Search
Close this search box.

Βιολογικά προϊόντα Γιαννιτσά

Βρες στην περιοχή Γιαννιτσά καταστήματα βιολογικών, φυτώρια, εστιατόρια και λαϊκές αγορές βιολογικών

Επιχείρηση
No data was found

Αναφερόμενοι στα βιολογικά προϊόντα Γιαννιτσών, μιλάμε για μία μεγάλη ποικιλία φρούτων και λαχανικών που δίνει άφθονα η γη του νομού Πέλλης. Από τη βιολογική παραγωγή της περιοχής των Γιαννιτσών, δεν λείπουν φυσικά τα γαλακτοκομικά προϊόντα, κρέατα και πουλερικά, μέλι και ξηροί καρποί.

Τα Γιαννιτσά, η μεγαλύτερη πόλη του νομού Πέλλης, στην κεντρική Μακεδονία, είναι πρωτεύουσα του δήμου Πέλλας, ο οποίος δημιουργήθηκε με την ένωση των παλαιότερων δήμων Γιαννιτσών, Κύρρου, Πέλλας, Κρύας Βρύσης και Μεγάλου Αλεξάνδρου. Η πόλη βρίσκεται ανάμεσα στο όρος Πάικο και τον Κάμπο των Γιαννιτσών, στο κέντρο της Μακεδονίας και βόρεια από την αποξηραμένη λίμνη των Γιαννιτσών.

Με έδαφος κυρίως πεδινό, τα Γιαννιτσά έχουν κλίμα μεταβατικό (σχετικά βαριούς χειμώνες και ξηρά καλοκαίρια). Το γεγονός όμως ότι τα Γιαννιτσά βρίσκονται στην πεδιάδα Γιαννιτσών-Θεσσαλονίκης κάνει την περιοχή κατά κύριο λόγω αγροτική και έτσι ένα μεγάλο μέρος της παραγωγής της περιοχής προέρχεται από εδώ.

Η πόλη των Γιαννιτσών, αν και έχει σχετικά μικρή απόσταση από τη Θεσσαλονίκη, έχει καταφέρει να έχει τη δική της παραγωγή και να θεωρείται ένα μεγάλο οικονομικό και εμπορικό κέντρο στον νομό Πέλλας. Εξίσου σημαντικά κέντρα της ευρύτερης περιοχής είναι η Κρύα Βρύση, οι Γαλατάδες, η Καρυώτισσα, η Πέλλα, ο Νέος Μυλότοπος και η Αραβησσός. Σημαντικά για τις παραγωγές τους σε βιολογική προϊόντα είναι επίσης τα χωριά που ανήκουν στη δημοτική ενότητα των Γιαννιτσών: Ασφεσταριό, Δαμιάνο, Αρχοντικό, Λεπτοκαρυά, Παραλίμνη, Ευθεροχώρι, Πενταπλάτανο, αλλά και τα δημοτικά διαμερίσματα Αμπελιές και Μελίσσι.

Παραγωγή βιολογικών στα Γιαννιτσά

Το σχετικά βαρύ κλίμα των Γιαννιτσών δεν εμποδίζει την  καλλιέργεια πολλών προϊόντων. Η ποικιλία βιολογικών προϊόντων που παράγονται στην ευρύτερη περιοχή των Γιαννιτσών είναι μεγάλη,

Στο εμπορικό κέντρο της πόλης βρίσκουμε καταστήματα βιολογικών προϊόντων, υπεραγορές, μπακάλικα και λαϊκές αγορές ντόπιων καλλιεργητών, από όπου μπορούν να προμηθευτούμε, προϊόντα της τοπικής βιολογικής παραγωγής, σε μεγάλη ποικιλία. Ο ενδιαφερόμενος μπορεί, επίσης, και εφόσον έχει πρόσβαση το διαδίκτυο, να βρει και σε ηλεκτρονικά καταστήματα (e-shops) προϊόντα των βιοκαλλιεργητών των Γιαννιτσών, να παραγγείλει, να παραλάβει και να γευτεί πλήθος βιολογικών προϊόντων.

