Search
Close this search box.

Βιολογικά προϊόντα Δράμα

Βρες στην περιοχή Δράμα καταστήματα βιολογικών, φυτώρια, εστιατόρια και λαϊκές αγορές βιολογικών

Επιχείρηση
No data was found

Στην βιολογική παραγωγή της Δράμας βρίσκουμε μια μεγάλη ποικιλία κρεατικών, λαχανικών και φρούτων και γαλακτοκομικών προϊόντων, όπως επίσης και διάφορα σκευάσματα που προέρχονται από αυτήν την τοπική βιολογική καλλιέργεια

Η Δράμα, μεγάλη πόλη της Μακεδονίας, έδρα του ομώνυμου δήμου και πρωτεύουσα του ομώνυμου νομού, αναπτύσσεται στην περιοχή της -μακραίωνης ιστορίας- αρχαίας Ηδωνίδας. Χρωστάει το όνομά της στην μεγάλη ποσότητα υδάτων που ποτίζουν φυσικά την ευρύτερη περιοχή, και είναι αυτά που χαρίζουν στη γη της Δράμας την μεγάλη ποικιλία στην καλλιέργεια προϊόντων γης. Στον νομό Δράμας ανήκουν ακόμα οι δήμοι Παρανεστίου, Προσοτσάνης, Δοξάτους και Νευροκοπίου.

Βιολογική Παραγωγή Δράμας

Όπως ήδη αναφέραμε, η πολυποίκιλη βιολογική παραγωγή της Δράμας καλύπτει το μεγαλύτερο δυνατό μέρος της ανάγκης σε τρόφιμα, κατοίκων και επισκεπτών της περιοχής. Οι βιοκαλλιεργητές, γεωργοί και κτηνοτρόφοι επιλέγουν με αγάπη και μεράκι τα κατάλληλα βιολογικά λιπάσματα και βιολογικές τροφές για τα ζώα που εκτρέφουν, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα στη, μεγάλης ποικιλίας, παραγωγή τους να αποτελείται από εκπληκτικής ποιότητας,  ελεγμένα και πιστοποιημένα βιολογικά προϊόντα.

Στην βιολογική παραγωγή της Δράμας περιλαμβάνονται:

  • Κρέας και πουλερικά βιολογικής εκτροφής. Από αυτά οι ντόπιοι παρασκευάζουν νοστιμότατα αλλαντικά. Γνωστά είναι τα χωριάτικα λουκάνικα Βώλακα, αλλά ο παστουρμάς.
  • Ελιές και ελαιόλαδο βιολογικής επεξεργασίας. Από το τοπικό ελαιόλαδο βρίσκουμε και παραγωγή σαπουνιών και άλλων προϊόντων λαδιού
  • Κρασί. Στη Δράμα παράγονται εκλεκτές ποικιλίες κρασιού και σε μεγάλες ποσότητες, καθώς οι αμπελώνες της περιοχής καλύπτουν περίπου 4000 στρέμματα γης. Ως πιο γνωστές ποικιλίες αναφέρονται το Ασύρτικο, το Σαββατιάνο, ο Ροδίτης και το Λημνιό (μην σας ξεγελάνε τα ονόματα. Όλες οι ποικιλίες αυτές παράγονται εδώ από τα τοπικά αμπέλια!)
  • Όσπρια κάθε είδους. Αν και πιο γνωστά είναι τα φασόλια γίγαντες (οι οποίοι ανήκουν και στα προϊόντα με προστατευόμενη γεωγραφική ένδειξη), ολόκληρη η υπόλοιπη παραγωγή οσπρίων είναι εξίσου αξιόλογη και ξεχωριστής νοστιμιάς
  • Βιολογικά γαλακτοκομικά προϊόντα. Γάλα και τυριά βιολογικής επεξεργασίας
  • Αυγά βιολογικής προέλευσης
  • Φρούτα και λαχανικά βιολογικής καλλιέργειας. Όπως οι γίγαντες που αναφέραμε πριν, έτσι και η πατάτα που καλλιεργείται εδώ ανήκει στα προϊόντα με προστατευόμενη γεωγραφική ένδειξη. Πλέον της πατάτας, αξιόλογη είναι η βιολογική παραγωγή ντομάτας (εποχής ή/και θερμοκηπίου), και των δαμάσκηνων
  • Βότανα και αρωματικά φυτά: τσάι του βουνού, ρίγανη, χαμομήλι, μέντα
  • Μανιτάρια, φρέσκα και αποξηραμένα

Με βάση τα τοπικά φρούτα και μυρωδικά βιολογικής παραγωγής της Δράμας, παρασκευάζονται υπέροχα γλυκά του κουταλιού και μαρμελάδες. Στην Δράμα ακόμα παράγονται ποικίλων ειδών ζυμαρικά.

Καταστήματα βιολογικών στην Δράμα

Τόσο στο κέντρο της πόλης , όσο και στις γύρω συνοικίες της Δράμας (Προφήτης Ηλίας, Νέα Κρώμνη, Κομνηνοί, Σαράντα Εκκλησίες, Ορτακινά, Πέντε Δρόμοι, Νέα Στενήμαχος, κά) βρίσκουμε πλήθος καταστημάτων τροφίμων, μανάβικα, μπακάλικα, super market, καταστήματα πώλησης βιολογικών ειδών και -κατά τόπους- λαϊκές αγορές, τα οποία  πωλούν την τοπική βιολογική παραγωγή, καλύπτοντας τις διατροφικές ανάγκες κατοίκων και επισκεπτών της πόλης. Γεωργοί και κτηνοτρόφοι προσφέρουν τα προϊόντα τους σε μεγάλη ποικιλία και σε προσιτές τιμές.

Μαγειρεία, μεζεδοπωλεία, παραδοσιακές ταβέρνες και εστιατόρια παρασκευάζουν μοναδικά πιάτα, χρησιμοποιώντας πρώτες ύλες από την τοπική βιολογική παραγωγή.

Πέρα από την κατά τόπους φυσική αγορά προϊόντων Δράμας, την πλούσια βιολογική παραγωγή της περιοχής μπορούμε να βρούμε μέσω ενός δικτύου eshops. Στα ηλεκτρονικά καταστήματα βιολογικών προϊόντων, οι παραγωγοί (γεωργοί, βιοκαλλιεργητές και κτηνοτρόφοι) πωλούν την παραγωγή τους σε χονδρική και λιανική. Με πολύ προσιτό κόστος, γρήγορα και εύκολα, βρίσκουμε και επιλέγουμε, παραγγέλνουμε και πληρώνουμε ηλεκτρονικά, ώστε να παραλάβουμε τα υγιεινά προϊόντα βιολογικής παραγωγής Δράμας, στο σπίτι μας και να εκμεταλλευτούμε στο έπακρο όσα μπορεί να μας προσφέρει η ελεγμένη ποιότητα, η πιστοποιημένη βιολογική προέλευση, οι προσφορές, οι εκπτώσεις και η μεταφορά των προϊόντων σε ειδικές συσκευασίες -όλα όσα δηλαδή προσφέρουν τα ηλεκτρονικά καταστήματα πώλησης βιολογικών προϊόντων Δράμας.