπρόσεκτη είναι η ποικιλία στην παραγωγή προϊόντων μέλισσας

Στην παραγωγή βιολογικών ειδών και προϊόντων Πτολεμαΐδας περιλαμβάνονται:

  • Μέλι κάθε είδους και γευστικής ανάγκης: ανθόμελο από τα λουλούδια και τα βότανα του Βελβεντού, μέλι βελαδιάς με το ιδιαίτερο σκούρο χρώμα του, πευκόμελο από τα πευκοδάση της ευρύτερης περιοχής, δασόμελο από καστανιά και φλαμπουριά, μέλι καστανιάς, μέλι ακακίας, μέλι ελάτης και, φυσικά, το γνωστό θυμαρίσιο μέλι
  • Βασιλικός πολτός και γύρη
  • Ταχίνι και λοιπά προϊόντα σησαμιού, όλα πλούσια σε πρωτεΐνη υψηλής βιολογικής αξίας και καλά λιπαρά
  • Βιολογικά φρούτα και λαχανικά κάθε είδους και προϊόντα φρούτων βιολογικής επεξεργασίας (μαρμελάδες, κομπόστες, γλυκά κουταλιού, εξαιρετικής ποιότητας και σε απίθανες γεύσεις)
  • Ελιές, λάδι και ποικίλα προϊόντα αυτών (βιολογικά σαπούνια και λοιπά καλλυντικά)
  • Όσπρια (φακές, φασόλια, φάβα ρεβύθια) και ρύζι
  • Αρωματικά φυτά και βότανα: τσάι, αχιλλαία, φύλλα αλεξάνδρειας, άκορος κάλαμος, αστεροειδής γλυκάνισος, αλχεμμίλη, βαλεριάνα, βασιλικός, γαϊδουράγκαθο, βερονίκη, γλυκόριζα, δίκταμο, εχινάκεια, ζαμπούκος, βήχιο, θυμάρι, ευκάλυπτος, και πολλά άλλα, κάθε ένα κατάλληλο για συγκεκριμένη βοτανοθεραπεία, για την αντιμετώπιση μολύνσεων ή παθήσεων.
  • Βιολογικά γάλα και τυρί τοπικής παραγωγής (γάλα, γιαούρτι και βούτυρο,  φέτα, κασέρι, μυζήθρα, καδοτύρι, κά)
  • Βιολογική εκτροφή ζώων (πουλερικά, κουνέλια, κατσίκια, αιγοπρόβατα, αγελάδες, γουρούνια και μοσχάρια) για την οποία χρησιμοποιούνται τροφές βιολογικής προέλευσης

Εκτός της τοπικής παραγωγής, και μέσω ενός αξιόλογου δικτύου εμπόρων, στην αγορά της Πτολεμαΐδας βρίσκουμε ελληνικά βιολογικά προϊόντα που παράγονται στην ευρύτερη περιοχή της Μακεδονίας: ελληνικός καφές, χαρουπόσκονη, σιρόπι αγαύης, σπαθόλαδο, σιρόπι σφενδάμου, σπαθουράκι, μελάσα, πετιμέζι.

Καταστήματα βιολογικών στην Πτολεμαΐδα

Πλήθος καταστημάτων στα οποία μπορεί ο επισκέπτης της πόλης να βρει την ντόπια παραγωγή φρέσκων ειδών, συναντάμε στις κεντρικές οδικές αρτηρίες. Μεγάλα και  μικρά καταστήματα βιολογικών ειδών, τροφίμων και λοιπών προϊόντων, υπεραγορές, super markets, μανάβικα, μπακάλικα και παντοπωλεία πωλούν σε εξαιρετικές τιμές προϊόντα της τοπικής βιολογικής παραγωγής.

Γεωργοί, κτηνοτρόφοι και λοιποί βιοκαλλιεργητές προμηθεύουν τα προϊόντα τους στις αγορές της Πτολεμαΐδας, στα καταστήματα τροφίμων στις λαϊκές αγορές της πόλης. Εκτός από τα φυσικά καταστήματα, τη βιολογική παραγωγή της Πτολεμαΐδας βρίσκουμε και μέσω eshop (ηλεκτρονικών καταστημάτων), όπου μπορούμε να επιλέξουμε μέσω από μια μεγάλη λίστα προϊόντων, τα βιολογικά είδη που ταιριάζουν στις δικές μας διατροφικές συνήθειες και τον τρόπο ζωής μας. Η παραγγελία μέσω των ηλεκτρονικών καταστημάτων είναι εύκολη, υπάρχει η δυνατότητα ηλεκτρονικής πληρωμής, ενώ τα προϊόντα προσφέρονται τόσο σε λιανική, όσο και σε χοντρική πώληση, ενώ παρέχονται εκπτώσεις και διάφορες προσφορές. Γρήγορα και απλά μπορούμε να παραλάβουμε τα επιθυμητά είδη, τα οποία είναι ελεγμένα και πιστοποιημένα. Φτάνουν στο σπίτι μας ή στην επιχείρησή μας, σε κατάλληλες συσκευασίες, οι οποίες προστατεύουν τα προϊόντα κατά τη μεταφορά τους. Σε πολύ καλές τιμές, εύκολα και γρήγορα, η βιολογική παραγωγή Πτολεμαΐδας μπαίνει στην κουζίνα μας (στο εστιατόριο ή στο κατάστημά μας), όπου κι αν βρίσκεται η δική μας έδρα.

Διατροφή βασισμένη στη βιολογική παραγωγή της περιοχή, ντόπιοι κάτοικοι και επισκέπτες μπορούν και απολαμβάνουν στα εστιατόρια και τις ταβέρνες που βρίσκονται στο κέντρο της πόλης και στις γύρω συνοικίες. Εκλεκτά πιάτα, φτιαγμένα με πρώτες ύλες που προέρχονται, κατά κύριο λόγο, από την τοπική παραγωγή της Πτολεμαΐδας έχουν μόνιμα τη θέση τους στους καταλόγους των καταστημάτων.