14 Μαΐου 2021
Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Εύκολη γυμναστική στο σπίτι

Η εγγραφή στο κοντινότερο ή το αγαπημένο μας γυμναστήριο είναι μια εξαιρετική λύση για την εκκίνηση ενός πετυχημένου προγράμματος εκγύμνασης. Όχι μόνο θα λάβουμε τις γνώσεις κάποιου ειδικού αλλά ...
Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Η εγγραφή στο κοντινότερο ή το αγαπημένο μας γυμναστήριο είναι μια εξαιρετική λύση για την εκκίνηση ενός πετυχημένου προγράμματος εκγύμνασης. Όχι μόνο θα λάβουμε τις γνώσεις κάποιου ειδικού αλλά και θα παρακινηθούμε από άλλους σαν κι εμάς για να συνεχίσουμε ακάθεκτοι, χωρίς διακοπές και δικαιολογίες.

Εύκολη γυμναστική στο σπίτι

Τί γίνεται όμως όταν ο χρόνος μας είναι αυστηρά περιορισμένος και οι υποχρεώσεις μας καταλαμβάνουν το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας; Κανένα πρόβλημα! Μπορούμε σε ελάχιστο χρόνο να κρατήσουμε το σώμα μας εξ ίσου γερό και υγιές, χωρίς καν να απομακρυνθούμε από το σπίτι μας. Όχι μόνο θα έχουμε ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα αλλά θα γλιτώσουμε και αρκετό χρόνο αποφεύγοντας τις περιττές μετακινήσεις.

Το internet αποτελεί μεγάλη πηγή πληροφοριών και εύκολα θα βρούμε έντυπα και βίντεο από επαγγελματίες που αναφέρονται σε ασκήσεις κατάλληλες για τις περιοχές που θέλουμε να γυμνάσουμε. Για τις περισσότερες από αυτές δεν απαιτείται καν εξοπλισμός ή αν χρειάζεται να αγοράσουμε κάτι, το κόστος θα είναι ελάχιστο. Μηδενικό κόστος, μηδενικό χάσιμο χρόνου. Το ρόλο των συναθλητών και την επιθυμητή πρακίνηση θα την λάβουμε από τους συμμετέχοντες στο βίντεο.

Aφιερώνοντας 15-20 λεπτά την ημέρα, κάθε μέρα, θα εξασκήσουμε το σώμα μας και θα διατηρήσουμε μια καλή φυσική κατάσταση. Αν στο πρόγραμμα αυτό προσθέσουμε και 1 με 2 ώρες περπάτημα την εβδομάδα, κατά προτίμηση σε κάποια εξοχή, τότε τα αποτελέσματα θα είναι σύντομα θεαματικά.

Πόσο συχνά και πόσο σκληρά πρέπει να γυμνάζομαι;

Αυτό εξαρτάται κυρίως από την υπάρχουσα φυσική μας κατάσταση και την ηλικία. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να ζορίσουμε τον εαυτό μας από την αρχή. Τα 15 λεπτά την ημέρα είναι υπέρ αρκετά. Σε λίγο χρόνο θα διαπιστώσουμε ότι το παρόν πρόγραμμα μας φαίνεται πολύ εύκολο. Αυτή είναι η κατάλληλη στιγμή για να προσθέσουμε λίγα λεπτά ακόμα ή για να περάσουμε στο επόμενο και δυσκολότερο επίπεδο εκγύμνασης. Και είναι χρήσιμο να θέσουμε όρια που θα μας υποδείξει ο παθολόγος μας, έχοντας πλήρη γνώση της συνολικής κατάστασης της υγείας μας.

Τζωρτζίνα Αναγνώστου
Να τρέφεσαι σωστά, να καθαρίζεις σώμα, να ανυψώνεις το πνεύμα, να αποτοξινώνεσαι. Γαλήνη και ενέργεια σε ένα σούπερ συνδυασμό.

Στείλε το σε φίλους:

Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

πρόσφατα άρθρα

Από την αρχαιότητα είναι γνωστή η σημασία της διατροφής στην υγεία μας. Μάλιστα, τουλάχιστον από την εποχή του Ιπποκράτη, η τροφή αποτελούσε φάρμακο αλλά και δηλητήριο για το ανθρώπινο σώμα και τον νου.
Εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές με κοτόπουλο. Χρησιμοποιείστε ελληνικό βιολογικό κοτόπουλο για τέλεια γεύση.
Φρόντισε τον κήπο σου με τα σωστά εργαλεία που θα κάνουν τις κηπουρικές σου εργασίες πιο ευχάριστες και πιο αποδοτικές.