Search
Close this search box.
19 Αυγούστου 2023
19 Αυγούστου 2023

Βιολογική διατροφή

Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά
Μπορεί ο όρος «Βιολογική Διατροφή» να χρησιμοποιείται σπάνια, αυτό όμως δεν μειώνει την σημασία του και την συμβολή του στην διατήρηση καλής υγείας.

Γνωρίζουμε πραγματικά ποια είναι η τροφή μας; Ας ανακαλύψουμε τα πλεονεκτήματα μιας ισσοροπημένης διατροφής βασισμένης σε αγνά βιολογικά προϊόντα και θα δούμε τι ακριβώς προσθέτουν οι παραγωγοί στα φρούτα και τα λαχανικά μας, ώστε να γίνονται επιβλαβή για την υγεία μας.

Είμαστε Αυτό Που Τρώμε

Είμαστε αυτό που τρώμε: η βιολογική διατροφή και η σημασία της

Για να παράγουν όλο και περισσότερες καλλιέργειες στον ίδιο χώρο με όλο και μεγαλύτερη απόδοση ανά τετραγωνικό μέτρο για να ικανοποιήσουν την αυξανόμενη ζήτηση, οι παραγωγοί αναγκάστηκαν να καταφύγουν στην χρήση θανατηφόρων κοκτέιλ φυτοφαρμάκων που απαιτούνται για τον έλεγχο των νόσων και για να αντιμετωπίσουν τις επιθέσεις εντόμων.

Καλά νέα για τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς ίσως, αλλά καθόλου καλά νέα για την υγεία μας! Σε ποιο επίπεδο και με ποιον ακριβώς καταστροφικό τρόπο επιρεάζει η σημερινή «χημική» διατροφή την υγεία μας παραμένει άγνωστο. Οι μετρήσεις όμως δεν είναι καθόλου ενθαρρυντικές.

Γνωρίζετε ότι αν καταναλώσετε ένα μέσο μήλο τρώτε κατά μέσον όρο περισσότερα από 30 φυτοφάρμακα, ακόμη και αφού αυτό έχει πλυθεί καλά;

Η ποιότητα των τροφίμων έχει σίγουρα σημείωσει πτώση μετά τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο. Για παράδειγμα, τα επίπεδα της βιταμίνης C σήμερα δεν έχουν καμία ομοιότητα με τα επίπεδα που διαπιστώθηκαν στα εν καιρώ πολέμου φρούτα.

Τα βιολογικά τρόφιμα είναι πλέον γνωστό ότι περιέχουν 50% περισσότερα θρεπτικά συστατικά, μέταλλα και βιταμίνες από ότι τρόφιμα συμβατικής εντατικής εκτροφής. Και επιπλέον, δεν περιέχουν χημικά πρόσθετα.

Θα πρέπει λοιπόν να τρώμε περισσότερα φρούτα σήμερα να καλύψουμεε τις ελλείψεις σε βιταμίνες, αλλά, δυστυχώς, αυτό σημαίνει ότι τρώμε και μεγαλύτερες ποσότητες χημικών ουσιών, κατά συνέπεια, περισσότερες επιβλαβείς επιπτώσεις στην υγεία μας τρώγοντας κάτι που θα έπρεπε να είναι καλό για μας!

Επίσης μην ξεχάσουμε το κοκτέιλ των αντιβιοτικών και ορμονών που προστίθεται στα βοοειδή και στα πουλερικά στις μη βιολογικές (οργανικές) φάρμες εκτροφής τους.

Τί συμβαίνει με τις πρόσθετες χημικές ουσίες όταν το κρέας φτάνει στο πιάτο μας;

Οι πρόσθετες αυτές χημικές ουσίες αφομοιώνονται και αποθηκεύονται στον ανθρώπινο οργανισμό με την κατανάλωση της τροφής. Όσο δελεαστικό και αν φαντάζει το τελικό προϊόν στο όμορφο πακέτο του, στην πραγματικότητα πρόκειται για ένα συνονθύλευμα από ορμόνες, χημικά φάρμακα και άλλες ουσίες που δηλητηριάζουν τον οργανισμό μας.

