Ασβέστιο

Το ασβέστιο είναι απαραίτητο για τη γενική υγεία. Το ασβέστιο παίζει ρόλο στις λειτουργίες του σώματος που χρειάζεται ασβέστιο για τη διατήρηση ισχυρών οστών και για την εκτέλεση πολλών σημαντικών λειτουργιών.

Βιολογικά αμύγδαλα
Ξηροί καρποί

Βιολογικά αμύγδαλα

Τα βιολογικά αμύγδαλα, αυτός ο ωφέλιμος και νόστιμος καρπός, που καλλιεργείται σε εύκρατες περιοχές του κόσμου, μεταξύ αυτών και στην περιοχή της Μεσογείου, εκτιμώνται για την απολαυστική γεύση και την εξαιρετική τους θρεπτική αξία.

Βιολογικός βασιλικός πολτός
Μελισσοκομικά

Βιολογικός βασιλικός πολτός

Ο βασιλικός πολτός είναι μια εξαιρετικά θρεπτική ουσία που παράγεται από τις εργάτριες μέλισσες. Γεμάτο με βιταμίνες, μέταλλα και αντιοξειδωτικά, έχει βρεθεί ότι έχει πολλά οφέλη για την υγεία, όπως η ενίσχυση του ανοσοποιητικού, η μείωση της φλεγμονής και η βελτίωση της υγείας του δέρματος.

Βιολογικό σταφύλι
Φρούτα

Βιολογικό σταφύλι

Το βιολογικό σταφύλι είναι ο γλυκός πειρασμός του καλοκαιριού που μας χαρίζει πνευματική διαύγεια, μας προστατεύει από φλεγμονές και αλλεργίες και αποτοξινώνει τον οργανισμό μας.

Βιολογικό γιαούρτι
Γαλακτοκομικά

Βιολογικό γιαούρτι

Υγιεινό, βελούδινο και απόλυτα απολαυστικό, αυτό είναι το βιολογικό γιαούρτι! Όποιον τύπο και αν διαλέξεις (πρόβειο, αγελαδινό, κατσικίσιο ή στραγγιστό), η νοστιμιά είναι εγγυημένη. Μπορείς να το απολαύσεις με αμέτρητους τρόπους, για κάθε γούστο και κάθε ιδιοτροπία.

Βιολογικό γάλα
Γαλακτοκομικά

Βιολογικό γάλα

Το βιολογικό γάλα (το ζωικό γάλα) είναι η υγρή τροφή που παράγεται στον μαστό των θηλαστικών για να θρέψουν τα νεογνά τους. Στη βρεφική ηλικία, τα θηλαστικά καταναλώνουν μόνο γάλα, μέχρι να μπορέσουν να αφομοιώσουν και άλλη τροφή.

Βιολογική τσουκνίδα
Βότανα, Αρωματικά

Βιολογική τσουκνίδα

Το επιστημονικό όνομα της τσουκνίδας είναι Urtica dioica. Είναι φυτό αγγειόσπερμο δικοτυλήδονο και ανήκει στην οικογένεια των Κνιδοειδών (Urticaceae). Κάποιες ποικιλίες μπορούν να φτάσουν σε ύψος και τα 2 μέτρα.

Βιολογική ρίγανη
Βότανα, Αρωματικά

Βιολογική ρίγανη

Πρόκειται για το αγαπημένο βότανο της Ελλάδας και ολόκληρης της Μεσογείου. Λόγω του εξαιρετικού αρώματός της, η ρίγανη χρησιμοποιείται και ως αρωματικό χώρου ενώ από την εποχή του Ιπποκράτη ακόμα θεωρούνταν αντισηπτικό και χρήσιμο για ανακούφιση αναπνευστικών προβλημάτων.

Βιολογικές ελιές
Έλαια και Ελιές

Βιολογικές ελιές

Η ελιά (ή ελαιόδεντρο) κατάγεται πιθανότατα από τη ζώνη της ανατολικής Μεσογείου. Ο καρπός της, η ελιά, είναι γνωστή από την αρχαιότητα για την χρησιμότητά του και την διατροφική του αξία. Η ελιά, το δέντρο, ήταν το χρήσιμο δώρο της θεάς Αθηνάς προς τους Αθηναίους προκειμένου να διεκδικήσει με επιτυχία την πόλη αντί του Ποσειδώνα. Παρείχε τροφή με τον καρπό της και το λάδι και το ξύλο της.

Βιολογικό τυρί, ποικιλία βιολογικών τυριών
Γαλακτοκομικά

Βιολογικό τυρί

Το βιολογικό τυρί είναι ίσως το λιγότερο διαδεδομένο προϊόν της οικογένειας των βιολογικών και αναπτύχθηκε σχετικά πρόσφατα. Από όλα τα ελληνικά βιολογικά τυριά, την υψηλότερη ζήτηση έχουν η φέτα και η γραβιέρα.

Τι κάνει το ασβέστιο

Σχεδόν όλο το ασβέστιο αποθηκεύεται στα οστά και τα δόντια, όπου υποστηρίζει τη δομή και τη σκληρότητα τους. Το σώμα χρειάζεται επίσης ασβέστιο για την κίνηση των μυών και για τα νεύρα να μεταφέρουν μηνύματα μεταξύ του εγκεφάλου και κάθε τμήματος του σώματος. Το ασβέστιο συνεργάζεται με άλλα θρεπτικά συστατικά όπως η Βιταμίνη D. Χρειάζεστε Βιταμίνη D για να απορροφηθεί και είναι ακόμη πιο σημαντικό για τις γυναίκες. Η έλλειψη ασβεστίου μπορεί να οδηγήσει σε άλλα προβλήματα υγείας, ενώ τα συμπληρώματα ασβεστίου βοηθούν στη λήψη της σωστής ποσότητας. Όπως και με οποιοδήποτε μέταλλο ή θρεπτικό συστατικό, θα πρέπει να παρακολουθείται η πρόσληψη του ασβεστίου, ώστε να μην λαμβάνεται πολύ ή και λίγο. Οπότε, είναι σημαντικό να διατηρείται μια ισορροπημένη διατροφή.

Προσοχή! Το πολύ ασβέστιο μπορεί να έχει αρνητικές επιπτώσεις

Που βρίσκεται

Το σώμα δεν παράγει ασβέστιο οπότε πρέπει να ληφθεί από την διατροφή ή συμπληρώματα ασβεστίου. Τα τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε ασβέστιο περιλαμβάνουν τα γαλακτοκομικά προϊόντα όπως γάλα, τυρί, γιαούρτι, λάχανο, σπανάκι, μπρόκολο, λευκά φασόλια, σαρδέλες, ψωμιά εμπλουτισμένα με ασβέστιο, δημητριακά, προϊόντα σόγιας και χυμούς πορτοκαλιού.