Search
Close this search box.

Βιολογικά προϊόντα Αγρίνιο

Βρες στην περιοχή Αγρίνιο καταστήματα βιολογικών, φυτώρια, εστιατόρια και λαϊκές αγορές βιολογικών

Επιχείρηση
Κατάστημα
Βότση 11, Αγρίνιο 301 00

Όταν συζητάμε για την βιολογική παραγωγή του Αγρινίου, δεν μπορούμε να μην αναφερθούμε στη μεγάλη παραγωγή ελιάς, κυρίως της ποικιλίας Καλαμών και φρούτων. Φυσικά, από τα βιολογικά προϊόντα του Αγρινίου, δεν λείπει η κτηνοτροφική παραγωγή χοιρινού και αιγοπροβάτων. Το Αγρίνιο, πόλη της Αιτωλοακαρνανίας, στην περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, αποτελεί ένα από τα τρία μεγαλύτερα αστικά κέντρα της δυτικής Ελλάδας (τα άλλα δύο είναι η Πάτρα και τα Ιωάννινα). Γύρω από το κέντρο της πόλης, το οποίο παραστατικά θα λέγαμε ότι περικλείεται από την οδό Παπαστράτου, τη Μητρόπολη, την πλατεία Χατζοπούλου και την πλατεία Δημοκτρατίας, αναπτύσσεται ένα πλήθος από συνοικίες (Άγιος Δημήτριος, Άγιος Κωνσταντίνος, Γιαννούζι, Κοκκινοπύλια, Λεύκα, Νεάπολη, Πεταλούδα, Σωτηροπούλου, Φούσκαρη, κά) με «ζωντανές» παραδοσιακές γειτονιές, οικίες και καταστήματα.

Βιολογική Παραγωγή Αγρινίου

Η οικονομία του Αγρινίου, όπως και όλου του νομού της Αιτωλοακαρνανίας βασίζεται, κατά κύριο λόγο, στην αγροτική παραγωγή και την κτηνοτροφία. Οι καλλιεργητές  της περιοχής ακολουθούν, κατά κύριο λόγο βιολογικούς τρόπους παραγωγής και λιπάσματα κατάλληλα για βιολογική καλλιέργεια, ενώ οι κτηνοτρόφοι χρησιμοποιούν για την εκτροφή των ζώων τους προϊόντα που προέρχονται από τη βιολογική παραγωγή της περιοχής και πιστοποιημένες τροφές κατάλληλες ώστε τα κρέατα τα λοιπά προϊόντα κτηνοτροφίας να ακολουθούν της επιταγές της βιολογικής εκτροφής.

Στην βιολογική παραγωγή της Αγρινίου βρίσκουμε:

 • Ελιές, κυρίως της ποικιλίας Καλαμών, και λάδι άριστης ποιότητας
 • Χοιρινά, βοοειδή, αίγες και πρόβατα βιολογικής εκτροφής. Πλήθος στρεμμάτων της ευρύτερης περιοχής χρησιμοποιούνται για ελεύθερης βοσκής εκτροφή βοοειδών, χοίρων και αιγοπροβάτων. Από τα ντόπια κρέατα παρασκευάζονται, ακόμα, εκλεκτά αλλαντικά.
 • Γαλακτοκομικά προϊόντα βιολογικής επεξεργασίας
 • Κοτόπουλα βιολογικής εκτροφής και αυγά
 • Με βάση το λάδι και το γάλα που παράγονται εδώ, παρασκευάζονται σαπουνιών και πλήθος προϊόντων καλλωπισμού
 • Κρασί. Ένα μεγάλο μέρος της γεωργικής καλλιέργειας καταλαμβάνεται από αμπελώνες
 • Ποικιλία οσπρίων.
 • Σιτηρά και αραβόσιτος και υποπροϊόντα αυτών
 • Φρούτα, κυρίως δαμάσκηνα, αχλάδια και ακτινίδια αλλά και πολλά άλλα είδη φρούτων και εσπεριδοειδών.
 • Σπαράγγια πράσινα και λευκά. Χιλιάδες στρέμματα της ευρύτερης περιοχής της Αιτωλοακαρνανίας καλύπτονται από καλλιέργειες σπαραγγιών.
 • Λαχανικά βιολογικής καλλιέργειας, διάφορα κηπευτικά θερμοκηπίου αλλά και υπαίθρια
 • Βότανα και αρωματικά φυτά

 

Καταστήματα βιολογικών στο Αγρίνιο

Το Αγρίνιο είναι μία μεγάλη αστική περιοχή, στην οποία μπορούμε να βρούμε πολλά καταστήματα βιολογικών προϊόντων, μαγαζιά τροφίμων, μίνι μάρκετ, μανάβικα, μπακάλικα, super market και, όπως σχεδόν σε κάθε πόλη της χώρας,  λαϊκές αγορές, όπου πωλείται η τοπική βιολογική παραγωγή. Βιοκαλλιεργητές, γεωργοί και κτηνοτρόφοι φροντίζουν ώστε να παρέχουν τα προϊόντα τους σε καλές τιμές και στη μεγαλύτερη δυνατή ποικιλία. Εκτός του κυρίως κέντρου της πόλης, αντίστοιχα καταστήματα βρίσκουμε και στις γύρω συνοικίες και γειτονίες του Αγρινίου.

Κατά κύριο λόγω στο κέντρο της πόλης, βρίσκουμε εστιατόρια, μαγειρεία και παραδοσιακές ταβέρνες όπου μπορούμε να γευτούμε προϊόντα της τοπική βιολογική παραγωγής, μαγειρεμένα με μεράκι.

Η πλούσια βιολογική παραγωγή του Αγρινίου, μπορεί ακόμα να φτάσει στην πόρτα μας μέσω του ηλεκτρονικού εμπορίου. Ηλεκτρονικά καταστήματα (eshops) έχουν αναλάβει να μας παρουσιάσουν το σύνολο της βιολογικής παραγωγής της περιοχής, η οποία πωλείται σε χονδρική ή λιανική. Στα ηλεκτρονικά καταστήματα προσφέρονται πληροφορίες για τους τρόπους καλλιέργειας και παρασκευής, διατροφικές πληροφορίες για τα παρεχόμενα ήδη. Επίσης, το κόστος αγοράς είναι ιδιαίτερα προσιτό ενώ γίνονται εκπτώσεις και προσφορές. Με εύκολα στη χρήση εργαλεία αναζήτησης και επιλογής προϊόντων, μπορούμε γρήγορα να βρούμε και να επιλέξουμε, τα προϊόντα που μας ενδιαφέρουν, να παραγγείλουμε και να πληρώσουμε ηλεκτρονικά, να παραλάβουμε γρήγορα και εύκολα στη διεύθυνση της επιλογής μας. Η βιολογική παραγωγή του Αγρινίου περιλαμβάνει πλήθος υγιεινών προϊόντων, ελεγμένης ποιότητας και πιστοποιημένα βιολογικής προέλευσης.