Έλαια και Ελιές

Στην κατηγορία αυτή, κυρίαρχη θέση έχουν τα προϊόντα της ελιάς, ειδικά για την χώρα μας όπου έχουν και την μεγαλύτερη κατανάλωση στον κόσμο.

Βιολογικό ελαιόλαδο
Το λάδι της ελιάς, το ελαιόλαδο δηλαδή, είναι ο κεντρικός άξονας αυτού που ονομάζουμε Μεσογειακή Διατροφή. Μάλιστα η Μεσόγειος είναι η ζώνη με τη μεγαλύτερη κατανάλωση ελαιολάδου ανά άτομο, με κορυφαία στην κατάταξη την Ελλάδα.
Βιολογικές ελιές
Η ελιά (ή ελαιόδεντρο) κατάγεται πιθανότατα από τη ζώνη της ανατολικής Μεσογείου. Ο καρπός της, η ελιά, είναι γνωστή από την αρχαιότητα για την χρησιμότητά του και την διατροφική του αξία. Η ελιά, το δέντρο, ήταν το χρήσιμο δώρο της θεάς Αθηνάς προς τους Αθηναίους προκειμένου να διεκδικήσει με επιτυχία την πόλη αντί του Ποσειδώνα. Παρείχε τροφή με τον καρπό της και το λάδι και το ξύλο της.