
Βιολογική γαλοπούλα
Η βιολογική γαλοπούλα εισέρχεται δυναμικά στην Ελληνική κουζίνα και αντιπροσωπεύει έναν κόσμο όπου η ποιότητα, η γεύση και η βιωσιμότητα συναντούν την παράδοση.
Αυτή είναι μια οικογένεια ενώσεων που το σώμα χρειάζεται για να μετατρέψει τα τρόφιμα σε ενέργεια και να τα αποθηκεύσει.

Η βιολογική γαλοπούλα εισέρχεται δυναμικά στην Ελληνική κουζίνα και αντιπροσωπεύει έναν κόσμο όπου η ποιότητα, η γεύση και η βιωσιμότητα συναντούν την παράδοση.

Προσθέστε βιολογικό λαβράκι, στην υγιεινή διατροφή σας, ένα ψάρι πλούσιο σε βιταμίνες και ειδικά του συμπλέγματος Β και Ω3 λιπαρά οξέα.

Ο βασιλικός πολτός είναι μια εξαιρετικά θρεπτική ουσία που παράγεται από τις εργάτριες μέλισσες. Γεμάτο με βιταμίνες, μέταλλα και αντιοξειδωτικά, έχει βρεθεί ότι έχει πολλά οφέλη για την υγεία, όπως η ενίσχυση του ανοσοποιητικού, η μείωση της φλεγμονής και η βελτίωση της υγείας του δέρματος.

Ο βιολογικός σολομός, φρέσκος ή κατεψυγμένος, ολόκληρος ή σε φιλέτο, είναι από τα βιολογικά ψάρια με την μεγαλύτερη ζήτηση. Εκτός από την πλούσια γεύση του είναι εξαιρετικά πλούσιος σε ω3 λιπαρά οξέα και βιταμίνες (D, B12, B3, B6 …).

Η κατανάλωση ψωμιού στη Μεσόγειο και ιδιαίτερα στην Ελλάδα είναι μεγάλη. Μέχρι και πριν από λίγα χρόνια, το μόνο ψωμί γνωστό στους Έλληνες ήταν το σταρένιο. Στις μέρες μας όμως θα βρούμε το ψωμί σε τεράστια ποικιλία ακόμα και στον μικρότερο φούρνο της γειτονιάς.

Η διατροφική μαγιά θεωρείται από τους ειδικούς της υγιεινής διατροφής ένα από τα βασικότερα φυσικά συμπληρώματα διατροφής. Θα την βρούμε στην απλή της μορφή σε νιφάδες (κάποιες φορές ενισχυμένη με βιταμίνες) αλλά και σε χάπια.

Οι βιολογικές φακές είναι πιο εύπεπτες, βράζονται ταχύτερα και μας χαρίζουν πιάτα με αξεπέραστη γήινη γεύση και άρωμα.

Τα μανιτάρια, πλούσια σε βιταμίνες, μέταλλα και αντιοξειδωτικά, είναι χαμηλά σε θερμίδες και συμβάλλουν στην καλή υγεία του οργανισμού.
Η νιασίνη ή βιταμίνη Β3 στο σώμα είναι σημαντική για τη γενική καλή υγεία. Ως θεραπεία, υψηλότερες ποσότητες νιασίνης μπορούν να βελτιώσουν τα επίπεδα χοληστερόλης. Βοηθά στη διατήρηση της υγείας του δέρματος, των ιστών, του νευρικού συστήματος και του πεπτικού συστήματος, ίσως να βοηθά επίσης στην παραγωγή ενέργειας,
Περίπου 85γραμμάρια κονσερβοποιημένου τόνου έχουν σχεδόν όση χρειαστείτε ημερησίως. Επίσης κοτόπουλο, γαλοπούλα, σολομό ή άλλα άπαχα κρέατα, συκώτι, ξηροί καρποί, δημητριακά ολικής αλέσεως, αποξηραμένα φασόλια και εμπλουτισμένοι εξευγενισμένοι κόκκοι. Για τους τελείως βίγκαν βρίσκεται σε μανιτάρια, φιστίκια και φυστικοβούτυρο.