Σκοπός και στόχοι του www.viologika.gr

Εμείς, η ομάδα του viologika.gr, έχουμε σαν σκοπό μας να δημιουργήσουμε έναν πλήρη οδηγό καλλιέργειας βιολογικών τροφίμων για την Ελλάδα. Συλλέγουμε λεπτομερή στοιχεία για την βιολογική καλλιέργεια λαχανικών και φρούτων, τη βιολογική εκτροφή ζώων, την παραγωγή βιολογικών γαλακτοκομικών, δημητριακών, καλλυντικών και άλλων προϊόντων. Προσθέτουμε πληροφορίες για τις ασθένειες κάθε φυτού και ζώου καθώς και στοιχεία για τη βιολογική καταπολέμησή τους.

Στόχος μας είναι η μετάδοση των πληροφοριών εκείνων που μπορούν να βελτιώνουν την καθημερινότητά μας σε κάθε επίπεδο.

Μελετάμε και προσθέτουμε στον ηλεκτρονικό αυτό οδηγό μεθόδους και "τεχνάσματα" εκτροφής και καλλιέργειας που χρησιμοποιούνταν για χρόνια από τους κτηνοτρόφους και αγρότες της χώρας μας, πριν οι νέες "εύκολες" μέθοδοι σβήσουν οριστικά τις πληροφορίες αυτές από τη μνήμη μας.

Θέλουμε η γνώση αυτή να είναι προσιτή σε όλους, επαγγελματίες καλλιεργητές και κτηνοτρόφους, ερασιτέχνες αλλά και απλούς πολίτες.

Αποσκοπούμε στο να πείσουμε τον κάτοικο της επαρχίας αλλά κυρίως τον κάθε κάτοικο πόλης να έρχεται πιο συχνά σε επαφή με τη φύση. Να καλλιεργεί ακόμα και τον ελάχιστο διαθέσιμο χώρο για την παραγωγή έστω και μικρής ποσότητας από κάποιο λαχανικό που αποτελεί μέρος της καθημερινής διατροφής του. Η κάθε γλάστρα, η κάθε ζαρντινιέρα σε μπαλκόνι, βεράντα ή ταράτσα μπορεί να αποτελέσει πολύτιμο καλλιεργήσιμο χώρο για μια οικογένεια.

Θέλουμε τους κατοίκους της πόλης (και ιδιαίτερα τα παιδιά) να μάθουν να αγγίζουν το χώμα, να αρχίσουν να φυτεύουν τους πρώτους τους σπόρους (και να τους βλέπουν να μεγαλώνουν), να επωμιστούν με χαρά τη φροντίδα κάποιων φυτών, να μάθουν τη συμμετοχή των εντόμων στη καλλιέργεια και να αφιερώνουν χρόνο σε κάτι που θα ωφελήσει στην υγεία τους και στην ψυχική τους ηρεμία.

Με ελάχιστο κόπο, μηδαμινά χρήματα και αρκετή όρεξη για γνώση μια οικογένεια μπορεί να κάνει τη διατροφή της περισσότερο βιολογική, υγιεινή, οικονομική και φυσικά γευστική.

Και, επειδή η γνώμη σας μας είναι πολύτιμη, με μεγάλη μας χαρά θα την ακούσουμε, έχοντας πάντα σαν στόχο τη διαρκή βελτίωση των πληροφοριών που παρέχουμε.

Σκοπός και στόχοι του www.viologika.gr