Search
Close this search box.

Βιολογικά προϊόντα Καβάλα

Βρες στην περιοχή Καβάλα καταστήματα βιολογικών, φυτώρια, εστιατόρια και λαϊκές αγορές βιολογικών

Επιχείρηση
No data was found

Η Καβάλα, πόλη της Μακεδονίας και πρωτεύουσα της ομώνυμης περιφερειακής ενότητας, φημίζεται για την παραγωγή της σε βιολογικά προϊόντα. Κύριο μέρος αυτής της παραγωγής καταλαμβάνουν τα προϊόντα ελιάς, σταφυλιού και μελιού.

Η Καβάλα χαρακτηρίζεται από το ήπιο υγρό της κλίμα, γεγονός που βοηθάει  να ευδοκιμούν εδώ οι αμπελοκαλλιέργειες, δίνοντας στην Καβάλα εξαιρετικής ποιότητας κρασί, ούζο και τσίπουρο. Αν κα χτισμένη σε βραχώδες έδαφος, η Καβάλα έχει δασικές εκτάσεις, οι οποίες είναι τεχνητές, έχει άλση, πάρκα και κήπους.

Βιολογική Παραγωγή στην Καβάλα

Στην ευρύτερη περιοχή της Καβάλας συναντάμε γεωργούς και κτηνοτρόφους που ακολουθούν τις επιταγές της βιολογικής καλλιέργειας και επιλέγουν για τις παραγωγές τους ζωοτροφές και λιπάσματα κατάλληλα για την ανάπτυξη της παραγωγής τους. Μικρότερες ή μεγαλύτερες εκτάσεις αμπελώνων και σύγχρονης τεχνολογίας οινοποιεία προσφέρουν εκλεκτά κρασιά, διαφόρων ειδών, όπως και άλλα είδη οινοπνευματωδών ποτών. Γενικότερα, στην βιολογική παραγωγή της Καβάλας βρίσκουμε:

  • Σταφύλια επιτραπέζια και παράγωγα σταφυλιού (κρασί, ούζο, τσίπουρο)
  • Λάδι και Ελιές. Όπως σε κάθε γωνία της Ελλάδας, έτσι και στην Καβάλα θα βρούμε υπέροχο βιολογικής παραγωγής λάδι
  • Μέλι. Το μέλι της Καβάλας φημίζεται για τον πλούτο του σε ιχνοστοιχεία, το υπέροχο άρωμά του και φυσικά την υψηλή διατροφική του αξία
  • Λαχανικά, κηπευτικά και φρούτα βιολογικής καλλιέργειας. Τα σύκα της Καβάλας δίνουν το εξαιρετικό τοπικό γλυκό κουταλιού. Αξιοσημείωτη είναι η παραγωγή πατάτας που αναπτύσσεται στην Καβάλα, ενώ την πρώτη Κυριακή κάθε Σεπτέμβρη διοργανώνεται, στη Λεκάνη, «Γιορτή της Πατάτας», όπου ντόπιοι και επισκέπτες της Καβάλας μπορούν να γευτούν παραδοσιακά πιάτα με κύριο συστατικό τις πατάτες της τοπικής παραγωγής.
  • Κάστανα. Η παραγωγή και επεξεργασία κάστανων είναι ιδιαίτερα μεγάλη στην Καβάλα. Κάθε Οκτώβρη, το τελευταίο Σαββατοκύριακο, οργανώνεται στο Παλαιοχώρι Παγγαίου η «Γιορτή του Κάστανου», στην οποία μπορούμε να γευτούμε ψητά και βραστά κάστανα, που προσφέρουν οι ντόπιοι παραγωγοί.
  • Κρέας και πουλερικά, αυγά και γαλακτοκομικά προϊόντα δεν θα μπορούσαν να λείπουν από τη βιολογική παραγωγή της περιοχής. Οι ντόπιοι κτηνοτρόφοι που ακολουθούν βιολογική εκτροφή στα ζώα τους, μας προσφέρουν βιολογικά προϊόντα κρέατος σε εξαιρετική ποιότητα.

Τέλος, η Καβάλα είναι γνωστή ως ένα από τα μεγαλύτερα αλιευτικά μέρη της Ελλάδας. Φρέσκο ψάρι, θαλασσινά και αλίπαστα (σκουμπρί, σαρδέλα, μύδια, ρέγκα, γαύρος) κάνουν ακόμα πιο πλούσια την τοπική κουζίνα.

Καταστήματα βιολογικών στην Καβάλα

Η Καβάλα προσφέρει στον επισκέπτη της εκτός από χαλάρωση στις παραλίες και  άσκηση στις πεζοπορικές της διαδρομές, μία πλήρως οργανωμένη πόλη στην οποία ο επισκέπτης μπορεί να βρει όσα χρειάζεται για να καλύψει τις ανάγκες τους σε βιολογική διατροφή. Στις μικρές ή μεγαλύτερες συνοικίες της πόλης (Αγίος Αθανάσιος, Άγιος Τρίφωνας, Σούγελο, Καρά Ορμάν, Δεξαμενή, Προφήτης Ηλίας, Άγιος Παύλος, Αμπελόκηποι, Νεάπολη, Ραψάνη, κά) ντόπιοι και επισκέπτες επισκέπτονται καθημερινά τα καταστήματα τροφίμων της εκάστοτε περιοχής όπου βρίσκουν εύκολα μία μεγάλη ποικιλία προϊόντων βιολογικής καλλιέργειας. Τα σούπερ μάρκετ (super markets) της πόλης, τα μανάβικα και τα μπακάλικα, στις γειτονιές προσφέρουν την τοπική βιολογική παραγωγή σε πολύ καλές τιμές. Τα βιολογικά προϊόντα Καβάλας μπορούμε, επίσης, να βρούμε και να γευτούμε στα μαγειρεία, στις ταβέρνες και τα εστιατόρια της πόλης, μέσα από ιδιαίτερα πιάτα που παντρεύουν την μακεδονική παράδοση με την ποντιακή κουζίνα.

Την βιολογική παραγωγή της Καβάλας μπορούμε ακόμα να βρούμε μέσα από ηλεκτρονικά καταστήματα πώλησης βιολογικών προϊόντων. Τα καταστήματα αυτά μας παρέχουν τη δυνατότητα να παραγγείλουμε είτε λιανικώς είτε χονδρικώς τα βιολογικά προϊόντα που μας ενδιαφέρουν, μέσω ηλεκτρονικής πληρωμής. Έτσι, οποιοδήποτε είδος από τα ελεγμένα και πιστοποιημένα προϊόντα βιολογικής καλλιέργειας και επεξεργασίας της Καβάλας, μέσω παραγγελίας σε ένα eshop, φτάνει σε μας, με ασφάλεια, σε  ειδικές συσκευασίες, κατάλληλες για μεταφορά τροφίμων.