Search
Close this search box.
14 Μαΐου 2021
14 Μαΐου 2021

Πόσο μας ωφελεί η άσκηση στη φύση

Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά
Για αποδοτικότερη εξάσκηση, καλύτερη καύση λίπους και άριστη φυσική και ψυχική κατάσταση. Η ζωή στις πόλεις μας έχει απομακρύνει από τη φύση σε τέτοιο βαθμό που για πολλούς από εμάς μπορεί να …

Η ζωή στις πόλεις μας έχει απομακρύνει από τη φύση σε τέτοιο βαθμό που για πολλούς από εμάς μπορεί να περάσουν ακόμα και μήνες μέχρι να βρεθούμε κάπου στην εξοχή. Η πλησιέστερη επαφή μας με τη φύση είναι τα ελάχιστα πάρκα της πόλης που, κατά κανόνα, περιέχουν από 1 έως και 5 δέντρα και ελάχιστο χώμα! Οι πόλεις μας υστερούν τόσο πολύ σε πραγματικά πάρκα σε σχέση με τις αντίστοιχες ευρωπαϊκές όπου τα πάρκα τους καλύπτουν τεράστιες εκτάσεις και περιλαμβάνουν πληθώρα δέντρων και γκαζόν και αποτελούν όασης διαφυγής για τους κατοίκους.

Πόσο Μας Ωφελεί Η Άσκηση Στη Φύση

Η επαφή του ανθρώπου με τη φύση είναι απαραίτητη τόσο για τη σωματική όσο και για την ψυχική του υγεία. Οι λόγοι είναι σημαντικοί:

Η επαφή με τη φύση

Η ιδανική φυσική κατάσταση του ανθρώπου είναι να βρίσκεται κοντά στη φύση, ανάμεσα σε δέντρα ή, όπου δεν υπάρχουν, στον καθαρό αέρα. Αγγίζοντας το χώμα, απολαμβάνοντας τα αρώματα των δέντρων και της βλάστησης γενικότερα, αντικρίζοντας εικόνες ηρεμίας και ευεξίας, γινόμαστε και εμείς ένα με το περιβάλλον. Το μυαλό μας αδειάζει από περιττές και αγχώδεις σκέψεις και κρατάει μόνο ευχάριστες εικόνες. Αντί για τον γνωστό και ανελέητο θόρυβο της πόλης και την χαρακτηριστική οσμή του καυσαερίου, βρισκόμαστε σε ένα ήσυχο, όμορφο και ήρεμο περιβάλλον. Τα προβλήματά μας δεν δείχνουν πλέον τόσο σημαντικά. Η επαφή με τη φύση αποτελεί για πολλούς την καλύτερη μέθοδο ψυχοθεραπείας. Όσο πιο τακτικά γίνεται τόσο καλύτερα τα αποτελέσματα.

Το οξυγόνο

Η άσκηση σε περιοχές με καθαρό οξυγόνο έχει καλύτερα αποτελέσματα. Όχι μόνο αυξάνει το ρυθμό καύσης του περιττού λίπους αλλά και γεμίζει τους πνεύμονες με καθαρό αέρα, χωρίς τα επικίνδυνα συστατικά του καυσαερίου. Η γυμναστική στην ύπαιθρο έχει αμεσότερα αποτελέσματα στη βελτίωση της σωματικής μας διάπλασης. Εκτός αυτού, η εισπνοή μεγαλύτερου ποσοστού οξυγόνου έχει ηρεμιστική δράση για τον εγκέφαλο. Σαν αποτέλεσμα, γινόμαστε πιο χαρούμενοι, πιο αισιόδοξοι και πιο έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε ό,τι μας απασχολεί. Είμαστε γεμάτοι ενέργεια και αυτοπεποίθηση για όλη την ημέρα.

Η παρέα

Στη φύση θα βρεθούμε σύντομα παρέα με άλλους σαν και εμάς, που την αγαπούν και την απολαμβάνουν εξ ίσου. Το να είναι κανείς φυσιολάτρης δεν το δείχνει από την πολυθρόνα του καθιστικού του αλλά από τις καθημερινές του ενέργειες που τον εμπλέκουν με φυσικές δραστηριότητες. Με το χρόνο μαθαίνουμε έναν νέο τρόπο ζωής, βρίσκουμε νέους και πολύ ενδιαφέροντες ανθρώπους που θα μας δείξουν και άλλους τρόπους να γυμναζόμαστε και να χαιρόμαστε την κάθε μας στιγμή και, σιγά-σιγά δημιουργούμε έναν νέο κύκλο στη ζωή μας. Ας μη μας κάνει εντύπωση πόσο γρήγορα μπορεί να παρασύρουμε και πολλούς από τους κοντινούς μας ανθρώπους να μας συντροφεύουν σε αυτές τις σύντομες εξορμήσεις.

Ας μην ξεχνάμε βέβαια και το γεγονός ότι εκτός ίσως από τα λίγα καύσιμα που θα καταναλώσουμε για να βρεθούμε στην πλησιέστερη σε εμάς εξοχή, η εξάσκηση στη φύση είναι ανέξοδη. Ας φορέσουμε τη φόρμα μας, ας πάρουμε μαζί μας και ένα μπουκάλι νερό και φύγαμε …

Τζωρτζίνα Αναγνώστου
Να τρέφεσαι σωστά, να καθαρίζεις σώμα, να ανυψώνεις το πνεύμα, να αποτοξινώνεσαι. Γαλήνη και ενέργεια σε ένα σούπερ συνδυασμό.

Στείλε το σε φίλους:

πρόσφατα άρθρα

Τα τελευταία χρόνια, υπάρχει ολοένα αυξανόμενο ενδιαφέρον για τον ρόλο των βιολογικών φρούτων στην προαγωγή της υγείας και στην πρόληψη διαφόρων παθήσεων.
Η άνοδος της τιμής του ελαιολάδου δεν φαίνεται να έχει τέλος, γεγονός που επιφέρει μεγάλες αλλαγές σε διατροφικές συνήθειες χιλιάδων ετών για τους λαούς της Μεσογείου, επηρεάζοντας, παράλληλα, ένα μεγάλο εύρος προϊόντων που βασίζονται στο ελαιόλαδο για την παραγωγή τους.
Το άγχος είναι ένας εχθρός που επιτίθεται σε όλους μας. Οι φυσικοί τρόποι ελέγχου και αντιμετώπισής του ενδείκνυνται για να επιτύχουμε μια ζωή ήρεμη και εστιασμένη σε όσα έχουν πραγματική σημασία.