Έχετε δει εικόνες ζώων στριμωγμένα σαν σαρδέλες σε κουτάκι σε αγροκτήματα; Δεν υπάρχει καμία λογική στο να θεωρεί κανείς ότι τα ζώα που ζουν υπό τέτοιες συνθήκες είναι υγιή και παράγουν τρόφιμα υψηλής ποιότητας και μεγάλης θρεπτικής αξίας.

Ο κάθε σκεπτόμενος πολίτης οφείλει πλέον να ανησυχεί για την υγεία της οικογένειάς του και θα πρέπει να εξετάσει σοβαρά το ενδεχόμενο μετατροπής των διατροφικών συνηθειών όλης της οικογένειας. Η πληροφόρηση θωρακίζει την υγεία μας και προστατεύει το μέλλον μας.

Πίστεψέ το, μόλις δοκιμάσετε οποιαδήποτε βιολογικά προϊόντα (φρούτα, λαχανικά, κρέας, γάλα, τυρί …), μόλις γευτείτε δηλαδή ένα αγνό μήλο, μόλις μυρίσετε μία βιολογική ντομάτα, μόλις κόψετε μόνοι σας το δικό σας μαρούλι που μπορείτε εύκολα να παράγετε, ποτέ πια δεν θα γυρίσετε πίσω στην κατανάλωση μη βιολογικών προϊόντων και τροφίμων μαζικής και ανεξέλεγκτης παραγωγής.

Σίγουρα υπάρχουν ζητήματα που αφορούν στη διαθεσιμότητα και το κόστος του προϊόντος, αλλά με λίγη έρευνα θα μπορέσετε να βρείτε τοπικά καταστήματα που διαθέτουν βιολογικά προϊόντα σε καλή τιμή.

Εδώ, στο viologika.gr σας προσφέρουμε τεράστια ποικιλία βιολογικών λαχανικών, φρούτων, κρεάτων και άλλων προϊόντων για να μπορέσετε μόνοι σας να επιλέξετε τα καλύτερα, τα ασφαλέστερα αλλά και τα φθηνότερα της αγοράς, να παραγγείλετε μέσω του διαδικτύου και να τα παραλάβετε στο σπίτι σας. Σας δίνουμε επίσης πληροφορίες για τους παραγωγούς και τις πιστοποιήσεις τους.

Αρετή Βασιλάκη
Η σωστή διατροφή είναι το α και το ω για τη σωστή ανάπτυξη των παιδιών. Μαγειρεύω, δημιουργώ, προσφέρω όλη μου την αγάπη σε ένα πιάτο.

Στείλε το σε φίλους:

πρόσφατα άρθρα

Τα τελευταία χρόνια, υπάρχει ολοένα αυξανόμενο ενδιαφέρον για τον ρόλο των βιολογικών φρούτων στην προαγωγή της υγείας και στην πρόληψη διαφόρων παθήσεων.
Η άνοδος της τιμής του ελαιολάδου δεν φαίνεται να έχει τέλος, γεγονός που επιφέρει μεγάλες αλλαγές σε διατροφικές συνήθειες χιλιάδων ετών για τους λαούς της Μεσογείου, επηρεάζοντας, παράλληλα, ένα μεγάλο εύρος προϊόντων που βασίζονται στο ελαιόλαδο για την παραγωγή τους.
Το άγχος είναι ένας εχθρός που επιτίθεται σε όλους μας. Οι φυσικοί τρόποι ελέγχου και αντιμετώπισής του ενδείκνυνται για να επιτύχουμε μια ζωή ήρεμη και εστιασμένη σε όσα έχουν πραγματική σημασία.