
Βιολογική γαλοπούλα
Η βιολογική γαλοπούλα εισέρχεται δυναμικά στην Ελληνική κουζίνα και αντιπροσωπεύει έναν κόσμο όπου η ποιότητα, η γεύση και η βιωσιμότητα συναντούν την παράδοση.
Βοηθά το σώμα να παράγει ενέργεια. επηρεάζει τα ένζυμα που επηρεάζουν τους μύες, τα νεύρα και την καρδιά.
Η βιολογική γαλοπούλα εισέρχεται δυναμικά στην Ελληνική κουζίνα και αντιπροσωπεύει έναν κόσμο όπου η ποιότητα, η γεύση και η βιωσιμότητα συναντούν την παράδοση.
Προσθέστε βιολογικό λαβράκι, στην υγιεινή διατροφή σας, ένα ψάρι πλούσιο σε βιταμίνες και ειδικά του συμπλέγματος Β και Ω3 λιπαρά οξέα.
Ο βασιλικός πολτός είναι μια εξαιρετικά θρεπτική ουσία που παράγεται από τις εργάτριες μέλισσες. Γεμάτο με βιταμίνες, μέταλλα και αντιοξειδωτικά, έχει βρεθεί ότι έχει πολλά οφέλη για την υγεία, όπως η ενίσχυση του ανοσοποιητικού, η μείωση της φλεγμονής και η βελτίωση της υγείας του δέρματος.
Η κατανάλωση ψωμιού στη Μεσόγειο και ιδιαίτερα στην Ελλάδα είναι μεγάλη. Μέχρι και πριν από λίγα χρόνια, το μόνο ψωμί γνωστό στους Έλληνες ήταν το σταρένιο. Στις μέρες μας όμως θα βρούμε το ψωμί σε τεράστια ποικιλία ακόμα και στον μικρότερο φούρνο της γειτονιάς.
Η διατροφική μαγιά θεωρείται από τους ειδικούς της υγιεινής διατροφής ένα από τα βασικότερα φυσικά συμπληρώματα διατροφής. Θα την βρούμε στην απλή της μορφή σε νιφάδες (κάποιες φορές ενισχυμένη με βιταμίνες) αλλά και σε χάπια.
Οι βιολογικές φακές είναι πιο εύπεπτες, βράζονται ταχύτερα και μας χαρίζουν πιάτα με αξεπέραστη γήινη γεύση και άρωμα.
Τα μανιτάρια, πλούσια σε βιταμίνες, μέταλλα και αντιοξειδωτικά, είναι χαμηλά σε θερμίδες και συμβάλλουν στην καλή υγεία του οργανισμού.
Τα κύτταρα το χρειάζονται για να λειτουργήσουν σωστά και μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη των ημικρανιών. (Παίρνει το όνομά του από τη λατινική λέξη “flavus” για κίτρινο – πολύ B2 θα κάνει τα ούρα κίτρινα.)
Προστίθεται σε πολλά εμπλουτισμένα ψωμιά και προϊόντα σιτηρών, δημητριακά, δημητριακά ολικής αλέσεως, και επίσης βρίσκεται φυσικά σε εμπλουτισμένους εξευγενισμένους κόκκους, σε εμπλουτισμένο ψωμί, φυλλώδη πράσινα λαχανικά, αυγά, σπαράγγια, γαλακτοκομικά προϊόντα και συκώτι.