Υγεία

Οι 6 χρυσοί κανόνες υγείας και διατροφής
Από την αρχαιότητα είναι γνωστή η σημασία της διατροφής στην υγεία μας. Μάλιστα, τουλάχιστον από την εποχή του Ιπποκράτη, η τροφή αποτελούσε φάρμακο αλλά και δηλητήριο για το ανθρώπινο σώμα και τον νου.
Τα 7 οφέλη της γιόγκα για ηλικιωμένους
Η γιόγκα είναι η ιδανική εξάσκηση για άτομα κάθε ηλικίας αλλά κυρίως για ηλικιωμένους οποιασδήποτε φυσικής κατάστασης. Βελτιώνει πολύ γρήγορα το μυϊκό σύστημα και την γενικότερη υγεία.
Χρόνιες φλεγμονές
Τα τελευταία χρόνια, όλο και περισσότερες χρόνιες ασθένειες συσχετίζονται με χρόνιες φλεγμονές. Αναφέρουμε ενδεικτικά την καρδιοπάθεια, τον καρκίνο, τις ασθένειες που σχετίζονται με το κατώτερο αναπνευστικό …
Σταφυλοθεραπεία
Η σταφυλοθεραπεία είναι από τις πιο αμφιλεγόμενες φυσικές μεθόδους θεραπείας. Έκανε την εμφάνισή της το 1925, όταν η Νότιο-αφρικανή διαιτολόγος Τζοάννα Μπράντ ισχυρίστηκε ότι αποθεραπεύτηκε από καρκίνο του στομάχου μέσω της Σταφυλοθεραπείας.
Βιταμίνη Β12, συμπτώματα έλλειψης και τρόποι πρόσληψης από την διατροφή μας
Σε μια εποχή άφθονης τροφής, τα συμπτώματα έλλειψης της βιταμίνης Β12 εμφανίζονται όλο και συχνότερα. Ποιά είναι όμως αυτά, πώς θα τα αναγνωρίσουμε και ποιοί υποφέρουν περισσότερο;
Λυκοπένιο, τα οφέλη του και οι παρενέργειες της έλλειψής του
Το λυκοπένιο είναι φυτικό θρεπτικό στοιχείο με αντιοξειδωτικές ιδιότητες. Το βρίσκουμε κυρίως λαχανικά και φρούτα με έντονο κόκκινο χρώμα. Ανάμεσά τους οι ντομάτες, το καρπούζι. Το λυκοπένιο δεν διαλύεται στο νερό και το σημείο βρασμού του ξεπερνά τους 660 βαθμούς κελσίου!