Προϊόντα Γιαννιτσών

Η κύρια παραγωγή της περιοχής αφορά το λάδι και την ελιά, φρούτα και λαχανικά, κρασί, μέλι και ξηρούς καρπούς.

Στην βιολογική παραγωγή των Γιαννιτσών συμπεριλαμβάνονται:

 • Βιολογικό ελαιόλαδο και ελιές εξαιρετικής ποιότητας και γεύσης
 • Μέλι, πρόπολη, γύρη, βασιλικός πολτός και τα παράγωγά τους (κεραλοιφές, καλλυντικά)
 • Βιολογικά φρούτα (μήλα, αχλάδια, κεράσια, ακτινίδια, βερίκοκα, νεκταρίνια, ροδάκινα, σταφύλια, λωτοί, δαμάσκηνα, πορτοκάλια, μανταρίνια, φράουλες, ρόδια)
 • Λαχανικά και διάφορα κηπευτικά (πατάτες, καρότα, μελιτζάνες, σέλινα, αγγούρια, παντζάρια, πιπεριές κά)
 • Εκλεκτά δημητριακά βιολογικής καλλιέργειας (σιτάρι, καλαμπόκι, κριθάρι, σόγια)
 • Εξαιρετικής ποιότητας και βιολογικής καλλιέργειας μανιτάρια
 • Βιολογικά γαλακτοκομικά και τυροκομικά προϊόντα (πρόβειο και κατσικίσιο γάλα, βούτυρο και γιαούρτι, μυζήθρα, φέτα, γίδινο τυρί, ανθότυρος, κασέρι κά)
 • Προϊόντα από βουβαλίσιο γάλα (γάλα, βούτυρο, κρέμες, γιαούρτι, παγωτά)
 • Αρωματικά φυτά και θεραπευτικά βότανα (χαμομήλι, τσάι βουνού, ρίγανη, φασκόμηλο, θυμάρι, δενδρολίβανο, θρούμπι)
 • Βιολογικά σαπούνια και άλλα καλλυντικά
 • Ξηροί καρποί βιολογικής παραγωγής (καρύδια, αμύγδαλα)
 • Όσπρια και ζυμαρικά

Καταστήματα βιολογικών στα Γιαννιτσά

Σε κεντρικά σημεία της πόλης των Γιαννιτσών, μπορούμε εύκολα να βρούμε καταστήματα βιολογικών ειδών, super market, και σε τακτές μέρες λαϊκές αγορές, όπου οι  ντόπιοι παραγωγοί προσφέρουν τη μεγάλη ποικιλία των εξαιρετικής ποιότητας βιολογικών προϊόντων τους. Τα εστιατόρια της περιοχής, επίσης,  έχουν ως βασικό προμηθευτή πρώτων υλών την ίδια αυτή βιολογική παραγωγή της περιοχής.

Στην περίπτωση που είναι εφικτή η πρόσβαση στο διαδίκτυο, ένας μεγάλος αριθμός ηλεκτρονικών καταστημάτων  (e-shop) υπάρχει διαθέσιμος, κάνοντας εφικτή και ιδιαίτερα εύκολη την άμεση επικοινωνία με τους βιοκαλλιεργητές, τους γεωργούς και τους κτηνοτρόφους των Γιαννιτσών. Κάθε είδους βιολογικά προϊόντα είναι διαθέσιμα σε  λογικές τιμές, για λιανική, ή και χονδρική πώληση. Αποστέλλονται έγκαιρα σε ειδικές συσκευασίες ώστε να εξαλειφθεί ο κίνδυνος μη σωστής παράδοσης των προϊόντων, ενώ  είναι εφικτή η εξόφληση του κόστους μέσω ηλεκτρονικών πληρωμών. Με τον τρόπο αυτό, η εξαιρετικά πλούσια βιολογική παραγωγή των Γιαννιτσών φτάνει σε όλη την Ελλάδα.