Οινοπνευματώδη

Τα βιολογικά οινοπνευματώδη ποτά καλύπτουν την, για την ώρα, χαμηλή ζήτηση στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Παρά ταύτα, η αύξηση στην ζήτησή τους είναι εμφανής. Πρωταγωνιστής είναι το βιολογικό κρασί.

Βιολογικό κρασί
Βιολογικό κρασί είναι το κρασί που παράγεται από σταφύλια βιολογικής καλλιέργειας, δηλαδή, σταφύλια που καλλιεργούνται και αναπτύσσονται σύμφωνα με τις αρχές της βιολογικής γεωργίας. Αυτό, πολύ απλά σημαίνει ότι (συνήθως) αποκλείεται η χρήση χημικών λιπασμάτων, παρασιτοκτόνων, μυκητοκτόνων και ζιζανιοκτόνων. Γιατί λέμε «συνήθως» θα το δούμε παρακάτω.
Βιολογική μπύρα
Η βιολογική μπύρα, ή ζύθος στα ελληνικά, είναι ίσως ένα από τα αρχαιότερα αλκοολούχα ποτά με ενδείξεις για την παραγωγή της, από το 4.000 πΧ., από την Μεσοποταμία και την αρχαία Αίγυπτο. Θα τη βρούμε σε πολλές παραλλαγές όμως αποτελεί κυρίως προϊόν ζύμωσης κριθαριού ή σιταριού με την προσθήκη λυκίσκου, στον οποίο οφείλει τη γεύση της.