Search
Close this search box.
27 Σεπτεμβρίου 2021
27 Σεπτεμβρίου 2021

Εύκολη γυμναστική στο σπίτι

Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά
Η εγγραφή στο κοντινότερο ή το αγαπημένο μας γυμναστήριο είναι μια εξαιρετική λύση για την εκκίνηση ενός πετυχημένου προγράμματος εκγύμνασης. Όχι μόνο θα λάβουμε τις γνώσεις κάποιου ειδικού αλλά …

Η εγγραφή στο κοντινότερο ή το αγαπημένο μας γυμναστήριο είναι μια εξαιρετική λύση για την εκκίνηση ενός πετυχημένου προγράμματος εκγύμνασης. Όχι μόνο θα λάβουμε τις γνώσεις κάποιου ειδικού αλλά και θα παρακινηθούμε από άλλους σαν κι εμάς για να συνεχίσουμε ακάθεκτοι, χωρίς διακοπές και δικαιολογίες.

Εύκολη Γυμναστική Στο Σπίτι

Τί γίνεται όμως όταν ο χρόνος μας είναι αυστηρά περιορισμένος και οι υποχρεώσεις μας καταλαμβάνουν το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας; Κανένα πρόβλημα! Μπορούμε σε ελάχιστο χρόνο να κρατήσουμε το σώμα μας εξ ίσου γερό και υγιές, χωρίς καν να απομακρυνθούμε από το σπίτι μας. Όχι μόνο θα έχουμε ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα αλλά θα γλιτώσουμε και αρκετό χρόνο αποφεύγοντας τις περιττές μετακινήσεις.

Το internet αποτελεί μεγάλη πηγή πληροφοριών και εύκολα θα βρούμε έντυπα και βίντεο από επαγγελματίες που αναφέρονται σε ασκήσεις κατάλληλες για τις περιοχές που θέλουμε να γυμνάσουμε. Για τις περισσότερες από αυτές δεν απαιτείται καν εξοπλισμός ή αν χρειάζεται να αγοράσουμε κάτι, το κόστος θα είναι ελάχιστο. Μηδενικό κόστος, μηδενικό χάσιμο χρόνου. Το ρόλο των συναθλητών και την επιθυμητή πρακίνηση θα την λάβουμε από τους συμμετέχοντες στο βίντεο.

Aφιερώνοντας 15-20 λεπτά την ημέρα, κάθε μέρα, θα εξασκήσουμε το σώμα μας και θα διατηρήσουμε μια καλή φυσική κατάσταση. Αν στο πρόγραμμα αυτό προσθέσουμε και 1 με 2 ώρες περπάτημα την εβδομάδα, κατά προτίμηση σε κάποια εξοχή, τότε τα αποτελέσματα θα είναι σύντομα θεαματικά.

Πόσο συχνά και πόσο σκληρά πρέπει να γυμνάζομαι;

Αυτό εξαρτάται κυρίως από την υπάρχουσα φυσική μας κατάσταση και την ηλικία. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να ζορίσουμε τον εαυτό μας από την αρχή. Τα 15 λεπτά την ημέρα είναι υπέρ αρκετά. Σε λίγο χρόνο θα διαπιστώσουμε ότι το παρόν πρόγραμμα μας φαίνεται πολύ εύκολο. Αυτή είναι η κατάλληλη στιγμή για να προσθέσουμε λίγα λεπτά ακόμα ή για να περάσουμε στο επόμενο και δυσκολότερο επίπεδο εκγύμνασης. Και είναι χρήσιμο να θέσουμε όρια που θα μας υποδείξει ο παθολόγος μας, έχοντας πλήρη γνώση της συνολικής κατάστασης της υγείας μας.

Τζωρτζίνα Αναγνώστου
Να τρέφεσαι σωστά, να καθαρίζεις σώμα, να ανυψώνεις το πνεύμα, να αποτοξινώνεσαι. Γαλήνη και ενέργεια σε ένα σούπερ συνδυασμό.

Στείλε το σε φίλους:

πρόσφατα άρθρα

Τα τελευταία χρόνια, υπάρχει ολοένα αυξανόμενο ενδιαφέρον για τον ρόλο των βιολογικών φρούτων στην προαγωγή της υγείας και στην πρόληψη διαφόρων παθήσεων.
Η άνοδος της τιμής του ελαιολάδου δεν φαίνεται να έχει τέλος, γεγονός που επιφέρει μεγάλες αλλαγές σε διατροφικές συνήθειες χιλιάδων ετών για τους λαούς της Μεσογείου, επηρεάζοντας, παράλληλα, ένα μεγάλο εύρος προϊόντων που βασίζονται στο ελαιόλαδο για την παραγωγή τους.
Το άγχος είναι ένας εχθρός που επιτίθεται σε όλους μας. Οι φυσικοί τρόποι ελέγχου και αντιμετώπισής του ενδείκνυνται για να επιτύχουμε μια ζωή ήρεμη και εστιασμένη σε όσα έχουν πραγματική σημασία.