Παρ’ όλα αυτά, είναι αρκετά δύσκολο να βρούμε βιολογικό ψωμί στην Ελληνική αγορά. Οι περισσότεροι φούρνοι πουλούν το απλό, συμβατικό ψωμί.
Βιολογικό είναι το ψωμί εκείνο που παράγεται από βιολογικό αλεύρι, το οποίο έχει με τη σειρά του παραχθεί σε κατάλληλη (πιστοποιημένη) έκταση με τη χρήση βιολογικού σπόρου (από σιτάρι, καλαμπόκι, κριθάρι, σίκαλη κ.λπ..
Είναι άραγε τόσο σημαντική η κατανάλωση βιολογικού ψωμιού;
Σαφέστατα ναι! Και οι λόγοι είναι οι παρακάτω:
Το αλεύρι προέρχεται από αλεσμένους σπόρους δημητριακών. Όταν περιέχει και τον φλοιό (είναι ολικής άλεσης δηλαδή) είναι εξαιρετικά θρεπτικό. Παρέχει στον οργανισμό ενέργεια χωρίς να τον επιβαρύνει με περιττό λίπος και σάκχαρα. Είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες, βιταμίνες, ιχνοστοιχεία και μέταλλα. Κατά συνέπεια, το ψωμί είναι σημαντικότατη πηγή ενέργειας και θρεπτικών ουσιών για τον άνθρωπο.
Επιπλέον, το βιολογικό ψωμί είναι απαλλαγμένο από κάθε χημικό πρόσθετο και δεν επιβαρύνει τον ανθρώπινο οργανισμό στο ελάχιστο. Παράγεται από αλεύρι υψηλής ποιότητας, πιστοποιημένο για την βιολογική του προέλευση και αξία. Βιολογικό ψωμί Ελληνικής παραγωγής θα βρούμε σε εξειδικευμένους φούρνους. Εισαγόμενο (κατά κανόνα τυποποιημένο) ψωμί θα βρούμε, επίσης, σε περιορισμένες ποσότητες σε σούπερ μάρκετ.
© 2010-2024 Viologika.gr
Ηλεκτρονικός οδηγός βιολογικών προϊόντων
Όροι χρήσης | Άδεια χρήσης υλικού