Βιταμίνη Β12

Η βιταμίνη Β12 (κοβαλαμίνη) γενικά δεν υπάρχει στις φυτικές τροφές. Η βιταμίνη Β12 κάνει πολλά πράγματα για το σώμα. Βοηθά στη δημιουργία του DNA σας και των ερυθρών αιμοσφαιρίων, για παράδειγμα.

Βιολογικός σολομός
Ψάρια

Βιολογικός σολομός

Ο βιολογικός σολομός, φρέσκος ή κατεψυγμένος, ολόκληρος ή σε φιλέτο, είναι από τα βιολογικά ψάρια με την μεγαλύτερη ζήτηση. Εκτός από την πλούσια γεύση του είναι εξαιρετικά πλούσιος σε ω3 λιπαρά οξέα και βιταμίνες (D, B12, B3, B6 …).

Διατροφική Μαγιά
Συμπληρώματα διατροφής

Διατροφική μαγιά

Η διατροφική μαγιά θεωρείται από τους ειδικούς της υγιεινής διατροφής ένα από τα βασικότερα φυσικά συμπληρώματα διατροφής. Θα την βρούμε στην απλή της μορφή σε νιφάδες (κάποιες φορές ενισχυμένη με βιταμίνες) αλλά και σε χάπια.

Βιολογικά αυγά κότας
Αυγά

Βιολογικά αυγά κότας

Τα βιολογικά αυγά κότας είναι από τα πιο αγαπημένα στην κατηγορία των βιολογικών προϊόντων. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η αγορά τους, κατά κύριο λόγο απευθύνεται σε οικογένειες με μικρά παιδιά, παρέχοντάς τους ένα υγιεινό και εξαιρετικής ποιότητας γεύμα.

Που βοηθά η Βιταμίνη Β12

Η B12 βοηθά το σώμα να διασπάσει τα τρόφιμα για ενέργεια. Παίζει ρόλο στην ανάπτυξη του σώματος και στη νευρική λειτουργία. Επειδή το σώμα δεν παράγει βιταμίνη Β12, πρέπει να ληφθεί από τροφές ζωικής βάσης ή από συμπληρώματα. Τα συμπληρώματα πρέπει να λαμβάνονται σε τακτική βάση, επειδή το σώμα δεν αποθηκεύει βιταμίνη Β12 για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Που βρίσκεται η βιταμίνη Β12

Η βιταμίνη Β12 βρίσκεται φυσικά σε ζωικά προϊόντα όπως, ψάρια και οστρακοειδή, κρέατα, πουλερικά, αυγά, γάλα και γαλακτοκομικά προϊόντα. Τα πρωινά δημητριακά εμπλουτισμένα με βιταμίνες αποτελούν άμεσα διαθέσιμη πηγή βιταμίνης Β12 με υψηλή βιοδιαθεσιμότητα για χορτοφάγους. Ορισμένα προϊόντα διατροφής ζύμης περιέχουν επίσης βιταμίνη Β12.