14 Μαΐου 2021
Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

8 τρόποι για να μην εγκαταλείψεις ποτέ την γυμναστική

Και να που καταστρώσαμε άλλο ένα εβδομαδιαίο πρόγραμμα εξάσκησης (σαφώς καλύτερο από το προηγούμενο) και ξεκινάμε με όρεξη και αυτοπεποίθηση. Κάτι όμως συμβαίνει από τη 2η, την 3η μέρα και τα πράγματα αλλάζουν.
8 τρόποι για να μην εγκαταλείψεις ποτέ την γυμναστική
14 Μαΐου 2021
Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

8 τρόποι για να μην εγκαταλείψεις ποτέ την γυμναστική

Και να που καταστρώσαμε άλλο ένα εβδομαδιαίο πρόγραμμα εξάσκησης (σαφώς καλύτερο από το προηγούμενο) και ξεκινάμε με όρεξη και αυτοπεποίθηση. Κάτι όμως συμβαίνει από τη 2η, την 3η μέρα και τα πράγματα αλλάζουν.

Οι δικαιολογίες για να μην πάμε για τρέξιμο, για να μην κάνουμε τους κοιλιακούς μας εμφανίζονται η μία μετά την άλλη.

Πώς θα τα καταφέρουμε και αυτή τη φορά; Ποιά είναι τα “εμπόδια” που θα βάλουμε στον εαυτό μας ώστε να μη βρίσκει πλέον άλλες δικαιολογίες; Υπάρχουν αρκετές μέθοδοι που θα μας βοηθήσουν να μην εγκαταλείψουμε την προσπάθεια αλλά να συνεχίσουμε με επιτυχία για άλλη μια φορά.

8 τρόποι για να μην την εγκαταλείψεις ποτέ τη γυμναστική

Τρόπος 1

Φοράμε τη φόρμα και τα αθλητικά παπούτσια, ακόμα και αν όλα μας λένε ότι πρέπει να μείνουμε στο σπίτι! Είμαστε ήδη έτοιμοι, ένα βήμα πριν την εκκίνηση. Τουλάχιστον έτσι θα έχουμε μια δικαιολογία λιγότερη.

Τρόπος 2

Κρεμάμε στο σπίτι μας όμορφες φωτογραφίες από το αγαπημένο μας άθλημα (περπάτημα, βάρη, yoga, τρέξιμο …). Για όσους εργάζονται σε υπολογιστή, μπορούν να τις χρησιμοποιήσουν ως wallpaper και ως screen saver. Γίνεται έτσι μια διαρκής υπενθύμιση, ακόμα και αν δεν το αντιλαμβανόμαστε.

Τρόπος 3

Σκεφτόμαστε πως αν κάνουμε πίσω θα το μετανιώσουμε. Είχαμε πραγματικά κάτι καλύτερο να κάνουμε ώστε να θυσιάσουμε τη γυμναστική μας;

Η καθημερινή γυμναστική είναι υγεία

Τρόπος 4

Βρίσκουμε την κατάλληλη παρέα που θα μας παρακινήσει όταν δεν έχουμε διάθεση (το ίδιο θα κάνουμε και εμείς για εκείνους). Όταν έχουμε παρέα, όλα γίνονται ευκολότερα και πιο ανώδυνα.

Τρόπος 5

Βάζουμε την αγαπημένη μας μουσική, όταν αυτό είναι εφικτό. Η επιλογή μας στη μουσική πρέπει να είναι τέτοια ώστε να μας παρακινεί. Αντί για μουσική, μπορούμε επίσης να ακούμε τα αγαπημένα μας Audio Books. Αν κάνουμε άσκηση στο σπίτι, μπορούμε να βλέπουμε παράλληλα και κάποιο πρόγραμμα γυμναστικής στην τηλεόραση ή κάποιο ντοκιμαντέρ που σχετίζεται με τη φύση. Θα μας εντυπωσιάσει το πόσο γρήγορα κυλάει ο χρόνος.

Τρόπος 6

Θέτουμε στόχο. Ζητάμε από τον εαυτό μας να διανύσει λίγο μεγαλύτερη απόσταση, να κάνει έστω και έναν ακόμα κοιλιακό και γενικά να καταφέρει κάτι παραπάνω.

Τρόπος 7

Καταστρώνουμε πρόγραμμα στόχων για όλο το μήνα και το τοποθετούμε κάπου που θα το βλέπουμε συχνά, κάθε μέρα. Αν κάνουμε έστω και μία μέρα πίσω, τη χρωματίζουμε με έντονο χρώμα για να θυμόμαστε την πράξη μας.

Τρόπος 8

Επιβραβεύουμε τον εαυτό μας με ένα μικρό και νόστιμο σνακ την ίδια μέρα. Θα μας δώσει την απαραίτητη χαρά και κάτι στο οποίο θα προσμένουμε κατά τη διάρκεια της άσκησης.

Ο στόχος μας παραμένει ένας, να μην εγκαταλείψουμε την προσπάθεια για σήμερα. Αύριο, είναι μια άλλη μέρα …

Τζωρτζίνα Αναγνώστου
Να τρέφεσαι σωστά, να καθαρίζεις σώμα, να ανυψώνεις το πνεύμα, να αποτοξινώνεσαι. Γαλήνη και ενέργεια σε ένα σούπερ συνδυασμό.

Στείλε το σε φίλους:

πρόσφατα άρθρα

Η Ελληνική μυθολογία βρίθει από ιστορίες που έχουν το ρόδι σαν πρωταγωνιστή. Αυτός ο ιερός καρπός είναι συνδεδεμένος με την Δήμητρα, και την Περσεφόνη αλλά και με την Αφροδίτη, την Αθηνά και την Ήρα.
Η ενεργειακή κρίση μπήκε για τα καλά στην ζωή μας. Η «πράσινη ενέργεια» υπόσχεται καλύτερο περιβάλλον και μειωση τιμών για τους καταναλωτές,
Νέες μέθοδοι καλλιέργειας ανθεκτικές στις αντίξοες συνθήκες και ιδιαίτερα αποδοτικές ακόμα και σε άγονο έδαφος. Αυτός είναι ο στόχος των σύγχρονων επιστημόνων και βρίσκονται στην τελική ευθεία!